1 din 3
1
Problema 10.4.11 PowerBook G4
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.01.15

Salut, sunt proaspatul utilizator al unui mac powerbook g4 si am o problema majora. Am incercat sa setez limba roamna peste tot si am deselectat celelalte limbi din proprietati.
acum cand il descid finder ul nu functioneaza si bara de sus clipoceste incontinuu, neavand posibilitatea de a apasa pe mar si de a intra in proprietati pt a schimba limba.
Ce pot face in cazul asta?
Multumesc

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 1 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Reinstalare.
Ma mir ca ai putut sterge si engleza.
10.4 nu are romana ca limba de sistem, deci tre’ sa reinstalezi.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 2 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

Eventual rogi pe cineva din zona sau prin TemViewer sa-ti seteze corect.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 3 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

TeamViewer

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.01.15

ce versiune imi recomandati?
Ceva nou compatibil cu el exista?
are 800mb ram, 1.5ghz, video 64, 80gbhdd

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 5 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

Eu am pe unul identic Leopard, dar ii cam trebuie min. 1 Gb Ram.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.01.15

Oare cum pot boota de pe stick? sau merge pe acest mac?

Am un 10.5 leopard bootat pe stick si vreau sa il reinstalez…


Daca nu, am vazut ca are si dvd, dar am un dvd de 4.7gb, iar .iso de la 10.5 are 8 gb.

vreo varianta de 4 gb pt os bun pentru el?
va multumesc.

ps: prefer sa bootez de pe stick

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 7 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Oficial, nu poate boota de pe USB.
S-ar putea sa fie ceva metoda sa-l pacalesti dar putine sanse. Google it.
Poate boota nativ de pe Firewire. Daca ai un HDD extern pe FW, restore imaginea pe el si va boota de acolo.
Imaginea de 8 GB poate fi arsa pe un DVD Dual Layer.
Daca unitatea optica din el e inca buna va boota de pe DVD-DL.

 Semnătură 

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 8 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

Nu va merge boot de pe stick. Sunt variante de Leopard PPC-only (cu file-urile pt. MacIntel eliminate) pe DVD normal. Intreaba, poate are cineva de pe forum.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.01.15
daniel.t - 31 Ianuarie 2015 11:40 PM

Oficial, nu poate boota de pe USB.
S-ar putea sa fie ceva metoda sa-l pacalesti dar putine sanse. Google it.
Poate boota nativ de pe Firewire. Daca ai un HDD extern pe FW, restore imaginea pe el si va boota de acolo.
Imaginea de 8 GB poate fi arsa pe un DVD Dual Layer.
Daca unitatea optica din el e inca buna va boota de pe DVD-DL.

Sa inteleg ca doar prin mufa firewire pot reinstala os-ul?

Problema este ca am deselectat ca idiotul limba engleza si am lasat doar romana, la cererea titularului acestui mac.
Vreo alta varianta fara reinstal exista?
mentionez ca nu pot accesa mai nimic. ma gandesc ca poate rezolv din cod…
Vreo idee?

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 10 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

http://www.reddit.com/r/megalinks/comments/19kxz9/mac_os_macosx1058leopard_ppconly_restore_imagedmg

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.01.15
BDA - 01 Februarie 2015 12:00 AM

http://www.reddit.com/r/megalinks/comments/19kxz9/mac_os_macosx1058leopard_ppconly_restore_imagedmg

Sa traiesti.
.dmg poate fi arsa pe un windows cu vreun utilitar? mentionez ca pana acum am facut cd/stick bootabil cu nero/poweriso.
Am mai citit ca pot face bootabil o asemenea imagine doar pe un alt mac, utilizand disk utility.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 12 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

Copiaza cumva imaginea pe o partitie libera, dupa care la pornire apasa “alt”, iar la repornire vei putea boota de pe asta.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 13 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

Totusi, spre binele tau ar fi bine sa treci in profil de unde esti?!

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.01.15
BDA - 01 Februarie 2015 12:30 AM

Totusi, spre binele tau ar fi bine sa treci in profil de unde esti?!

Nu merge sa accesez nimic din el, nu pot intra pe safari, nu pot intra in computer, nu pot face nimic, imaginea flicare incontinuu.
din cate am vazut aveam o singura partitie pe el…
Sunt din bucuresti. o sa trec in profil.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 15 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09
Niculescu9 - 01 Februarie 2015 12:36 AM
BDA - 01 Februarie 2015 12:30 AM

Totusi, spre binele tau ar fi bine sa treci in profil de unde esti?!

Nu merge sa accesez nimic din el, nu pot intra pe safari, nu pot intra in computer, nu pot face nimic, imaginea flicare incontinuu.
din cate am vazut aveam o singura partitie pe el…
Sunt din bucuresti. o sa trec in profil.

Bravo! Acuma cere frumos ajutor de la userii din apropierea ta!

Profil
 
   
1 din 3
1