Potential virus ?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 03.01.14

Buna seara ! Am si eu o problema cu IMacul… De ceva vreme in timp ce urmaream un film pe 99o.ro am fost avertizat de antivirus ca a blocat un asa zis fisier suspect. (link atasat). Folosesc Avast ca antivirus. La o scanare ulterioara nu mi-a gasit nimic in sistem insa mesajul din imagine apare periodic si este destul de enervant. Ce as putea face sa scap de el ? (daca se poate o explicatie pentru incepatori).
  Ar mai fi inca o problema… Mi se umple foarte repede memoria RAM si imi meg chiar si cele mai mici clipuri video sacadat iar programele imi ruleaza foarte greu. Se invarteste cerculetul multicolor foarte mult pana se deschide programul sau pagina de net. (browser safari). Dupa de opresc browserul si il las cateva zeci de secunde sa se “relaxeze” RAM-ul ruleaza ceva mai bine insa in maxim 15 minute iar se aglomereaza.
  Programe de curatat al sistemului am folosit “Clean My Mac” si “CCleaner”

1. Mesajul de Infection blocked   :  http://i.imgur.com/RP0ICB4.png
2. Despre sistemul folosit       :  http://i.imgur.com/PD56fPA.png
3 Programele ce ruleaza cand mi se aglomereaza RAM   :  http://i.imgur.com/dLotrja.png

MUltumesc anticipat pentru orice raspuns sau solutie si va doresc un an nou cu sanatate si multe impliniri !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Aberdeen
Macuser din: 21.09.14

Salut, Incearca o scanare cu ClamXav sau Bitdefender si vezi ce rezultat iti afiseaza, cat despre memorie ruleaza un program de curatare gen memory cleaner sau memory booster. Acestea sunt programe care le rulez in fiecare saptamana pentru a fi sigur de sanatatea sistemului de operare si viteza lui. Acum depinde si cat ram ai.

Semnătură 

Macbook air 13’/ i5 / 4Gb/  SSD 128 Gb/ HD 4000
Iphone 5s-16 gb
Ipod 3 8gb

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Aberdeen
Macuser din: 21.09.14

Acum am vazut ca ai 4 gb

Semnătură 

Macbook air 13’/ i5 / 4Gb/  SSD 128 Gb/ HD 4000
Iphone 5s-16 gb
Ipod 3 8gb

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 03.01.14

multumesc de ponturi smile clmxav nu a gasit nimic in neregula.
am dezinstalat avastul si se pare ca ruleaza mult mai rapid sistemul. dar mai astept cateva zile sa ma pot pronunta mai obiectiv.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Nu ai nevoie de antivirus pe mac, doar iti ingreuneaza sistemul, l-as dezinstala in clipa asta
4 gb ram sunt putini, vad ca ai Swap memory de 2GB, adica iti stocheaza 2GB de memorie ram pe HDD, pune cel putin 8GB, 3-400 de lei merita investitia.
As instala 10.9, foloseste ram-ul mult mai eficient prin compress memory si foloseste mai putin swap pe hard disk

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu atunci as recomanda antivirus pe Mac daca lucrezi mult cu stick-uri USB care sunt folosite pe PC-uri cu Windows. Nu pentru ca te-ai putea infecta, ci pentru a nu da mai departe din greseala virusi la altii, prin copiere.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06
belasajgo - 29 Decembrie 2014 11:50 PM

Eu atunci as recomanda antivirus pe Mac daca lucrezi mult cu stick-uri USB care sunt folosite pe PC-uri cu Windows. Nu pentru ca te-ai putea infecta, ci pentru a nu da mai departe din greseala virusi la altii, prin copiere.

Subscriu la ce a zis colegul. Nu am reusit sa ma infectez cu nimic in atatia ani dar de bube create de antivirusi am dat la tot pasul. Sper ca ai observat ca majoritatea i-am bagat in origini pe ce de ButtDefender cand s-au chinuit sa faca beta testing pe spinarea noastra. Lasa sistemul in pace, nu instala tot ce iti recomanda site-ul x, y, z, si totul va merge perfect. Ca sa ai constiinta impacata ca nu dai mai departe un carcalac deja existent intr-un document, da, poti utiliza un antivirus. ClamX e cel pe care il vad cel mai recomandat.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Aș zice și eu ca voi, dar ClamXav e neputincios la AdWare.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

AdWare Medic lucrează pentru asta

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Asta ziceam și eu, dacule. Bitdefender simplu știe. Îl lansezi cînd te doare ceva. smile

‹‹ BootCamp      problema macbook pro late 2011 ››