De cateva zile ma tot bate un gand… Sa-mi iau si un Macbook. Acasa, folosesc un iMac de 21.5” late 2013 insa vreau ceva si cand nu sunt prin preajma lui.
As avea de ales intre Macbook Air 13 (2013 sau 2014) i7 1.4 , 8GB ram, 256GB SSD si Macbook Pro 13 Retina (2013 sau 2014) i5 2.6, 8GB si SSD 256GB.
Voi ce ati alege? Sacrificati retina pt 2-3 ore in plus? Am inteles ca i7 de pe Air este putin mai puternic decat i5-ul de pe Pro.
Nu imi trebuie neaparat portabilitate ca sa fiu nevoit sa aleg neaparat Air. Eu ma refer strict ca si performante.
M-ar ajuta Pro-ul ca as avea mufa ethernet si nu m-as complica cu adaptoare. (Nu peste tot am wifi, sau trebuie sa configurez diferite routere unde nu am wifi si trebuie sa ma conectez prin cablu).
Eu as lua mai degraba un MacBook Pro 13” Retina in loc de MacBook Air 13”. Am mai multi prieteni care prima data si-au cumparat un MacBook Air, iar dupa cateva luni l-au vandut si si-au cumparat un MacBook Pro.
Eu as astepta noua generatie de air-uri si dupa as hotari.
De acord cu tine! Noua generatie de MBA vine cu retina display, procesoare mult mai economice, s-ar putea sa nu mai contina cooler si multe altele. Poti avea in noua generatie AIR cam toate punctele forte pe care le doresti de la Air-ul si Pro-ul postate de tine.
Bun si daca timpul nu ma prea ajuta? Ce as putea alege?
Excludem rMBP de 15” cu QuadCore, sa ramana doar DualCore-urile de pe i5 rMBP 13” si i7 MBA 13”.
Nu stiu cum iti suna tie dar pentru mine un laptop fara ventilator e visul ). Eu mi-as face timp. Dar daca ar fi sa aleg acum as alege mbp retina de 13”.
Bun si daca timpul nu ma prea ajuta? Ce as putea alege?
Excludem rMBP de 15” cu QuadCore, sa ramana doar DualCore-urile de pe i5 rMBP 13” si i7 MBA 13”.
Go 4 PRO with retina display. Dar nimic sub 2013 ( 2012 au probleme cu ecranu).
Eu nu as astepta Air cu Retina - cine stie ce probleme or sa mai fie si cu astea, ca la fiecare update major a fost o problema. Pt ethernet iti trebuie adaptorul acela de 120 lei, nu e cea mai fericita treaba… dar macar poti folosi.
Go 4 PRO with retina display. Dar nimic sub 2013 ( 2012 au probleme cu ecranu).
Eu nu as astepta Air cu Retina - cine stie ce probleme or sa mai fie si cu astea, ca la fiecare update major a fost o problema. Pt ethernet iti trebuie adaptorul acela de 120 lei, nu e cea mai fericita treaba… dar macar poti folosi.
Ecranul de la Air e slab slab slab. Nu doar pentru ca nu are retina, dar si ca fidelitatea culorilor, contrast, etc. Daca iti trebuie portabil dar sa arati si la altii de pe ecran, mergi pe pro. Daca e doar pentru tine sa-ti citesti mailurile, Air, pentru ca e mai usor si tine mult mai mult bateria. (prea mult!)