Exista vreo sansa in Romania de a se schimba bateria unui macbook air free of charge cum s-a intamplat in alte state atunci cand bateria nu a rezistat 1000 de cicluri pana sa scada la 80% din capacitate?
Am urmarit forumurile din afara, am cautat pe google si am vazut cateva cazuri cand Apple a inlocuit acele baterii care nu au indeplinit conditiile, chiar daca nu mai erau in garantie.
Din cate am inteles de la tehnicienii de la noi bateria trebuie sa arate un anumit mesaj de eroare cand fac ei verificarea pentru a putea beneficia de inlocuirea free of charge.
Eu mi-am inlocuit bateria pe motiv de “service batery”, cred ca avea sub 200 de cicluri. Dar mentionez ca aveam AppleCare din US, si inainte de a suna si a deschide un caz la Apple, nu au vrut sa mi-o schimbe decat contra cost.
e bine de stiut. avand in vedere ca sunt niste “masinarii” scumpe, ar trebui sa avem si noi pretentii mai mari de la ele, iar daca apple spune ca nu ar trebui sa scada sub 80% inainte de 1000 de cicluri..
eu am cam 300 cicluri si ma apropii de 80% (sunt la 81%). laptopul este fabricat in februarie 2013.
e bine de stiut. avand in vedere ca sunt niste “masinarii” scumpe, ar trebui sa avem si noi pretentii mai mari de la ele, iar daca apple spune ca nu ar trebui sa scada sub 80% inainte de 1000 de cicluri..
eu am cam 300 cicluri si ma apropii de 80% (sunt la 81%). laptopul este fabricat in februarie 2013.
Stai foarte foarte rau.. Eu la vreo 500 de cicluri pe mid2012 aveam 90%
stiu.. si nu am abuzat deloc de baterie. am folosit laptop-ul exact ca in manual.
oare voi avea vreo sansa la noi in tara sa rezolv ceva? nu mi se pare ca un laptop care a costat atat sa iasa din parametrii asa de repede, mai ales ca ei se folosesc de reclama ca sa arate ca bateria tine 1000 cicluri.
stiu.. si nu am abuzat deloc de baterie. am folosit laptop-ul exact ca in manual.
oare voi avea vreo sansa la noi in tara sa rezolv ceva? nu mi se pare ca un laptop care a costat atat sa iasa din parametrii asa de repede, mai ales ca ei se folosesc de reclama ca sa arate ca bateria tine 1000 cicluri.
E recomandat sa nu folosesti mac-ul bagat in priza atunci cand ai bateria incarcata, eu am 88% si sunt la aproape 500 de cicluri.
Mai poti incerca o recalibrare, poate nu iti arata datele corect.
If you have a battery that has failed to meet its expected lifespan, assuming your battery is properly calibrated (for those models that need calibration), you may have a defective battery. If so, contact AppleCare to see if they will replace it. Asta am mai gasit pe net.
Pai si daca stau mult acasa, e mai bine sa il incarc, dupaia sa il scot din priza, sa lucrez, iar apoi sa il incarc iar si tot asa? Din cate am citit, cel mai ok e sa il tin in priza oricand pot, doar sa il mai incarc/descarc periodic (la cateva zile).
Se mai face recalibrare la laptopurile cu bateria integrata? Pe site-ul apple scrie ca nu, dar as putea incerca
Da, asta se recomanda, sa incarci si descarci bateria cand ai ocazia. Eu cel putin o data pe zi stau doar pe baterie, si ma tine 6 ore, culmea ca de multe ori nu reusesc sa o descarc, se mai descarca ea singura peste noapte, si mai stau si a doua zi cateva ore pe baterie.
Eu am un MacBook Pro 13” Mid 2009, sunt la 300 de cicluri si coconut imi arata ca este la 73-76 % capacitatea, fata de capacitatea initiala. Imi apare si mesajul Service Battery de cand a scazut sub 80 %. La modelul meu de MacBook Pro deja era in specificatii ca bateria rezista pana la 1000 de cicluri, dar bateria are deja 5 ani, deci presupun ca la mine apare si fenomenul de imbatranire a bateriei. Pana la ce vechime este “oferta” cu inlocuirea bateriei daca ajunge sub 80 % inainte de 1000 cicluri?
Dacă laptopul nu mai este în garanție atunci Apple nu schimbă bateria gratuit, doar contracost. Am primit mesaj de la Noumax,costa 114€ + TVA. Am discutat si prin chat cu Apple Support și mi-au zis același lucru,dacă nu e în garanție trebuie să plătești. Deci e bullshit treaba cu 1000 cicluri și 80%, îi doare undeva.