Setup Router, NAS + HDD extern
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 19.01.10

Salutare la toată lumea. Voi fi și off-topic puțin dar vreau să-mi clarific câteva aspecte.

1. Se dă un HDD extern de 2TB de la WD. Acest hard este (evident) formatat NTFS. Acum din câte știu și experminetat: NTFS poate fi doar citit, iar FAT32 citit/scris. Aș putea să-l las NTFS și să rezolv cu Paragon sau Tuxera, însă nu știu cât de ok ar fi pentru sistem overall. O gândesc în eventualitatea conectării HDD la un Windows system. Altfel, aș merge HFS+ all the way. Chiar citisem un articol care spunea cum că aplicații ca Tuxera ar lăsa niște vulnerabilități în sistem. Voi ce spuneți? Ce recomandați? HDD va fi folosit mainly ca backup date + VST, plugins, proiecte și tot ce înseamnă muzică smile

De ce am adus în discuție problema cu HDD?

2. Vreau să îmi conectez acest HDD la router și astfel să-l pot vedea în rețea, să-mi apară în devices și astfel să pot lucra wirelessly, însă apar niște probleme aici. Netul meu este de la UPC. Router care vine cu el are USB-ul blocat din firmware. Aici se dau două variante” ori să fac extend network spre alt router, ori să-mi cumpăr un alt router (cu modem) care să suporte un HDD extern. În ambele cazuri vă pun următoarea întrebare: ce router îmi recomandați pentru o chestie de genul? Să fie bun ca modem și să pot primi “bandă” ok, iar viteza de transfer de pe HDD extern să fie destul de decentă.

3. Să spunem că rezolv problema nr.2. Cum setez ca HDD-ul să-mi apară în “Devices” ?

Mi-ar plăcea să reușesc să fac un setup de genul. Ar fi o chestie asemănătoare cu Time Capsule sau Airport Express grin

Numa’ bine.

Semnătură 

MacBook Pro 13” mid-2012 i5,  16 GB RAM, 500GB HDD + 500GB SSD
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 3 WiFi + 4G 32GB with Smart Cover

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Heaven 9, ROT
Macuser din: 15.09.07

“de genul” ar fi netgear WNDR4720.
bine.

Semnătură 

survolaj

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

one problem solved. mai departe smile

P.S. e miștocuț acel Netgear dar din cate vad are deja 2TB storage. Se găsește oare și fără? Sau alte modele dacă mai știe cineva?

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Pentru problema 1, nu mai bine formatezi exFAT?

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
bogdi_N - 31 Ianuarie 2015 07:12 PM

Pentru problema 1, nu mai bine formatezi exFAT?

și pot citi / scrie sub OS X ?

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Sigur ca da, incepand cu snow leopard in sus

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.11.12

Salut
Mai bine cumperi un NAS dedicat. Vreo 300 lei te duce.
Un router cu software dragut pt NAS type things, este AC68U , la oferta il prinzi pe la 550 le, are si server itunes, functie time machine (parca) . mai are si un var mai mic, dar nu are antene externe si mai mult injuri decat sa te bucuri de el.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

netgear WNDR4700 (hard drive not included)

Semnătură 

survolaj

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Mulțumesc tuturor pentru răspunsurile voastre atât aici cât și pe privat.

1. E interesantă și tentantă ideea cu exFat însă nu știu cât de ok și secure este față de HFS+ mai ales pentru faptul că voi formata HDD odată și bine. Se pune deci problema din nou în a renunța la suport Windows sau a merge pe HFS+ smile
2. Routerele ăstea par interesante. Ele sunt practic și modem, right? Gen .. aș putea să intru cu cablul de net, direct în router. În celălalt caz, iar este bine probabil pentru că am extend network. O schemă pentru conectare Modem UPC + Router cam cum ar arăta? Eu o văd Cablu net în WAN la modem UPC, ieșit din el (LAN) cu cablu care intră în WAN la routerul NETGEAR la care mai adaug și HDD. În momentul ăsta aș vedea două rețele wi-fi în casă (la un probabil să dau hidden). Nu știu smile Voi cum vedeți?
3. Și HDD-ul cum îl setez să-l văd în devices? Viteza e ok?

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

1. exFAT (Extended File Allocation Table) is a Microsoft file system optimized for flash drives.
2. Schema ta este buna. internet - wan - upc - lan - wan - netgear + hdd.
N900 are 2 retele wi-fi atat de 2.4G cat si 5G. plus 2 ssid guest network 2.4G, 5G pt. prieteni
Ssid-urile guest le poti dezactiva, cele reale le faci hidden, pui parole complexe si faci filtering pe adresele fizice ale adaptoarelor de retea.
3. Setarea hdd-ului, sau altui periferic (n.b. imprimanta) este mai usoara decat trecerea de la win la mac.
oricum viteza este limitata la maximul suportat al fiecarei retele wi-fi, 450Mbps/8=56.25MB/s, cel putin in teorie, poate ma rapune practica.
Am sa atasez capturi cu vitezele obtinute pe win, mac si ios cand voi avea timp.

Semnătură 

survolaj

‹‹ TCPDump      Wake on LAN ››