Azi navigand prin App Store printre aplicatiile instalate am vazut ca sunt mai multe aplicatii cu versiuni noi (update), pe care nu le pot instala deoarece versiunile mai noi necesita un sistem de operare mai nou. Eu inca am ramas pe Snow Leopard, pe Mac-ul meu actual nici nu am de gand sa fac upgrade la un sistem de operare mai nou. Din punctul asta de vedere nu reprezinta o problema pentru mine ca nu pot instala update-urile pentru acele cateva aplicatii. Insa m-am gandit ce se intampla in cazul in care la un moment dat as fi nevoit sa reinstalez sistemul meu de operare actual, adica Snow Leopard? As mai avea sanse sa instalez acele aplicatii din App Store? Dar ultima versiune compatibila cu Snow Leopard? Eu cand cumpar un software, prefer tot timpul sa il cumpar pe CD / DVD, ca la o reinstalare sa am de unde instala acel software. Cu App Store nu am aplicatiile cumparate pe un disc de unda sa le pot instala, deci in cazul reinstalarii sistemului de operare ar trebui sa instalez iar totul din App Store. De asta va intreb daca stiti cumva daca in App Store sunt stocate si versiunile mai vechi ale aplicatiilor?
In mod general am experiente neplacute cu lucrurile cumparate in mod digital, de aceea de obicei cand cumpar un software si il descarc, il pun pe un CD / DVD ca in caz ca va mai trebui sa il reinstalez, sa am de unde, ca de obicei de pe pagina de internet de unde l-am cumparat / descarcat, dupa mai multi ani nu va mai fi disponibil. Sau cateodata serverele respective sunt hack-uite si daca nu am pastrat factura digitala care dovedeste ca am achizitionat mai demult acel software de la ei, nu il mai primesc.
La aplicatiile din App Store nu stiu daca este vreo metoda sa salvez aplicatiile si pe un CD / DVD si apoi sa le instalez de acolo.