Salutare la toată lumea. Voi fi și off-topic puțin dar vreau să-mi clarific câteva aspecte.
1. Se dă un HDD extern de 2TB de la WD. Acest hard este (evident) formatat NTFS. Acum din câte știu și experminetat: NTFS poate fi doar citit, iar FAT32 citit/scris. Aș putea să-l las NTFS și să rezolv cu Paragon sau Tuxera, însă nu știu cât de ok ar fi pentru sistem overall. O gândesc în eventualitatea conectării HDD la un Windows system. Altfel, aș merge HFS+ all the way. Chiar citisem un articol care spunea cum că aplicații ca Tuxera ar lăsa niște vulnerabilități în sistem. Voi ce spuneți? Ce recomandați? HDD va fi folosit mainly ca backup date + VST, plugins, proiecte și tot ce înseamnă muzică
De ce am adus în discuție problema cu HDD?
2. Vreau să îmi conectez acest HDD la router și astfel să-l pot vedea în rețea, să-mi apară în devices și astfel să pot lucra wirelessly, însă apar niște probleme aici. Netul meu este de la UPC. Router care vine cu el are USB-ul blocat din firmware. Aici se dau două variante” ori să fac extend network spre alt router, ori să-mi cumpăr un alt router (cu modem) care să suporte un HDD extern. În ambele cazuri vă pun următoarea întrebare: ce router îmi recomandați pentru o chestie de genul? Să fie bun ca modem și să pot primi “bandă” ok, iar viteza de transfer de pe HDD extern să fie destul de decentă.
3. Să spunem că rezolv problema nr.2. Cum setez ca HDD-ul să-mi apară în “Devices” ?
Mi-ar plăcea să reușesc să fac un setup de genul. Ar fi o chestie asemănătoare cu Time Capsule sau Airport Express
Numa’ bine.