2 din 7
2
iPOD VIDEO
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

Jobs merita toti laurii !

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05
Tudor Vedeanu - 13 Octombrie 2005 12:58 PM

si da, vreau sa va fac sa comentati si la articole, nu numai pe forum. cheese

Iti sugerez sa faci ca la arstehnica - fiecare articol sa aiba link la un thread pe forum.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Apropos de “one more thing” ... iata un vodcast care prezinta noul iMac, si aplicatia PhotoBooth: http://www.tuaw.com/files/2005/11/TUAW11082005.m4v (14 mb)

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca

prea multa reclama s-a facut cu noul ipod video

nu sunt prea multe avantaje cu optiunea asta video

intredevar are ecranul mai mare, bateria tzine mai mult, ii mai subtire
si fatza ii cu muchii ascutite ca iMacul G5
dar din pacate nu se livreaza shi cu incarcator la pretul de (iPod 60 GB) 400$
optiunea video ii slaba de tot
nu citeste nici jumatate din formatele de video pe care le poate rula iTunes,
care shi asa supotra doar in format quicktime, shi avi nu.
suporta rezolutie maxima de 320x240 shi 480x480
Daca vrei sa vezi filmul pe un display mare sau pe videoprojector ii fix pix.
plus ca aproape orice film pe care vrei sa-l vizualizezi, sau videoclip
trebuie convertit cu quicktime (spun cei de la apple) la formatul precizat de ei pe site,
shi dureaza, de itzi vine sa itzi vinzi ipodul!!

eu am reusit cu VLC-ul sa convertesc ceva filme in timp mai scurt, (transcoding), dar merge doar la viteza 1x
adica, pentru a converti un film in format iPod itzi trebuie la fel de mult timp cat si pentru a-l viziona.

Deci, concluzie, (parerea mea)
Nu va luatzi iPod pana cand apare urmatoarea versiune, (in aceeasi bani) care sa suporte
rezolutie mai mare shi care sa recunoasca mai multe formate video,
daca il cumparatzi pentru facilitatea video.
Daca il cumparatzi doar pt muzica, slideshow shi hdd extern ii beton,
shi te tzine bateria, plus ca are shi o husa din musama sa nu se zgarie la transport.

Eu

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

1. iPod video nu o sa stie niciodata mai multe formate decat stie QuickTime asa ca poti sa astepti tu mult si bine o versiune mai buna; tot pe QuickTime se va baza;
poate doar sa se faca si o versiune de DivX pentru iPod

calimac - 22 Noiembrie 2005 09:30 PM

nu citeste nici jumatate din formatele de video pe care le poate rula iTunes

nu stiu ce vrei sa spui; cred ca te referii la QuickTime nu la iTune

2. rezolutie de 320x240 in format H264 e suficienta si pentru un TV
3. nu cred ca s-a gandit nimeni sa proiecteze filme de pe iPod; nu asta ii este destinatia

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Tudore cred ca thread-ului asta i-ar sta mai bine la sectiunea “iPod si iTune” nu in “Discutii generale”

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member

cand apare noul ipod in romania? ca m-am uitat pe site la macgallery si nimic…

Semnătură 

“On January 24th, Apple Computer will introduce Macintosh. And you’ll see why 1984 won’t be like 1984”

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: IS

Gata gata sa ma arunc la un iPod Video - dar m-a linistit un amic f simplu. Cu urmatorul rationament:

Daca vreau filme cu adevarat - imi iau un PDA cu rezolutie VGA…640x480 si cu display de 4 inch. - plus ca e f folositor si in alte scopuri…

Si-mi mai raman bani si de un iPod normal sau mini pentru muzica.

Pe mine m-a convins pe loc. LOL

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

iPod-ul este făcut în primul rând pentru ascultat muzică, nu pt. filme, chiar dacă are capabilităţi video. Îţi spun eu că o să te saturi repede de văzut filme “micro” chiar şi pe ecranul de 4” al PDA-ului. În plus iPod-ul are ieşire pe TV care cică funcţionează foarte bine. Am un prieten in SUA care are un iPod video şi mi-a zis că pe un TV filmele de pe iPod se văd mai mult decât acceptabil, ceva cam ca VHS la calitate. Bineînţeles contează cum le encodezi, un H264 se va scala foarte bine de la 320x240 la 720x540 (sau cât o fi rezoluţia TV, nu mai ţin minte exact). Aşa că ieşirea TV transformă iPod-ul într-un VCR portabil, ceea ce este o chestie foarte mişto, poţi de exemplu să iei cu tine 3-4 filme într-o excursie, să le vezi cu prietenii pe un TV. Fără această ieşire, iPod-ul cu video n-avea nici un farmec. PDA-ul are posibilitate de output TV? Dacă nu are, atunci nu merită. Cel puţin mie PDA-urile nu-mi sunt de nici un folos. Deşi am căutat motive ca să-mi iau unul (deh, gadget freak…), până acum n-am găsit.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 04.12.05

De 3 zile am un iPOD video de 60 Gb, sunt incantat de el…mai putin de casti care sunt slabe.
Asta pt. ca le-am comparat cu niste casti Sennheiser…dar pe care un amic a dat cam 2,5 mil.
La fel, nu sunt prea entuziasmat de Equalizator, in rest numai de bine!
Dupa formatare are 55,6 Gb, am pus deja 3 Gb de mp3-uri si cateva filme documentare transformate in .M4V cu Videora iPOD Converter, dureaza cam 55’ sa converteasca un film de 700Mb si ajunge la 300Mb cu setari peste medie, adica 320x240 cu 384k/s si sunet 112 kbs.
Se poate atat mai jos cat si mai sus, atat la rez. cat si k/s.
Imaginea este cristal! Daca va imaginati ca se poate citi subtitrarea fara nici o problema, sapt. viitoare o sa caut la mag. specializate o mufa jack cu 3 sectiuni ca sa imi fac si cablu video. La Mac Gallery e 32euro+tva si o sa il iau pana la urma daca nu gasesc jack.
Acum sunt nelamurit de ce e formatat FAT32 si ma intreb daca suporta sau nu NTFS, nu sunt prea multumit sa pierd cam 4,4 GB aiurea.

Apropo…e facut in CHINA…

Cu bateria…inclin sa cred ca nu are cum sa tina 3 ore pe video, aseara am vazut in pat un film de 1h 22’ si bateria a ajuns pe rosu dupa ce a stat inainte mai bine de 2 ore la incarcat, ei garanteaza 80% din baterie dupa 2 ore dar se pare ca trebuie sa il las pana se schimba iconita in full charge.

Pe scurt, e o bijuterie !!!

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

- Banuiesc ca ai un computer cu Windows, nu? De aia vrei NTFS. Daca tii neaparat, am auzit ca se poate formata NTFS folosind utilitarul din Windows, dar nu am idee daca mai merge cu iTunes. Formatul FAT32 ii asigura compatibilitatea cu Mac-urile.
- Normal ca e facut in China. Toate lucrurile-s facute acolo.  cheese

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: IS

Eu imi mentin parerea ca iPod-ul video este doar pentru persoanele care nu se uita la bani.

Dai peste 20 de milioane si totusi cu te alegi? 60 GB stocare portabila? Buun. Dar daca ai intr-adevar nevoie de asa ceva o poti rezolva si cu 5 mil, si ai 80GB portabili muult mai rapizi > un hdd de 2.5 si un rack de 2.5 pe USB 2.0 ori FW. Mp3 player? Ok… it’s cool… dar se gasesc iPod-uri mult mai ieftine si cu un sound la fel de bun. Iar pe partea video… cu un display de 2.5?? long face La fel de mare cat la o camera foto mai desteapta?? Nu stiu altii cum sint… dar ochii mei merita ceva mai bun…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

o_mores - continua tu asa sa dai in iPod si o sa te trezesti cu niste oameni la usa imbracati in blugi si pulovere negre pe gat care o sa vina si o sa iti retraga legitimatia de macuser. smile smile
Fiecare are motivele sale pentru care ii place sau nu ii place ipod-ul. Mie unul singurul motiv ramas pt care nu imi place este ca play-eaza OGG-uri. Pana nu o sa stie de OGG nu imi iau unul.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
o_mores - 06 Decembrie 2005 04:03 AM

Eu imi mentin parerea ca iPod-ul video este doar pentru persoanele care nu se uita la bani.

Daca o iei asa, poti spune acelasi lucru si despre orice produs Apple, nu? In orice moment cineva poate demonstra ca gaseste un computer cel putin la fel de tare la o fractiune din pret… La fel si cu un Volkswagen, pot sa-mi iau trei Logan-uri de banii aia…

Dai peste 20 de milioane si totusi cu te alegi? 60 GB stocare portabila? Buun. Dar daca ai intr-adevar nevoie de asa ceva o poti rezolva si cu 5 mil, si ai 80GB portabili muult mai rapizi > un hdd de 2.5 si un rack de 2.5 pe USB 2.0 ori FW. Mp3 player? Ok… it’s cool… dar se gasesc iPod-uri mult mai ieftine si cu un sound la fel de bun. Iar pe partea video… cu un display de 2.5?? long face La fel de mare cat la o camera foto mai desteapta?? Nu stiu altii cum sint… dar ochii mei merita ceva mai bun…

Un iPod de 60 Gb este 17,5 milioane, nu “peste 20” cum zici tu. In rest… fiecare cum ii place… Eu raman la parerea ca orice device portabil care are pretentia ca playaza video si nu are TV-out, este bullshit. Merge sa te chiorasti la filme de 3-4 ori, dar dupa aia te saturi…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 04.12.05

Am dat pe el 17,5 mil. de la Mac Gallery, deci nu “peste 20” iar ca HDD extern il folosesc doar pt. back-up cand devirusez sau reinstalez sisteme portabile sau sigilate.
Tin kituri de baza, muzica si filme pe el, mai putin poze.
Nu a zis nimeni ca e ieftin…am zis ca isi merita banii pt. calitatea sunetului si a imaginii, finisare si versatilitate.
Am un HDD rack extern pe USB2…dar are nevoie si de alimentator separat, aici e un punct mare in minus.
Fiecare cu parerea lui…
cheese

2 din 7
2