Buna ziua macuseri!
Va solicit atentia, in legatura cu o problema pe care am intalnit-o la configurarea ipv6, pe routerul Netgear WNDR4500 v2. Detin un abonament de internet de la RDS, iar una dintre cerintele acestui ISP, ignorata cu buna stiinta pana deunazi a reprezentat-o configurarea ipv6. Deoarece pe ipv4 rezultatele testelor de viteza sunt nesatisfacatoare, m-am decis sa imi curm zilele si noptile senine si sa incerc activarea ipv6.
Initial am incercat sa configurez ipv6 din firmware-ul WNDR4500v2-V1.0.0.54_1.0.33.chk, cu care venise echipat acest router. In sectiunea Advanced Setup/IPv6 existau mai multe optiuni (Auto Config, PPPoEv6, 6to4tunnel, Autodetect si inca una sau doua, nu le mai retin), Auto Config ar ti trebuit sa isi faca treaba flawless (lol), PPPoEv6 dadea fail, 6to4tunnel mergea uneori, asta daca inainte il lasam pe Autodetect (probabil nu facea curatenie in NVRAM, dupa reboot). Singura functie utila din subsectiunea IPv6, corelata cu cerintele ISP-ului a fost, asadar, Autodetect care facea un 6to4tunnel de toata frumusetea, similar cu rezultatele obtinute direct pe o masina cu 10.6.4 (care asta stie sa faca, nu si-a tatuat pompos IPv6 Support aka Interent Protocol version 6, asa cum scrie pe cutia Netgear-ului si in toate brosurile si manualele in nenumarate limbi).
Pentru ca sunt o persoana inzestrata cu simtul umorului negru, care uneori culege bumbac de pe plantatie, m-am decis sa inregistrez produsul pe site-ul producatorului pentru a beneficia de cele 90 de zile, Support gratuit
Dupa nicio saptamana de negocieri si semnarea unei intelegeri de beta testing, experienta foarte placuta in urma careia am cunoscut doar oameni amabili, am devenit pentru scurt timp fericitul detinator ar firmware-ului WNDR4500v2-V1.0.0.56_1.0.36.chk. De ce spun, pentru scurt timp? Ei, bine, oamenii de bine si-au dat toata silinta, inclusiv in weekend, dar mi-au pus la dispozitie ceea ce aveau, fara prefix delegation, sau n-am avut eu prea multa rabdare. Oricum sunt sigur ca la 1.0.38 o sa le iasa mai bine.
In cazul in care ati avut rabdare sa cititi pana aici, tin sa va felicit, sunteti genul de persoana cu inclinatii literare, iubitoare de frumos si art nouveau. In cele ce urmeaza insa, am sa ma adresez unui guru al dd-wrt-ului, unui iubitor de daemoni UN*X, unui inginer cu atestat CCNA- iar tie, nascatoare din bube, mucegaiuri, o, tu, iubitorule de frumos, iti recomand preocupari mai domestice.
Capitolul II. DD-WRT & DHCPv6-PD HELL
Asa cum ai intuit draga cetitorule, mare vrajitor alb al terminalelor intunecate, am descalecat de la protocoalele lumesti si am instalat asadar dd-wrt.
macmini$ ssh -p 22 . -i /Users/macmini/.ssh/id_rsa.pub
DD-WRT v24-sp2 kongac (c) 2014 NewMedia-NET GmbH
Release: 10/06/14 (SVN revision: 25015M-SP1)
==========================================================
____ ___ __ ______ _____ ____ _ _
| _ \| _ \ \ \ / / _ \_ _| __ _|___ \| || |
|| | || ||____\ \ /\ / /| |_) || | \ \ / / __) | || |_
||_| ||_||_____\ V V / | _ < | | \ V / / __/|__ _|
|___/|___/ \_/\_/ |_| \_\|_| \_/ |_____| |_|
DD-WRT v24-sp2
http://www.dd-wrt.com
==========================================================
BusyBox v1.22.1 (2014-10-06 22:30:09 CEST) built-in shell (ash)
Enter ‘help’ for a list of built-in commands.
root@Saint Nicholas:~# uname -a
Linux Saint Nicholas 3.10.55-rc1 #84 Mon Oct 6 22:34:21 CEST 2014 mips GNU/Linux
———————————————————————————————————————————————-
Sfarsitul subit al caracterelor maxime introduse intr-un post