Dom’le, tot aud chestia asta si nu pricep. Eu am un Zire, primul model care a aparut si in afara de faptul ca nu are backlight nu am ce sa-i reprosez.
Sa va zic ce are Palmul si nu are altcineva: search-ul! Or fi telefoanele din ce in ce mai destepte, dar nu au search (poate alea scumpe, dar eu vorbesc in domeniul de pret al celui mai ieftin Palm). Nu stiu altii cum sunt, dar eu am nevoie sa gasesc adrese, telefoane, note etc. printre cele cateva mii pe care le am in Palm (nu des, dar si cand ma arde…!). Am Palmul asta de vreo 3 ani (sau mai mult, l-am luat chiar cand au aparut) si abia acum bateria a inceput sa dea semne de oboseala: tine doar vreo 2 luni. Pe bune, inainte ma tinea lejer vreo 4. Ca de, e monocrom, n-are backlight, sunet, nimic. Dar isi face treaba. De ce naiba nu se poate implementa chestia asta si intr-un telefon mediu, nu stiu: vreo 2 MB memorie si functie de search.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu-l Formata NTFS ca nu mai potzi sa-l folosesti, decat daca il desfaci
si il conectezi direct la un port ide si apoi il reformatezi FAT 32
Deci Itzi sugerez sa-l lasi asa, ca daca nu, n-o sa-l mao potzi vedea
ca dispozitiv de stocare, shi nici din Itunes
Acei 4,4 Gb nu i-ai pierdut din cauza formatului de disc,
Lucrurile stau Asa:::
1 MB = 1000 KB
dar pentru ca procesoarele calculatoarelor functioneaza cu blocuri
de informatie de forma puteri ale lui 2 (4, 8, 16, 32, 64 etc) s-a
convenit la solutia
1 MB = 1024 KB.
=>55,6 GB ~= 60.000.000 KBytes
UAU! Nu vreau probleme, de fapt am si uitat de acei 4,4 Gb pierduti, am pus pe el tot ce cred ca voi avea nevoie si tot nu am ajuns sa umplu decat 27 Gb din 55…
Stiu de pierderea normala la formatrare, doar ca ma gandeam ca NTFS face clustreii mai mici si mai castig ceva, plus ca ar fi probleme mai mici la fragmentari. Se pare ca nu era o solutie buna! Cred insa ca XP-ul il vedea oricum si as fi putut lejer sa il reformatez FAT32 fara sa il descac…
Si pt. cei care tot compara iPOD-ul video cu PDA-urile sau PSP…nici nu are rost comparatie dat fiind diferenta zdrobitoare a capacitatii de stocare. Un alt avantaj sunt podcasturile video, m-am abonat cateva din care 3 au episoade zilnice. iTUNES imi lasa ultimele 2 episoade de la fiecare podcast si updateaza zilnic, sincronizez iPOD-ul in fiecare dimineata fara sa ma preocup ce e nou iar cand am putin timp liber am surprize placute sa vad noile episoade. Ce mi-ar fi placut sa poata iPOD-ul…sa stie sa marheze pt. stergere orice piesa/film si la sincronizarera cu iTUNES sa dispara atat de pe iPOD cat si de pe PC. Am gasit o solutie de compromis…dau 5 stelute la piesele care nu imi plac si apoi le sterg din iTUNES dupa sincro.
Asta pt. ca nu am timp sa fac selectii si alte alea, trag albumne la gramada si pastrez doar piesele agreate.
Voi cum faceti?
A incercat cineva Anapod Explorer? http://www.redchairsoftware.com/anapod/
Prieteni… nu va aruncati sa cumparati cablu AV pt. iPOD de la Mac Gallery unde e 32 euro+TVA!
Mergeti pe Maica Domnului (Bucuresti) si vis-a-vis de magazinul Conex (nu e de telef. mobila!) e un mic magazin pe colt de unde am luat cablu cu numai 80 mii lei!
Are 3 iesiri RCA pe care scrie Audio R, Audio L, Video.
Am conectat la TV dupa cum erau marcate mufele si nu a mers, dar daca am pus la VideoIN mufa de la AudioR a fost OK.
Pe scurt, e inversat Video cu AudioR…dar, remarcati cu un marker mufele si asta e tot!
Am fost surprins sa vad cat de ok se vede un film la 320x240 de pe iPOD pe TV, apoi am transformat de pe un DVD cu Videora iPOD Converter la 480x320 si rezultatul e fantastic, se vede ca si o transmisie TV…doar ca nu am reusit sa capturez si o subtitrare oarecare de pe dvd, dar nu asta e problema, daca voi avea intr-adevar nevoie, am sa sap dupa un soft care sa stie.
Salutare
vreau si eu un cablu dinasta
Poti sa-mi trimiti o poza cu el sa iau din Timisoara
Nu e mare lucru, are un jack de 3,5 mm ca si cel de casti, dar cu 4 sectiuni si 3 RCA.
Vanzatorul mi-a zis ca e folosit pt. unele camere video.
Se gasesc cu numai 15 mii si jack-uri separate, cu niste cablu ecranat si 3 mufe RCA ti-l faci singur…dar nu faci mare economie de bani, in plus, asta e mai sigur, fiind turnat.
Bafta!
Are 3 iesiri RCA pe care scrie Audio R, Audio L, Video.
Am conectat la TV dupa cum erau marcate mufele si nu a mers, dar daca am pus la VideoIN mufa de la AudioR a fost OK.
Pe scurt, e inversat Video cu AudioR…dar, remarcati cu un marker mufele si asta e tot!
Multam pentru pont! Eu aveam acasa un cablu din asta (intr-adevar, de la camera video), l-am incercat o data cu iPodul (foto), dar nu vedeam nimic. Acum am incercat cu inversarea mufelor si merge. Ciudat, dar merge OK.
PS Băi, și bine mai arată iPodul video!!! Bănuiesc că de la ecranul ăla mai mare e toata chichița.
Nu chiar. Sunt si solutii mai decente. Asta ca totalul sa iasa sub un ipod, ca exista si bijuterii ! :drooling:
No can do. Din ce am citit, nu poti conecta nici un fel de storage extern pe USB-ul de la PSP. Asta pentru ca PSP nu se comporta ca USB host, ci numai ca USB-client. In plus, Sony are tot interesul ca oamenii sa cumpere doar memory stick-urile lor.
Dar cred ca un PSP + HDD 2.5’’ extern ar substitui ipodul in preferintele celor ce considera ipodul video o strutocamila. (unul dintre ei e un prieten f bun ce are foooarte multe gageturi)
Hai sa detaliez:
- PSP plus MS Pro 1G 300 euro: video, muzica, jocuri, internet, etc.
- HDD 60G 150 euro: Storage, backup.
Adica: “ipodul e ciudat (strutocamila), la banii astia imi iau tot ce face el si in plus”. Asta e o parere, nu a mea, ce “tine”. Nu e caramida, nu umbli cu transformatoare, adaptoare. Nu trebuie neaparat sa le legi in device unic, prietenul meu nici n-ar dori asta.
Eu unul as preferea un ipod de 60de Craciun, dar nu mai cred in Moshul!
Cred ca toata discutia asta s-a bazat pe niste comparatii gresite. S-a comparat iPod-ul video cu toate device-urile posibile, insa nu cu cele din categoria sa. Putem sa-l comparam cu un Creative Zen, de exemplu, dar nu cu un PSP sau un HD portabil. Eu daca as fi pasionat de jocuri in tren as alege un PSP, daca as vrea video la purtator as alege ceva de genul asta, iar daca vreau muzica iau un iPod. In plus iPod-ul imi ofera ca bonus si video + TV out, si se integreaza perfect cu OS-ul pe care lucrez. WTF?
Ar fi fost super fain ca partea de video+tv-out sa fie intr-adevar bonus, adica pe gratis… Dar nu e pe gratis… it cost money… :grin: Eu zic ca iPod-ul poate fi incadrat la categoria multimedia. Uite aici o alternativa pentru multimedia—- noul XDA Atom.
O jucarie care stie aproape de toate . Eu zic ca e super tare avand in vedere dimensinile si ce stie sa faca:
: Windoz Mobile 5.0 (ultimul…) (mii de aplicatii disponibile - precum si jocuri serioase)
: CPU 416Mhz - ruleaza divx direct. Display-ul nu e asa mare ca la un PDA obisnuit, dar e format landscape si e suficient.
: Camera 2MP!!! (si filmeaza)
: Radio
: Wireless Lan
Mai e si telefon de ultima generatie GSM/GPRS/EDGE dar asta am lasat-o la sfarsit…
Intr-adevar pe partea de stocare sta mai prost. Dar exista SD-Carduri de 4Gb la doar… 245$ (nu la noi in tara… desigur)