Nu am fost activ in ultima vreme pe forum insa de curand am achizitionat un iMac (21.5 inch, Late 2009).
Stiu ca s-a mai discutat problema insa vreau sa-i fac un upgrade de memorie.
Acum am 2 sloturi ocupate cu 2x 2Gb/DDR3/1067MHz
Problema este ca pe site la apple (http://support.apple.com/en-us/ht3011) spune ca pot folosi memorii la 1066 MHz si se gasesc la noi, dar vreau sa-mi confirme cineva daca sunt compatibile.
Pot folosi Corsair ValueSelect 2GB DDR3 1066MHz CL7 ? sau ce-mi recomandati?
Da, iti vor functiona. Colegii facusera chiar si un mini catalog la o vreme legat de memorii. Iti spun din proprie experienta ca atata vreme cat memoriile nu sunt la frecventa mai mica decat iti cere aparatul, sunt slabe sanse sa ai probleme.
Speram ca este lesne de inteles faptul ca sunt format SO-DIMM… Dar oricum, bine ca ai specificat, sa nu ia omul modul de memorie aiurea fara sa isi dea seama.
Multumesc pentru raspuns, detaliul era ca eu am instalate memorii la 1067MHz si apple spune ca sunt compatibile la 1066MHz care sunt mai usor de gasit la noi.
Am sa cumpar 2x2Gb cu specificatiile de mai sus si sper sa fie ok.
Nu conteaza ca e generatie mai veche, suporta pana la 16Gb
Softurile stiu sa foloseasca mai mult de 4Gb Ram si asta se simte, cum crezi tu dar 4Gb sunt cam la limita, parerea mea.
Dupa cum am spus mai sus, am deja 2x2 Gb deci 4Gb si mai adaug 2x2Gb, total 8 Gb.
8Gb cred ca sunt suficienti raportand la frecventa CPU, folosesc iMac-ul la editare foto si aplicatii uzuale.
Oricum acest lucru nu este asa important… nelamurirea era strict la tipul de memorie compatibil.
Nu mai deschid alt topic… unitatea DVD nu citeste, mai precis a fost utilizata de cateva ori. Cel mai probabil are praf pe lentila. Daca cunoasteti o metoda de a rezolva problema sau un service, raman dator.