1 din 2
1
Microsoft HoloLens
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Nu-i rău… nu-i rău deloc.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Inca o technologie care momentan nu ne foloseste cu nimic, e probabil rau pentru sanatate sa stai la birou 8 ore pe zi, dar macar esti productiv in felul acesta.
Dar as vrea sa va vad cu casca aia pe cap, 5-6 ore lucrand la un proiect din picioare dat din maini si din degete.
Ziea Steve Jobs ceva in video-ul asta, si avea mare dreptate, pe la minututl 3:40
https://www.youtube.com/watch?v=0Wh5Y7ApfCE#t=221

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

👏

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

O sa fie cool pt entertainment de 2-3 ori si gata, in niciun caz nu produci ceva cu ea. mai era si oculus asemanator, mai exista, e folosit?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Nu mă prind eu la ceva - cum focusează ochiul imaginea “holografică” ?
Adică ai ceva pe un ecran transparent la 3-4 cm de față care trebuie să păcălească ochiul că se află mai departe. Și dacă ne luăm după video-ul lor, obiectele virtuale apar pe mai multe planuri, la distanțe diferite.
Cum naiba păcălește Microsoft Depth-Of-Field-ul ohiului fără să se vadă ceva cețos sau ochiul să vrea să focuseze la 4 cm pe acel ecran ?

Fotografii de pe aci - cum se poate face ca să interpui un transparent cu ceva desenat pe el în fața obiectivului și să apară că e undeva în adâncimea pozei și în focus, folosind un obiectiv cu DOF similar cu ochiul uman, nu un pinhole ?

Chiar sunt curios.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

E startul futureului!
Conceptul îi vechi…Star Treck, Atlantis, etc…
Faptul ca se apropie de realitate e ceva interersant…

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Daca reusesc goo bay PC including mac smile
Star Trek holodeck is coming
http://www.microsoft.com/microsoft-hololens/en-us

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Ramine sa faca primii pasi dupa care sa se maturizeze si miniaturizeze ca in cela din urma sa poata fi purtat/implantat smile
Viitorul se vede bine smile

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Și aici se discută despre același lucru.
Mai au până să ajungă Star Trek…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu ar fi prima oară când Microsoft anunță că scot ceva fenomenal doar ca să taie din avântul concurenței.

Mai țineți minte incredibila tabletă Microsoft Courier https://www.youtube.com/watch?v=UmIgNfp-MdI anunțată deodata cu iPad-ul ?
Nu au produs-o niciodată. Au scos filmul ăla doar ca să nu cumpere lumea iPad-uri.
Au scos după 3 ani chestia asta: https://www.youtube.com/watch?v=4QRWa68MtLc

Și tocmai când Google trebuie să anunțe Google Glass 2 și FaceBook au investit în Oculus - Microsoft scoate filmulețu ăsta cu super-ochelarii… ce să zic…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Sa nu uitam nici de Kinect for windows si xbox, lansat sa concureze direct cu Wii si PlayStation, dupa 3 ani au inceput sa renunte la idee.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

De curiozitate am instalat windows 10 pe vituala si am fost pocnit dintr-o data de ecranul Setup, albastru…de mi-a trecut dorul de windows 3.1…cred ca se reintorc la origini.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
psergiu - 23 Ianuarie 2015 06:06 AM

Chiar sunt curios.

Imaginea nu e formata in fata ochiului. Proiectia se face direct pe retina. Cristalinul sta inert, nu faci focus nicaieri, te uiti relaxat cu distanta focala infinit. Imaginea e proiectata direct inversata pe retina.

Nu stiu daca e exact asa de la M$, dar am mai vazut device-uri din astea (inclusiv specs si cum funtioneaza).

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

http://appleinsider.com/articles/15/01/24/i-bet-my-life-microsoft-hololens-perfectly-targets-its-core-competency

Microsoft is claiming credit for the same augmented reality games and visualizations that PrimeSense showed off two years ago.

Cum care Primesense ? Păi, ăsta:
http://allthingsd.com/20131124/apple-confirms-acquisition-of-3d-sensor-startup-primesense/

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
huk - 25 Ianuarie 2015 08:27 PM
psergiu - 23 Ianuarie 2015 06:06 AM

Chiar sunt curios.

Imaginea nu e formata in fata ochiului. Proiectia se face direct pe retina. Cristalinul sta inert, nu faci focus nicaieri, te uiti relaxat cu distanta focala infinit. Imaginea e proiectata direct inversata pe retina.

Nu stiu daca e exact asa de la M$, dar am mai vazut device-uri din astea (inclusiv specs si cum funtioneaza).

Pai asta-i smecheria cu care se lauda MS in filmul ala - tu nu “te uiti relaxat cu distanta focala infinit”, te uiti peste tot unde ai nevoie, aproape sau departe, si hololentila iti introduce in campul vizual obiecte care sunt in focus acolo unde trebuie sa fie si out of focus daca nu te uiti la ele. A se vedea scena cu Minecraft - in care alea piesele de pe masa sunt focusate si cele din spatele camerei nu. Tot nu ma prind fizic cum se face asta.

Cred ca are 2 camere + un senzor kinect care privesc in fata ca sa recunoasca scena in 3d si sa calculeze paralax-ul ca sa stie unde face suprapunerile in campul vizual si 2 camere care iti filmeaza ochii ca sa vada in ce directie si la ce distanta te uiti. Si senzori compas+giroscop+accelerare ca sa stie cum te misti. Trebuie sa aiba ditai bateria ca sa le tina pe toatea asta mergand impreuna cu CPU-ul care sa rontaie toate imaginile astea.

Si daca e senzor kinect - e o problema - 2 persoane nu vor putea folosi hololens-uri in acelasi timp. Senzorul de kinect proiecteaza un “desen” infrarosu in fata care seamana cu un mare cod QR si are o camera IR care “citeste” acel desen invizibil pt ochiul uman ca sa isi dea seama din faptul cum pica lumina pe obiecte daca sunt aproape sau departe. https://www.google.com/search?site=&tbm=isch&q=kinect+ir
Treaba e ca daca sunt 2 de astea in aceiasi camera, se “bruiaza” una pe alta si nu mai merge niciunul.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

PS: Cine mai vrea sa vada “povesti cu HoloLens”, sa seria de desene animate Dennō Coil
Din capitolul: Microsoft prezinta desene animate japoneze din 2007: Citam de pe pagina de wikipedia:

In 2026, eleven years after the introduction of internet-connected augmented reality eyeglasses and visors, Yūko Okonogi moves with her family to the city of Daikoku, the technological center of the emerging half-virtual world. Yūko joins her grandmother’s “investigation agency” made up of children equipped with virtual tools and metatags. As their research turns up mounting evidence of children who have been whisked away to the mysterious “other side” of reality, they find themselves entangled in a conspiracy to cover up the dangerous true nature and history of the new technology.

2026-11=2015 smile

[ Modificat: 26 Ianuarie 2015 08:45 PM de psergiu ]
 Semnătură 

1 din 2
1

‹‹ Time tracking      O frumusete sfasietoare ››