Wake on LAN
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 09.02.08

Salutare,

De ceva vreme mă străduiesc să îmi trezesc laptopul de la distanță (folosind Teamviewer). Am citit tot felul de tutoriale – ăsta e bunicel, spre ex http://computers.tutsplus.com/tutorials/how-to-remotely-wake-a-mac-with-an-ios-device—cms-21614 – dar nici că reușesc.

Pe de-o parte, nu pricep dacă am setat bine partea de port forwarding. Pe routerul linksys E900 (îl folosesc cu funcția wi-fi oprită, iar pentru wi-fi am un Airport express) am ales Internal port 9, external port 9, protocol UPD, To IP address 192.168.1.255. Nu știu dacă sunt bine făcute setările și nu știu dacă și Airport express-ul ar trebui cumva configurat.

Pe de altă parte eu încerc să fac totul să funcționeze prin wi-fi (WLAN) și nu știu dacă se poate. Nu știu nici dacă are de-a face cu un IP static sau nu.

Tare aș aprecia dacă cineva îmi poate spune unde greșesc.

Merci

Semnătură 

La Vita e Bella…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Heaven 9, ROT
Macuser din: 15.09.07

Da-ne o idee despre maparea dispozitivelor. Intuiesc ca vrei sa faci asta:

iphone/ipad is sending magic packet over wi-fi - middle of nowhere hotspot wi-fi - internet - linksys - airport express - laptop (win?!) is gettin’ magic packet over wi-fi. tada, magic. u can use now teamviewer smile

Are laptopul support wol in bios?

Semnătură 

survolaj

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Yup smile Exact ăsta e scenariul pe care încerc să-l creez, dar nu-mi iese. Am un MBA late 2011 si am activat Wake for WI-FI network access

Semnătură 

La Vita e Bella…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Nu stiu ce sistem ai ca nu ai specificat

Pe Yosemite anumite modele de Mac mai recente au functia PowerNap

http://support.apple.com/en-us/ht5394

Si problema e rezolvata fara artificii cu ip si mapari

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Merci. Am Yosemite 10.10.2. La mine e chiar activat Power Nap-ul, doar că tot nu merge să mă conectez remotely. Presupun că dacă aș reuși ar fi doar pentru că fix în momentul respectiv Power Nap-ul s-a trezit și el să verifice dacă nu cumva am mailuri

Semnătură 

La Vita e Bella…