Daca am un iphone 6 luat din UK sau emag sau alt magazin din EU, service’urile autorizate gen istyle sau icentre sau noumax nu au obligatia sa mi-l schimbe/repare?
Sunt obligat sa il trimit la magazinul de unde l-am cumparat?
Eu stiam ca 1 an este service gratuit international
IMPORTANT RESTRICTION FOR iPHONE AND iPAD SERVICE.
Apple may restrict service for iPad and iPhone to the EEA and Switzerland. Only Apple or an AASP should perform service on iPhone or iPad products.
Deci teoretic un telefon cumpărat din European Economic Area poate fi service-uit oriunde în EEA, de către un Apple Authorized Service Provider
Caută un AASP și întreabă-i și pe ei: https://locate.apple.com/ro/ro/
Le iei din orice Apple Store din Europa - Nu ai probleme la Noumax / iStyle
Le iei de la eMag - doar la ei ai garantie (QuickService Baia Mare).
Le iei de la Orange / Vodafone / etc - doar la operatori ai garantie.
Edit : Am un 6 din UK, un 6 Plus din Italia si inca un 6 de la eMag, 5s-ul l-am avut de la Orange.
[ Modificat: 10 Ianuarie 2015 07:38 PM de hamilton ]
Deci daca eu am luat de la un magazin online din Romania doar la magazin am? Eu stiam ca orice service autorizat este obligat sa imi repare orice produs Apple in primu an, fiind international pe baza IMEI
Stii gresit. E garantie continentala, nu internationala.
De pilda Emag le aduce din SUA, daca mergi cu un iPhone de la eMag la Noumax sau iStyle te trimite la eMag
NOTA: iSTYLE PROFESSIONAL SERVICES S.R.L. este autorizat să accepte în service orice unitate iPhone indiferent de unde a fost achiziționat inițial (inclusiv de la reselleri din România alții decât iStyle, și operatori de telefonie mobilă din România).
Si iMac-ul e iPhone ? E telefon ?
iPhone-urile si iPad-urile - garantie continentala.
Macbooks, iMacs, si orice computer Apple - garantie internationala.
Deci de oriunde…m-am lamurit…abia acuma am gasit ca altfel nu mai deschideam topicul. Deci orice produs Apple 1 an are garantie internationala pe baza de IMEI si factura
Am sunat la istyle care au program pana la 22 si asa este, garantie INTERNATIONALA pt orice produs original Apple (tastatura apple tv mac iphone ipod etc) pt 1 an, li se impune de catre Apple altfel nu ar fi autorizati (asta este una dintre conditii). Au aceasta politica de cel putin 36 luni si mai nou incepand cu 2014 au introdus si China.
La noumax abia luni ca au inchis pana luni dar fiind si ei autorizati trebuie sa aplice legea Apple si cea a Romaniei
Si eu am avut probleme cu un Iphone 5S cumparat din SUA. Au schimbat telefonul, fara nici un fel de problema, la Noumax. Deci acum, garantia este internationala; pana pe la mijlocul lui 2014 a fost continentala.
Am cumparat 5s-ul de la un site ***gsm.ro si am primit o factura dubioasa. M-am asigurat ca telefonul e “the real deal” si nu m-a interesat. Apoi a trebuit sa merg la garantie cu el. Am mers la istyle si mi-au spus ca e din sua si ca merge schimbat. Dupa 48 ore am avut altul nou.