Planuiesc sa imi iau un grip pentru aparatul foto DSLR, dar am niste intrebari pentru cei cu experienta in domeniu. Deoarece nu cunosc forumuri dedicate foto / video, m-am gandit sa intreb aici…
Grip-urile originale sunt destul de scumpe, majoritatea fotografilor cu care am vorbit spun ca nu se merita unul original deoarece grip-urile replace (neoriginale) sunt la fel de bune si mult mai ieftine. Insa cativa fotografi spun si ca grip-urile replace de obicei nu afiseaza corect nivelul incarcarii bateriilor (am citit acest lucru si la recenzii la grip-uri) si ca asta reduce durata de viata a bateriilor (probabil pentru ca se incarca inainte sa fie goale). Asta as vrea sa va intreb, daca folositi grip-uri originale sau replace si daca apare si la voi problema cu afisarea incorecta a nivelului incarcarii bateriilor (problema destul de raspandita din cate observ). Daca ati intalnit aceasta problema, m-ar interesa daca asta afecteaza cu ceva functionarea corecta a aparatului foto, sau problema este doar ca nu se stie nivelul real a incarcarii bateriilor? Daca asta nu afecteaza functionarea corecta a aparatului (sa se stinga aparatul cu eroarea ca bateria este goala, etc.), in principiu nu m-ar deranja, ca stiu aproximativ cate poze pot face cu o baterie incarcata.
In afara de asta as mai vrea sa stiu ce parere aveti despre baterii replace si baterii originale. Daca imi iau un grip pentru aparatul foto, nu ar strica sa iau si o baterie noua (in grip intra 2 baterii). Bateria mea veche incepe sa piarda din capacitate, are deja cativa ani, deci o baterie noua mi-ar trebui oricum… Baterie originala de 1080 mAh as putea lua cu 200 lei, baterie replace de 800 mAh as putea lua cu 60 lei (ma indoiesc ca bateria replace are 800 mAh, probabil are mai putin). Ma gandesc ca nu cumva problemele cu grip-urile replace apar si datorita folosirii bateriilor replace? In recenzii la grip-uri nu specifica nimeni ce baterii foloseste, insa ma gandesc ca majoritatea au baterii replace.