2 din 2
2
Instalare MACOSX
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 30.08.09
gcppscu - 30 Martie 2015 07:07 PM

Cum instalez 10.7.5 pe curat?! Am instalat pe deasupra la Snow Leopard, merge si am si programele care erau instalate.
NU am decat fisierul .dmg si nu ma lasa sa fac stick bootabil, zice sa lansez imaginea…
Ms

Mai citește și tu ghidul macuser… ai să găsești acolo sigur cum se face un stick boot-abil din acel .dmg. Dar, ca fapt divers, să nu crezi că asta va face să ruleze mai bine sau mai iute… OS X este altceva decât Windows. Tot ca fapt divers… nu știu de ce spui că ai auzit că unii au putut instala Yosemite sau Mavericks pe un hardware mai slab ca cel al MB-ului tău. Hardware-ul tău, mai exact placa video, nu are suport de la Apple pentru 64 biti, condiție obligatorie rulării sistemelor de operare de la Mountain Lion în sus… eu pot să garantez că pot instala chiar și Mavericks pe el dar fără accelerare video, ceea ce te-ar face să-ți smulgi părul din cap așteptând să se deschidă browser-ul… realitatea este că pe hardware-ul tău s-ar putea instala 10.8, adică Mountain Lion dar cu oarecare rezerve… studiază acest link și vei vedea despre ce este vorba.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1325709

Semnătură 

Slackware forever!!!

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 19.01.10

Interesant este că pe MBP mid-2012 am stat cu ML până acum. Pe un HDD extern rulez Mavericks în teste și vreau să spun că fuge. Se mișcă mai repede decât ML și asta în condițiile în care rulează prin USB 3.0. Am totuși niște întrebări pentru voi:

1. Cum să instalez pe curat Mavericks în condițiile in care am kitul de le App Store în Applications folder. Mă gândeam să-l mut pe HDD extern, să rulez OS-ul de pe extern și de acolo să formatez HDD și să dau drumul la dmg să instaleze totul curat. E ok soluția mea?
2. Eu sistemul pe extern nu l-am pus pe o partiție diferită. L-am lăsat așa. S-a instalat laolaltă cu celelalte foldere de pe hdd extern. Dacă nu mai vreau sistemul pe extern și vreau sa-l sterg fara a formata (ca sa nu pierd celelalte date stocate) pot da pur si simplu delete la foldere? Rămân “ghost” files..Ceva ascuns șamd? E ok ? Am atașat un screen mai jos.

Semnătură 

MacBook Pro 13” mid-2012 i5,  16 GB RAM, 500GB HDD + 500GB SSD
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 3 WiFi + 4G 32GB with Smart Cover

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member

1. E și asta o soluție… cum este și instalarea de pe un usb boot-abil făcut din kit-ul de instalare. Sunt tutoriale, alegerea este a ta.
2. Teoretic nu ar trebui să rămână fișiere ascunse… chiar dacă ar rămâne le poți șterge. Nu știu însă cum rămâne cu Recovery, care tot teoretic la instalarea Mavericks pe hdd-ul extern s-a creat…

Semnătură 

Slackware forever!!!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Musat Daniel Gigel - 01 Aprilie 2015 06:54 PM

1. E și asta o soluție… cum este și instalarea de pe un usb boot-abil făcut din kit-ul de instalare. Sunt tutoriale, alegerea este a ta.
2. Teoretic nu ar trebui să rămână fișiere ascunse… chiar dacă ar rămâne le poți șterge. Nu știu însă cum rămâne cu Recovery, care tot teoretic la instalarea Mavericks pe hdd-ul extern s-a creat…

Corect. Nu m-am gândit la asta. Deci până la urmă, rămâne ceva. Dar cum scap de tot fără să formatez ?

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member

Pentru ștergere Recovery urmează acest link…

http://computers.tutsplus.com/tutorials/the-os-x-recovery-partition-what-it-is-why-its-there-and-how-to-remove-it—mac-31796

Semnătură 

Slackware forever!!!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Pe hdd extern iti vor ramane foldere ascunse (cele cu . in fata). Cred ca poti incerca sa faci vizibile toate fisierele in Finder (cu Onyx de ex) si apoi sa stergi tot ce vezi legat de sistem.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

Ai dreptate. Deci nu se poate instala OS X decât pe o partiție separată smile

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 27.04.08

Salut.Intampin o problema la reinstalarea Yosemite de pe stick USB.Comp. Mackbook pro 2011 cu Yosemite .Dupa ce aleg cu Alt memoria dupa care instalez ,apare marul,pe bara de stare de sub el merge instalarea cam 30 secunde,apoi ecran gri cu cercul barat oblic in mijloc.Memoria USB am incercat-o pe un hardware iMAc din 2008 si acolo booteaza ,nu face probleme la instalare.Am reparat permisiunile,privilegiile sunt ok,hdd-ul arata ca este ok(cu DiskWarrior).Cum rezolv problema?

2 din 2
2