cumparat un astfel de router in speranta ca pot face extend la reteaua existenta pentru a avea acoperire WIFI in toata casa, numa’ ca scarba de aparat face extend doar daca ai deja un router airport extreme, cu altele vezi domne’ nu stie sa faca extend, prin urmare ma vad in fata faptului ori sa il returnez, ori ce sa fac? sa ii baga cablu ethernet din routerul principal in el și sa il mut la parter, și numai wireless nu mai e cu o groaza de cablaraie. chiar nu mergede sa faca extend, sa il programez cumva pe windows? adica cu un amarat de router de 50 de ron as fi reusit sa fac extend fara cablu și cu un apple airport de 400 de ron nu pot sa fac asta daca nu mai am deja unul?? wtf??
Atentie - daca vrei sa iti extinzi reteaua wireless cu “repeater” mode - fara cabluri intre ele, viteza wireless-ului in TOATA casa scade la 50% cu un Airport Express ca repetor si la 33% cu 2 repetoare.
Protocolul folosit de Apple si toate celelalte routere care stiu de acest mod se numeste “WDS”. Daca rabla de router chinezesc care-l ai acuma nu stie WDS: IEEE 802.11-1999, nu poti folosi functia de repeater. Cumpara un router care stie WDS.
Sau:
Trage un cablu intre AE si router si configureaza-i extinderea cu “roaming”, folosind canale diferite (alese dintre 1,6 sau 11) si vei avea viteza full pe wireless in toate colturile casei.
Cablul este sfant. Si cu un pic de munca se poate ascunde bine.
Sau:
Schimba-i antenele router-ului existent cu unele cu castig mai bun.
Acesta e routerul pe care il am http://www.technicolor.com/en/solutions-services/connected-home/modems-gateways/cable-modems-gateways/tc7200-tc7300 e de la upc. Am Wi-Fi in aproape toată casa, numai ca semnalul scârțâie la parter, in sufragerie. Eu am zis ca achiziționez un airport si extind semnalul. Ce solutie e mai viabila in situația aceasta? Am luat cu un cablu net din routerul respectiv si am dat create new network pe airportul nou si bate ceva mai bine, la parter fata de routerul pe care il am, dar eu ma gândeam sa mut routerul de la upc jos si airportul sa il țin la etaj, dar lucrul acesta nu merge decat atâta timp cat sunt conectate prin fir, si nu vreau cablu in toată casa..
Cand încerc sa configureze ae, am ca opțiuni create new network, join si extend( care merge doar pe cablu). Nu înțeleg ce face opțiunea join, daca ii dau routerul se configurează si face fss, nici nu il vad, pur si simplu nu se întâmpla nimic, dar becul se face verde. Deci el merge.
Furnizorul meu de internet ofera adresa mac automat.nu e ca la rds.setez airportul imi merge macbook-ul dar iphone-ul nu merge.gaseste reteaua,se conectraza dar nu incarca paginile!