Sfaturi achizitie MBP 15 2009
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 14.11.14

Salutare tuturor,

As vrea sa imi cumpar un MBP 15 inch 2009. Procesor 2.53, 4Gb DDR 3, 250 HDD, video Nvidia 9400M cu 256mb. Ulterior o sa ii pun un SSD si posibil upgrade de RAM.
Rugamintea mea catre voi este daca acest mac in configuratia actuala se descurca bine la redarea fisierelor full hd. Nu am avut posibilitatea sa testez nicaieri aceasta placa video si macul il voi cumpara din tara.
Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Sa stii ca “Full HD” inseamna multe, mai ales in limbajul curent. Nu e atat de importanta rezolutia, cat bitrate-ul.
Daca te referi la mkv-uri comune, da, merg 1080p-urile, dar se cam incinge. Eu am un MBP mid 2009 cu 8 GB RAM si SSD (dar filmele le tin pe HDD-ul original, care i-a luat locul DVD-ului). Intotdeauna am preferat 720p-urile, nu pot sa vad vreo diferenta ele si 1080 pe ecranul laptopului. Si da, 720p-urile merg foarte bine.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Daca are doar Nvidia 9400M, sa stii ca e video integrat in chipset cu memorie shared din RAM.
1080p-urile vor merge (Apple zice doar de procesor minim C2D la 2.4) dar daca vrei sa folosesti aplicatii graphic-intensive, mai intereseaza-te ce si cum.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ah, am uitat sa spun ca eu tin 99% din timp numai pe 9400M. Placa ailalta nu face altceva decat sa vajaie ventilatoarele.