probleme import mailluri din windows live mail
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.01.15

Buna seara.
Intrucat de saptamana asta sunt fericitul posesor al unui MBA, am incercat sa-l “butonez”. Sincer, m-am descurcat acceptabil, am migrat fisierele de pe PC insa… m-am lovit de o problema dificila careia nu i-am gasit nici o rezolvare:
Pe PC utilizam ca si client de mail application windows live mail. Am cca 7 gb date stocate in mailuri…
Am incercat sa le export, insa nu pot decat ... tot pt a fi folosite ulterior de aceeasi aplicatie. Desi exista acolo o optiune de export in microsoft exchange, nu ma lasa, imi da o eroare.
In concluzie: Cum pot transfera mesajele de pe PC pe MBA din mirosoft windows live mail? Stiu ca nu este o problema usoara, insa oricat am cautat nu am gasit nici o rezolvare in acest sens.
CU multumiri anticipate pentru toti cei care pot sa ma ajute.
sunt la inceput, invat, asa ca voi avea in continuare nevoie de multe sfaturi.
in alta ordine de idei, offtopic: am mai postat o conversatie saptamana trecuta, in sectiunea dedicata MBA, insa acum nu o mai regasesc. Sa inteleg ca subiectele considerate inchise sunt sterse?

[ Modificat: 12 Ianuarie 2015 07:56 PM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Salut.
Nu am mai facut de muuuult timp chestia asta, asa ca s-ar putea sa fiu depasit.
Ai incercat pur si simplu din Mail, File > Import mailboxes?
Daca nu vrea, vezi cum exporti mailboxul catre Thunderbird, dupa care Mail stie sa importe (asa am facut acum acei multi ani).
Sau: http://www.windowslivemailconverter.com/mac/
Sau: https://convertmyemail.com/convert-windows-live-mail-to-mac-mail/

PS 1 Nu se sterge (mai) nimic aici, dar am avut ceva probleme.

PS 2 Stii ca avem un Ghid?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc pt raspuns..
MBA in aplicatia de mail nu stie sa importe fisiere din windows live mail. Ar sti microsoft exchange dar nu am reusit sa export…
am gasit si eu sfatul asta de a instala pe PC mozilla si apoi sa export catre Mac. Am incercat, dar .... degeaba. Se pare ca daca as fi avut mailurile in alta aplicatie de genul microsoft outlook sau outlook express *mai vechi) mozilla putea importa, dar din live mail nu vrea.
Cele 2 aplicatii sunt pe bani si nu am cum sa le cumpar acum
da, stiu de Sovata, l-am citit deja, e super OK, mana cereasca pt cei ca mine care sunt la imceput
o seara placuta

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu se poate sa nu reusesti sa exporti, macar din Live in Outlook, dupa care e simplu (chiar daca intortocheat).

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj

Da-i pe Gogol “export windows live mail to outlook”. Returneaza destule modalitati de export in outlook, din cate am vazut…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Buna seara.
Mailurile din windows live mail au extensia .eml, asa ca modul prin care le putem exporta este sa schimbam in prealabil aceasta extensie.
Tocmai am gasit rezolvarea problemei: Am descarcat de pe net un mic programel (free) numit “eml to mbx”, De fapt e o mica arhiva care dupa ce o dezarhivezi citesti fisierul “readme” si te lamuresti. Practic, prima data dai export… tot in windows live mail, intr-un folder gol. Apoi iei din ce ai dezarhivat u2 fisiere cu extensiile .exe si .bat si aceste 2 fisiere le copiezi in fiecare folder unde ai mailurile cu extensia .eml si dai dublu-click pe .bat. Rezultatul: toate fisierele .eml din folder vor fi “dublate” in acelasi folder cu extensia .mbx (extensia din care veti putea ulterior importa pe mac toate mailurile)
acel fisier .bat face ca sa nu trebuiasca sa convertesticate un singur mail pe rand - ceea ce face in fapt fisierul .exe Eu de exemplu am avut de transferat peste 10.000 mailuri insumand peste 7 gb asa ca varianta sa convertesc fiecare fisier in parte era exclusa din start smile
Apoi sergi .elml-urile si cele 2 fisiere .exe si .bat din cadrul fiecarui folder
Ulterior, transferi totul pe mac cu windows migration assistant (userii vechi poate stiu si alte metode mai usoare de transfer, dar scuzati un incepator in mac smile )si dai import. Daca cineva are nevoie de mai multe detalii, va stau cu placere la dispozitie.
Din pacate, inca nu am inteles cum functioneaza forumul si nu prea gasesc “din prima” postarea aceasta (azi am vazut ca din graba am scris incorect pana si titlul postarii, nu stiu daca as putea-o corecta !?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj

Multumim mult pentru informatii. Nu se stie niciodata…
Cred ca s-ar putea pune si la Wiki, sa fie mai usor de gasit.
O seara buna!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

am corectat eu titlul

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Există întotdeauna opțiunea transferului printr-un cont IMAP configurat în ambii clienți de mail. Nu Gmail, că ăla are memorie de elefant, nu uită niciodată.
Am avut un coleg nou care a venit la mine cu un fișier arhivă de Lotus Notes. Cică să i-l fac pst de Outlook.
Până să văd Lotus Notes nu credeam că există client de mail mai prost ca Outlook, m-am înșelat amarnic.

Dă-i pune pe o mașină virtuală Lotus Notes eval și Outlook, dă-i pune dovecot pe altă mașină virtuală, dă-i drag&drop; din arhiva Lotus în contul fake IMAP, dă-i drag&drop; invers în Outlook.
Alchimie curată.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G