Memorie Lexar express card SSD in Macbook Pro
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.02.15

Doresc sa folosesc acesta memorie express card Lexar SSD 16Gb,in slotul express card al laptopului numai pentru o butare rapida,...ce setari trebuiesc facute in acest sens ?Am ca sistem de operare Mavericks…
Multumesc

Semnătură 

Macbook Pro 17” early 2008/1920x1200/2,5Ghz/4gb ramm/hdd500gb/16gb ssd express card

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Pentru ce vrei tu, ar trebui instalat sistemul de operare (si eventual aplicatiile) pe card. N-or sa incapa.
Eventual poti incerca un DIY fusion drive intre SSD pe express card si HDD intern. Nu stiu daca poti si oricum ma indoiesc de performante.
Mai bine ia un SSD normal si pune-l in locul HDD-ului (pe care il poti eventual pune intr-un caddy in locul unitatii optice).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc de raspuns, ...ideea este ca as vrea ca sa booteze f repede cu ajutorul memoriei express card Lexar ssd,datele sa fie stocate pe hdd.Nu vreau sa iau hdd pe ssd,si nici sa scot unitatea optica,ma intereseaza daca pot folosi aceasta combinatie(am citit pe ceva forumuri ca ar fi posibil…).

Semnătură 

Macbook Pro 17” early 2008/1920x1200/2,5Ghz/4gb ramm/hdd500gb/16gb ssd express card

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Care e faza pana la urma? bootezi repede pentru ce? sistemul tot asa o sa se miste daca nu mai prost. Asa mai bine nu inchizi laptopul daca vrei sa il deschizi cat mai repede. Al meu sta si cate o luna in sleep, ii mai dau restart cand ma mai intreaba o aplicatie de update.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

@daniel.t ,m-am uitat putin si ai dreptate ,se poate cu DY Fusion…mai ramine sa fac rost de un “how to” ...,multumesc

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Vezi numai sa faci si sa ai tot timpul backup extern la datele importante.
Dupa asta, te poti juca cum vrei.
Un fusion drive iti dubleaza sansele sa pierzi toate datele. Daca se intampla ceva cu oricare din drive-uri, pierzi tot.
Daca adaugi si faptul ca SSD-ul e pe express card (conexiune externa dubioasa, expusa etc.) e cam cu cantec.
Backup, backup, backup!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti, Sectorul 6
Macuser din: 14.04.09

Flash storage-ul ăla nu-i foarte rapid din ce benchmark-uri am văzut. Vreo 30 MBps citire/scriere random cu acces de 0.6ms.
Timpul de acces este, într-adevăr, mult mai mic decât cel al unui HDD însă -per total- nu cred că un Fusion drive cu caching pe SSD-ul ăla o să-ți ofere cine știe ce mare performanțe.

Cumpără, mai degrabă, un SSHD - prețurile sunt accesibile iar performanțele mult mai bune decât în combinația asta.

Semnătură 

1 x MB Pro 13 2011 (i5 2.3, 8GB DDR3, SSD+HDD Optibay)
1 x MB Pro 13 2015 (i5 2.7, 16GB DDR3, 1TB PCIe SSD)
1 x iMac 2014 27” (i7, 16 GB DDR, 1 TB HDD)
1 x iPhone 6S 16 GB.
1 x Apple TV 3rd Gen
1 x Apple TV 4th Gen