Azi am pățit o chestie ciudată: laptopul și iFonul soției (OS X Mavericks / iPhone 4S iOS 7) nu mai găseau rețeaua (AirPort Extreme); celelalte două macuri (ambele Yosemite) și telefonul meu (5S/iOS 8) n-au avut nici o problemă. Cu laptopul am reușit după un restart, dar telefonul nu vede rețeaua de 5GHz iar la cea de 2,4 GHz nu se poate conecta, îmi cere în mod repetat parola (deși o introduc de fiecare dată); am încercat și-o resetare apăsând ambele butoane (shut down & home), degeaba. Nu am făcut nici un fel de update. Am rămas în pană de idei…
Azi am pățit o chestie ciudată: laptopul și iFonul soției (OS X Mavericks / iPhone 4S iOS 7) nu mai găseau rețeaua (AirPort Extreme); celelalte două macuri (ambele Yosemite) și telefonul meu (5S/iOS 8) n-au avut nici o problemă. Cu laptopul am reușit după un restart, dar telefonul nu vede rețeaua de 5GHz iar la cea de 2,4 GHz nu se poate conecta, îmi cere în mod repetat parola (deși o introduc de fiecare dată); am încercat și-o resetare apăsând ambele butoane (shut down & home), degeaba. Nu am făcut nici un fel de update. Am rămas în pană de idei…
exact aceasi problema pe iphone 5 ios 7, mac mini se conecta, telefonul cerea parola, sa rezolvat dupa reset/restart router
Un Airport făcut pentru România, lăsat pe setări automate, dacă se pune pe canalul 12 în 2.4 Ghz și 120 în 5Ghz, un echipament făcut pt US nu-l va vedea niciodată.
Dacă vă place prețul mic al echipamentelor importate ilegal*, acceptați faptul că nu mai e totul plug’n'play.
* = Cu emisia radio pe frecvențe neautorizate nu e de glumit. Dubele albe cu multe antenuțe pe acoperiș se plimbă peste tot. Și nenii care vin și ciocăne la ușă sunt foarte serioși. Nu zâmbesc deloc. Da’ deloc-deloc. Știu că 99% din macuseri nu se gândesc niciodată să facă “inginerii” ci doar vor să le meargă totul plug-n-play, dar este bine să știe toți că nu te joci cu emisia radio, la fel cum știm toți de mici să nu ne jucăm cu mingea în mijlocul bulevardului și să nu ne aplecăm prea tare pe fereastră ( e’ pericoloso sporgersi ).
Buna informatia despre diferentele de tara referitor la canale.
Mai trebuie mentionat ca sunt si diferente legate de puterea de emisie.
Nu stiu daca e valabil si in cazul Apple.
Unele tari au o limita mai mica sau mai mare a puterii de emisie.Astfel un echipament mai potent va emite cu o putere limitata in cazul setarii pentru o tara si posibil cu alta putere pentru alta tara.
Daca era vizibila reteaua si cerea parola inseamna ca se vedeau intre ele aparatele.
Am patit la fel pe reteaua de acasa.
iPhone cerea parola si spunea ca nu e buna,chiar daca fusese conectat pe acea retea.Laptopul mergea bine merci.
Fiind noaptea tarziu am zis ca verific a doua zi.
A doua zi dimineata telefonul era conectat la wifi,nu mai cerea nici o parola.
O singura data a facut chestia asta.
Eu am în momentul ăsta un iPhone 5 cu chipul wi-fi crăpat.. Simptomele sunt exact la la tine și ca să elimin orice problemă i-am schimbat inclusiv antena wi-fi. Schimbarea chipului nu e chiar complicată doar că îți trebuie niște scule specifice așa că momentan am renunțat la idee.