Ajutor! Automator workflow
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Cluj
Macuser din: 10.01.10

Salut. Va cer ajutorul in asta _-vezi imagine- . Din Aperture nu mai pot exporta Photobook cum faceam inainte: Save PDF as TIFF sau JPG. Imi da acest mesaj de eroare.
Initial am crest ca e din aplicatie, am sters, reinstalat, dar degeaba. Am gasit locatia HD/Library/PDF Services unde exista acest workflow. Am intrat si modificat de la 200dpi la 300dpi dar ruland de test imi apare acest mesaj. Ce ma sfatuiti?Merci, scuze de incoerenta dar parca nu imi vine sa refac albumele de poze la clienti in alt program.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Arata tot workflow-ul.
Sau ruleaza-l din automator si vezi in ce sectiune de eroarea.
Din mesajul ala se pare ca i-ai zis lui Automator sa caute fisiere intr-un director care acum nu mai exista (a fost sters sau redenumit).

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

ok, poztez aici. Dupa upgrade la Yosemite si observand ca nu mai am optiunea de aici am dat downlodat:
https://photoapps.expert/help/faqs/common-aperture-questions-issues-and-rep/workflows-save-pdf-to-aperture-save-pdf-to-folder-as-jpeg-ar.html#.VPCt_lq73Vr
Am deschis si modificat parametrii de dpi, am salvat. Am intrat in aplicatie si am incercat si asta e mesajul primit. Merci de jutor.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

Intre timp am fost si la cei din reprezentanta sa discut cu cineva de la service. Nu se baga nimeni la asta, mi-au recomadat sa reinstalez sistemul sau sa astept un upgrade. Mda… Am verificat pe calculatoarele expuse si intradevar, nu este in sistem acest worlflow. Deci nu are legatura cu aplicatia Aperture (care se pare ca nu genereaza acest lucru).

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Workflow-ul de pe site a fost facut cu o versiune mai veche de Automator.

Sterge Save PDF to folder as JPEG.workflow din /Library/PDF Services
Empty trash
Downloadeaza-l din nou
Desfa zip-ul
Deskide fisierul Workflow cu Automator
Modifica DPI cum vrei tu
Sterce blocurile de “Store disk item references” si de “Retreive Disk Item references” si adauga-le din nou unde erau.
Salveaza cu alt nume si pune-l in /Library/PDF Services
Incearca din nou.

Sau poti sa refaci tu tot workflow-ul de la zero in Automator

Cumva incerci sa exporti albume cu mai mult de 99 de pagini ? Daca da, modifica in Rename Finder Items sa faca numerele de 3 digiti in loc de 2 digiti.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie

Multumesc pt sfatul dat!
O sa incerc acuma sa imi rescriu eu asa cum m-ai sfatuit.
Intre timp imi impartasesc experienta, prin care am reusit totusi sa gasec o cale de export din Aperture la paginile albulului (photobook) in TIFF respectiv JPG fara a fii nevoit sa folosesc “Save PDF to Folder as JPG sau TIFF” prin urmatorii pasi:
1. selectati pagina din album si click pe butonul PRINT
2. se deschide o fereastra de unde selectati PDF si Open PDF in Preview
3. asteptati pana se proceseaza pagina/paginile
4. se deschide aplicatia Preview, din File selectati Export/JPG sau TIFF si modificati rezolutia la 300dpi.
Mentionez, ca la o pagina de album fotocarte 30x80cm in 300dpi am un fisier TIFF de dimensiunea 136MB, mai mult decat suficienta pentru listare.