Grip-uri pentru DSLR-uri - originale sau replace?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Planuiesc sa imi iau un grip pentru aparatul foto DSLR, dar am niste intrebari pentru cei cu experienta in domeniu. Deoarece nu cunosc forumuri dedicate foto / video, m-am gandit sa intreb aici…

Grip-urile originale sunt destul de scumpe, majoritatea fotografilor cu care am vorbit spun ca nu se merita unul original deoarece grip-urile replace (neoriginale) sunt la fel de bune si mult mai ieftine. Insa cativa fotografi spun si ca grip-urile replace de obicei nu afiseaza corect nivelul incarcarii bateriilor (am citit acest lucru si la recenzii la grip-uri) si ca asta reduce durata de viata a bateriilor (probabil pentru ca se incarca inainte sa fie goale). Asta as vrea sa va intreb, daca folositi grip-uri originale sau replace si daca apare si la voi problema cu afisarea incorecta a nivelului incarcarii bateriilor (problema destul de raspandita din cate observ). Daca ati intalnit aceasta problema, m-ar interesa daca asta afecteaza cu ceva functionarea corecta a aparatului foto, sau problema este doar ca nu se stie nivelul real a incarcarii bateriilor? Daca asta nu afecteaza functionarea corecta a aparatului (sa se stinga aparatul cu eroarea ca bateria este goala, etc.), in principiu nu m-ar deranja, ca stiu aproximativ cate poze pot face cu o baterie incarcata.

In afara de asta as mai vrea sa stiu ce parere aveti despre baterii replace si baterii originale. Daca imi iau un grip pentru aparatul foto, nu ar strica sa iau si o baterie noua (in grip intra 2 baterii). Bateria mea veche incepe sa piarda din capacitate, are deja cativa ani, deci o baterie noua mi-ar trebui oricum… Baterie originala de 1080 mAh as putea lua cu 200 lei, baterie replace de 800 mAh as putea lua cu 60 lei (ma indoiesc ca bateria replace are 800 mAh, probabil are mai putin). Ma gandesc ca nu cumva problemele cu grip-urile replace apar si datorita folosirii bateriilor replace? In recenzii la grip-uri nu specifica nimeni ce baterii foloseste, insa ma gandesc ca majoritatea au baterii replace.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti / Sibiu
Macuser din: 12.12.12

Eu am grip replace pe Nikon-ul meu. Intradevar la calitate nu se compara cu originalul dar isi face bine treaba. La Nikon o chestie sa stii: in grip-ul replace prima baterie (cea din dreapta) trebuie sa fie tot timpul cea originala Nikon, altfel nu iti recunoaste acumulatorii. In ceea ce priveste acumulatorii replace sa stii ca nu iti recomand, nu au in realitate capacitatea trecuta pe ei iar pe timp rece acum arata ca sunt full, acum arata ca sunt empty. La acumulatori recomand doar originalii chiar daca sunt mai scumpi.

Semnătură 

 MacBook 13-Inch (Mid 2010), Intel Core 2 Duo 2,4GHz, Nvidia Geforce 320m 256MB, 8GB DDR3, 120GB SSD, 1TB SSHD, macOS v.10.13
 PowerMac MDD, PPC G4 Dual 867MHz, Nvidia Geforce FX5500 256MB, 2GB DDR1, 2 x 320GB HDD, DVD-RW DL, OS X v.10.4.11
 iPod Classic 6th Generation, 80GB HDD, FW v.1.1.2
 iPhone 5C, 8GB, iOS 10
 iPhone 6 Plus, 64GB, iOS 11
 iPhone 7 Plus, 32GB, iOS 11
 Apple USB SuperDrive
 Apple Magic Mouse

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Vrei grip pt grip sau pt baterie? Eu nu fac poze in mod portret asa ca mi se par inutile, iar o baterie ajunge si la 1000 de declansari, deci iarasi inutil sa car o extra greutate. Am facut sapt trecuta la -20 si -30 vreo 500 de poze in 2 zile cu bateria originala veche de 3-4 ani, si mai tinea. Am originala de 1800 si 2 replacementuri de 1650 si 2100. Ele tin in ordinea capacitatii dar e greu de zis cat ar tine daca ar fi toate originale. Eu zic sa-ti iei replacement dar mai mare nu mai mic

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu vreau grip pentru grip, nu pentru baterie. Bateria din camera schimb in cateva secunde, daca ar fi vorba de asta. Vreau sa imi iau un grip in primul rand pentru a pune camera mai in echilibru atunci cand folosesc un blitz extern montat pe camera, in momentul de fata utilizarea unui blitz extern este destul de incomoda (am o camera DSLR entry-level cu carcasa de plastic). Stiu ca grip-ul are doar cateva sute de grame, dar cu doua baterii in interior ar readuce cat de cat “centrul de greutate” la cel obisnuit. In afara de utilizarea cu blitz, m-ar mai ajuta grip-ul si cand folosesc obiectivul de 75-300 mm (acest obiectiv folosesc cel mai des). Nu stiu inca ce impact negativ va avea greutatea in plus a grip-ului la folosirea aparatului timp de mai multe ore, momentan cu greutatea camerei cu obiectivul de 75-300 mm nu am probleme nici la evenimente de 5-6 ore.