Am gasit un Macbook Air early 2008 la un pret FOARTE accesibil. (~600 RON). Are incarcator original, cutie etc.
Are 2 probleme technice : balamalele trebuie schimbate si bottom-case-ul este cam zgariat (foarte urat, dar nu e absolut necesar sa-l schimb)
As vrea sa ma familiarizez cu OS-ul pentru ca la sfarsitul anului as vrea sa cumpar un MBP.
Puteti recomanda acest model pentru un utilizator nou de Mac, pentru light-daily-usage?
Eventual as putea folosi Macbook-ul pentru Traktor Pro ?
Am vazut ca update la OS X nu mai pot face, raman la Lion (sau eventual daca nu hack-uiesc un Mountain Lion pe el…). Acest lucru are ceva effect negativ la aplicatii?
Cu lion te ve descurca foarte bine, nu vei avea problem in al folosi zi de zi, poate e un pic lent . Cu Traktor nu am idee. Ce memorie are? Un ssd l-ar revitaliza dar daca vrei sa il ti pe o perioada scurta nu merita.
Salut Cristian!
Mersi pentru raspuns.
Cred ca o sa-i cumpar un SSD atunci.
Memoria e 2 GB + memorie de stocare 128 GB (nu stiu daca e ssd / hybrid sau nu a scris bine in descriere si e 120gb hdd)
Scuzama, nu am fost atent, este Air deci nu poti umbla la el si cred ca e vorba despre:
“The Apple MacBook Air “Core 2 Duo” 1.6 13” (NVIDIA/Late 2008) ispowered by a 1.6 GHz Intel “Core 2 Duo” processor (SL9300) with two independent processor “cores” on a single chip with a 6 MB on-chip shared level 2 cache running on a 1066 MHz frontside bus.
It features 2 GB of onboard 1066 MHz DDR3 SDRAM, a 120 GB SATA (4200 RPM) hard drive, a NVIDIA GeForce 9400M “graphics processor with 256 MB of DDR3 SDRAM shared with main memory”, an integrated iSight video camera, a full-size backlit keyboard with ambient light sensor, and a 13.3” widescreen TFT LED backlit active-matrix “glossy” display (1280x800 native resolution) in a razor thin (0.16-0.76 inch), three pound, aluminum case.” http://www.everymac.com/systems/apple/macbook-air/specs/macbook-air-core-2-duo-1.6-13-nvidia-late-2008-specs.html
Recomandarea mea ar fi sa iti cumperi un Mac pe la ~2000 ron (gen MacbOkk air 2012) . Nu are rost sa iti faci o parere nasola despre viteza Mac-ului cu o “antichitate”....
Alt minus pt Mac-ul ala e HDD , care daca e HDD si nu SSD SIGUR va muri destul de repede.
Luand un Mac la 2000 ron acum si revanzand-ul peste 6 luni nu cred ca vei pierde mare lucru….
Sa nu faci greseala asta, o sa-ti para rau, macbook air-ul prima generatie se misca ca dracu, are HDD de 4200rmp si nu il poti schimba!!
Ram 2GB, pe bune? ce sa faci cu 2GB? Mai bine incearca un Macbook 2008-2009 daca vrei o varianta mai ieftina pana strangi bani de ceva mai bun, asa macar mai pui un ram un ssd si o sa duca ce vrei fara probleme.
Cred ca am vazut anuntul, si eu caut un macbook air de ceva vreme.
Macul ala la 600 lei, e cu gauri in carcasa pt aerisire. Stiu un prieten care a avut asa ceva inca de la lansare. E varza. Stay away.
Minim macbook air 2011 ( daca nu vrei usb 3.0) sau un macbook pro din acelasi an.
Un macbook air din 2012, de 13 inch, nu ar trebui sa fie mai mult de 2200 ( cu toate ca samsarii cer mult mai mult) insa daca nu te grabesti si discuti cu mai multe persoane, sigur gasesti.
Se găsesc SSD-uri pt MBA prima generație, dar sunt rare și scumpicele. Și tot apare problema cu căldura - faci ceva mai “forțos”, pac se încinge și dezactivează unul din core-uri. Și după aia merge precum melcul, forjând singurul core la maxim, care core nu mai apucă să se răcească și el destul ca să poată da drumul la al doilea.
A fost primul CPU “low-power” produs vre-odată de Intel după mulți ani de produs numai CPU-uri “fierbinți” precum P4.