Cum maresc puterea Router-ului RTC
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

Salut, am un router de la Romtelecom; datorita faptului ca nu stau in oras momentan viteza in casa este foarte mica. Acum a mai aparut o problema, semnalul de la router nu ajunge in toate camerele, din acest motiv am nevoie de un sfat: cum as putea creste puterea semnalului fara sa ma folosesc de cablu pentru a avea semnal wi-fi in toata casa? Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

RTC adicătelea Telekkom pune în casa omului mai multe modele de router.
La tine ce model a instalat? Nume, inițiala tatălui, prenume, eventual și versiune firmware?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Am atasat acum o poza cu datele device-ului…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05

Manualul aici.
Nu prea se poate. Nici antenele nu le poți schimba ușor.
-Poți să dezactivezi wifi-ul și să pui un AP mai performant.
-Poți să faci routerul “Bridge” și să pui alt router mai bun.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Sincer, speram in varianta cu antenele. Daca e prea complicat, care ar fi varianta cea mai la indemana? Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Nu ai decat o varianta, sa pui routerul RTC in mod bridge, iar toata sarcina de router WiFi sa fie preluata de un device mai performant. Cum alegi routerul performant e o alta poveste, depinde ce vrei sa faci. Ce tip de pereti ai in apartamentul/biroul pe care vrei sa-l acoperi? Beton, BCA, caramida? Vrei ca semnalul sa treaca si la etajul superior/inferior? Cati utilizatori o sa ai pe routerul respectiv? Cam ce buget esti dispus sa aloci pentru noul router?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 20.07.10

sau poti folosii staniol:

http://www.instructables.com/id/DIY-WIFI-Antenna-Reception-Booster/

http://www.instructables.com/id/Cheap-and-easy-WIFI-antenna-signal-booster-that-is/

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Staniolul merge doar daca ai antene externe. Huwawei-ul asta este model cu antene interne. Daca avea externe, le putea schimba cu unele mai bune.

Cel mai bine folosit [si] un alt router, legat pe cablu ethernet de acest Huawei, pe post de AP [suplimentar]

Alete intrebari:
- Mai ai vecini cu WiFi ? Daca ca, ce canale WiFi folosesc ei ? Routerul trebuie să fie pe unul din canalele: 1, 6 sau 11 și să nu mai fi un alt router din vecini pe acel canal.
- Folosesti tu sau vecinii cuptorul cu microunde la greu ? Cuptoarele cu microunde bruiaza rau canalul 11 si un pic canalul 6.
- Au cumva telefoane cordless sau alte echipamente wireless “Americane” (video-sender, camera de supraveghere ...) care merg pe frecvența de 2.4Ghz ?
- Cate echipamente ai legate la rețeaua wireless și ce viteză au ? La 802.11 B/G/N viteza maximă a rețelei wireless este viteza celui mai încet echipament conectat împărțită la numărul de echipamente care vorbesc cu același Access Point (asta în cazul în care nici un alt vecin/aparat nu bruiază transmisiunile de pe acel canal și canalele adiacente (±2 canale pt G, ±4 canale pt N)

[ Modificat: 24 Februarie 2015 11:25 PM de psergiu ]
 Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Faza cu staniolul a picat din prima datorita antenelor interne.
Am, deja, un TP-Link legat la el, dar nici acela nu face fata numaidecat (este si un pic mai vechi A6606A) plus al meu TC ultimul model.
Vecini nu mai am cu wi-fi si nici cuptorul cu microunde nu il folosesc la greu, plus ca este le demisol, iar eu la etajul 1 pe care imi doresc sa am si semnal in intregime.
Fara telefoane cordless, fara camere…etc.
Echipamente legate sunt mai multe un iMac, un Laptop, 2 PC-uri (acestea sunt legate de router prin adaptor wi-fi), ocazional telefoanele.
Ideea este ca eu as vrea sa scap de cabluri, altfel luam al doilea router si il mutam direct pe cealalta jumatate de etaj, dar cand ma gandesc la cabluri, gauri prin pereti, de ascuns cablurile….trebuie sa trec doua holuri…ma cam las pagubas. In schimb, daca as sti ca exista un router destul de puternic, chiar daca scump, sa imi faca treaba, nu cred ca as ezita.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 06.12.11

De ce nu cumperi un Extender Wi-Fi ?

Semnătură 

MacBook Pro 15”  i7 2.2GHz/ 16GB/ 500GB SSD ,  10.11
MacBook Air 13”  i5 1.3GHz/ 4GB/ 256GB SSD ,  10.11