Transfer date HDD extern pe Mac
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 29.12.08

Bună,
Am și eu o întrebare. Soția mea tocmai și-a cumpărat un MacBook Air. Are un HDD extern Seagate Backup Plus, pe care are backup-uri de la precedentul laptop, un Sony Vaio.
Se poate face un restore backup pe Mac al datelor existente pe acest HDD?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

vorbești de 2 sisteme de operare diferite
dar se pot copia fișierele de pe hard pe laptop, fără probleme, mai ales dacă ai instalate și programele cu care le poți deschide

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Mulțumesc pentru răspuns!
Evident că sunt două sisteme de operare diferite. Până la urmă, datele importante le are și pe memory stick-uri. Le-a transferat fără probleme.
Când am conectat HDD-ul la Mac, am intrat în folder-ul cu backupuri și au apărut o mulțime de “Backup files1-109 zip”. Am dezarhivat prima filă cu Archive Utility și au apărut tot felul de chestii ciudate, motiv pentru care am renunțat.
Problema s-a rezolvat însă repet prin transfer de pe memory stick.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Citez din Ghidul scris de un mare-om-mare-ganditor:

Trecerea de la Windows la Mac este foarte simplă, chiar Apple pune la dispoziție un utilitar, Migration Assistant, care poate fi folosit fie când instalezi Mac OS X, fie după aceea. Aplicația transferă următoarele chestii:
- imaginea de fundal (wallpaper) pe care o aveai pe PC;
- conturile de email, împreună cu mesajele și atașamentele lor;
- contactele în Agendă (Address Book);
- conturile din calendar, inclusiv evenimentele și întâlnirile stabilite, în iCal;
- semnele de carte (bookmarks), link-urile favorite și pagina de început, în Safari;
- aplicațiile pentru iScule pe care le-ai cumpărat în iTunes pentru PC, ca și muzica din iTunes pentru PC, sunt transferate în iTunes pentru Mac;
- fișierele din My Documents, My Videos, My Music și My Pictures sunt transferate pe Mac în folderele Documents, Filme (Movies), Muzică (Music), Imagini (Pictures);
- fișierele de pe Desktop-ul din Windows, în Desktop-ul Mac.

Adica, o gramada de chestii pot fi transferate direct.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Mulțumesc. Am descoperit și eu Migration Assistant!
Problema s-a rezolvat!