Epson L355 si iMac late 2012, problema
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

Am achizitionat de curand un epson L355 in speranta ca vor scadea costurile de imprimare. Am reusit sa instalez imprimanta, in sensul ca merge scanerul (merge WI-Fi) si chiar si imprimanta (doar prin cablu). As vrea sa o fac sa si imprime wireless, doar ca ma chinui de 2 zile si nu reusesc. Urmez toti pasii, dar nu vrea de nici un fel sa mearga. Sa explic cum stau „cablurile”: Eu am router-ul de la Romtelecom, din el pleaca un cablu spre un Time Capsule (la router-ul principal au acces mai multe PC-uri, la TC doar eu); eu as vrea ca imprimanta sa se conecteze la reteaua produsa de al meu TC. Ce setari gresesc? CE ar trebui sa ii fac? Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.04.08

Si eu am acceasi problema cu un Epson XP405. Daca se pricepe cineva..

Semnătură 

iMac 24” (9,1) - 2,66 Ghz (Core 2 Duo)  4Gb Ram, 640 HDD
iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05

Am citit manualul și nu am găsit unde zice cum se poate conecta la o rețea.
L-am pus pe Gogu să-mi caute cum se poate conecta și a găsit ceva filme cu configurarea.
Pentru asta e nevoie de un PC sau de un Router care suportă WPS/AOSS… Nu stiu dacă softul de Mac are și opțiunea “de a configura conexiunea Wi-Fi cu ajutorul temporar al unei conexiuni pe USB”...

Mai simplu este cu imprimanta conectată cu cablul USB în TC.

Dacă nu vrei cablu atunci trebuie să împrumuți un router “compatibil” pe care-l configurezi exact ca pe TC (nume rețea, parolă, adrese IP…) și la care te conectezi cu imprimanta prin WPS.
După ce imprimanta s-a configurat (verifici printând pagina cu setarile de rețea apăsând butonul de lângă cel de Wi-Fi) oprești routerul “compatibil” și-l inlocuiești cu TC.

Baftă!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Mulțumesc, dar cd-ul cu care a venit permite configurarea wireless, numai ca primesc o eroare in timpul procesului.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05

Descarcă ultima versiune de aici și instalează iar “Epson Software updater (v2.14) 07-oct-2014 4.83 MBs, English”.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Multumesc, nvmarian! Solutia era simpla, am cercetat un pic mai mult si am gasit doua posibilitati pe youtube: las aici pt colegul de mai sus care se confrunta cu aceeasi problema…

https://www.youtube.com/watch?v=5t5To0z-49o

https://www.youtube.com/watch?v=6KkQo8Tx87I

La mine a mers cu primul. Multumesc!!!