Salut,
Se pare ca e anul ciudatennilor la mine.
Se da: Imac 2011, Lion, mail 5.3, o poza in format .jpg
Operatie efectuata: trimis un email cu un attach (un jpg) mic (sub 1Mb)
Rezultate: in gmail se vede, pe Ipad sau Iphone, daca descarci poza apare doar un ecran alb, cu numele pozei in el. Altfel nu se vede de loc.
Am incercat si eu pe Ipad-ul meu si rezultatul este la fel.
De ce oare?
Daca doriti dati-mi pe PM o adresa de mail, va trimit poza si incercati sa o vizualizati pe un iphone sau Ipad.
Culmea e ca pe un telefon cu Android se vede. La fel pe orice calculator (Apple sa PisiCa)
Astept opinii…
Am gadilat-o destul si e la fel. Ce inseamna poza mare, tot mesajul are in jur de 420 Kb. Mailul din Mac micsoreaza automat pozele ca optiune standrad (presetata). Poti alege apoi alte dimensiuni de poze (inclusiv “marime originala”)
Marimea originala e o marime mare - ce am trimis/primit eu de pe iPad/iPhone e de obice 1.4MB, dar, asa cum spui, se poate trimite si la o marime medie, cca 420-430KB, iar la marime mica (130KB) ce se primeste e de obicei neclar cind il vezi altfel decit marimea la care a fost trimis. De aceea eu trimit numai marimea originala.
Daca ai facut si ceva prelucrari pe poza (format .jpg) e indeobste cunoscut faptul ca asta degradeaza poza, asa incit e de preferat sa folosesti mai mult formatul png.
L
Cred ca Apple are dreptate cind a implementat o astfel de comportare - un email are text si atasament, iar atasamentul e mult mai mare decit textul efectiv. Daca esti pe iPhone poate te gindesti de doua ori inainte de a deschide si atasamentul, mai ales daca ai trafic limitat sau si mai rau, esti in alta tara.
O a doua motivatie este ca au fost si cazuri cind pozele au continut virusi sau alt cod daunator - ai posibilitatea sa judeci daca cel care a trimis este de incredere sau nu si sa iei o decizie corespunzatoare.
Cit despre Androidisti - ii priveste daca la ei e altfel…
De altfel au fost destul de multe proteste acum citiva ani cind multe persoane au trebuit sa plateasca trafic exagerat in vacante…
L
De acord cu partea cu virusii. Si chiar cu vizualizarea pe iphone…
DAr am vazut N persoane cu palesti de Ipad-uri ridicate sa faca poze; ele nu le pot trimite pe email? Mi se pare ciudat. Le pot pune doar pe retele de socializare?
Salut si LA MULTI ANI la toti macuserii!
Redeschid subiectul de mai sus.
Am mai studiat problema cu ocazia trimiterii felicitarilor de sarbatori si concluzia e tragica: problema este de la aplicatia de mail a lui Apple, cel putin daca este pe Pop 3.
Daca trimiti email de pe un cont Google de pilda, nici o problema sa vizualizezi jpeg-ul atasat pe iphone sau Ipad.
Daca vrei sa faci acelasi lucru de pe mailul nativ din OS, jpeg-ul nu se poate vizualiza decat pe un desktop, nu pe nici un dispozitiv portabil cu IOS (repet, cele cu Android functioneaza).
N persoane se plang pe forumuri de chestia asta, inca de la Lion, dar se pare ca Apple nu a miscat nimic pana acum…
N persoane se plang pe forumuri de chestia asta, inca de la Lion, dar se pare ca Apple nu a miscat nimic pana acum…
Nu stiu cand Apple ar fi aplecat urechea la doleantele utilizatorilor produselor sale … vezi implemenatrea diverselor functionalitati utile in iOS (copy-paste care a fost implementat pe la versiunea 3) sau remedierea unor probleme deranjante (lag-ul la raspuns care dureaza de vreo 5 update-uri) etc.