1 din 2
1
ATENTIE noile reglementari privind centralele termice :(
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Am de 12 ani o centrala termica in apartament,de curind am facut revizie si am bagat 1100 lei ca sa functioneze inca ceva ani.
Nu am bani sa o schimb de aceea am reparat-o.
Uitindu-ma pe noile reglementari nu pot sa nu me anervez de ce ni se pregateste:

http://www.ziarulunirea.ro/ai-centrala-termica-de-apartament-din-toamna-platesti-in-plus-iar-daca-are-10-ani-te-obliga-sa-o-schimbi-309106.html

O porcarie de situatie intr-o tara ramasa rau in urma lumii civilizate unde se fac bani frumosi pe spatele oamenilor al caror nivel de trai este mizer in comparatie cu tarile civilizate din UE.

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.06.13

O tara ramasa in urma, dar care incearca sa devina una moderna.
In primul rand este perfect normal sa te oblige sa o schimbi la 10 ani. Nu crezi ca este destul? Oricati bani ai baga tu in ea nu mai prezinta siguranta in exploatare. Apoi in 10 ani se amortizeaza complet. Si nu in ultimul rand in apartament nici nu este normal sa ai CT. Cata poluare este si ce pericol prezinta, daca la o scara de bloc cu 40 de apartamente toate ar fi dotate cu centrala?
E usor sa spunem uite ba ai dracu’ ce fac astia…dar daca stai sa te gandesti si sa analizezi o sa iti dai seama ca masura este una perfect normala si valabila pentru siguranta noastra, nu a celor care au redactat legea.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 06.09.07

Daca un echipament este functional si in ordine din punct de vedere legal de ce sa-l schimbi?
Cind spui ca polueaza de unde sti cu ce si cit,nu ami zic sa compari lucrurile cu poluarea RADET aferenta consumului tau de caldura apa calda?
Iara faza cu taxa pe cos este o alta aberatie,bine ca nu ne ia taxa pe respirat.
Astea sunt lucruri care ne saracesc si mai rau,imbogatindu-i pe altii.
Nu sunt de principiu sa folosesti un echipament potential periculos indiferent de conjunctura.
In timp ce noi dezbatem problemele create de altii care nu au grija zilei de miine,tocmai aia ne pun biruri peste biruri.
Nimeni nu se gindeste la Oameni in tara asta,din aceasta cauza Oamenii au plecat ca nu se mai poate de zeci de ani cu toti astia.

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 20.07.10

este valabil si la curte? acolo nu vad altfel cum te poti incalzi..

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Esti subiectiv. Atunci hai sa stam cu centrala montate 20-30 ani…ca ce are daca este functionala. Ne intoarcem in anii 90 cand se importau centrale de la nemti folosite de aia si noi eram groapa de gunoi a lor. Vechituri care au fost montate si erau bombe cu ceas. Au explodat apartamente si au murit oameni. Asta e normal?
Esti liber sa ai dreptul la opinie dar nu vezi pe ansamblu si nu ai argumente pentru ce afirmi.
Eu ma opresc aici, iar tu esti liber sa tii centrala si 20ani. Stii, ma intreb ce pregatire profesionala ai? daca esti de profesie inginer, e grav, daca esti jurist/economist e de inteles.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

„In primul rand este perfect normal sa te oblige sa o schimbi la 10 ani.”
Cam vorbesti pe nas, sau habar n-ai de ce inseamna revizie tehnica, reparatie capitala, etc!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

La o centrala de 15 ani, i-am facut capitala anul trecut… Cam carcasa a rămas neschimbata, in rest…. Si m-a costat ca 50% din una noua, sî acum e ca noua. Problema cu Bombele e alta… Mulți nu-sî pot permite o mentenanța ca la carte…. De asta mai sar in sus.
La fel si cu mașinile. Mulți au mașini, dar merg la service dupa ce au intrat in sant din cauza ca le-au căzut frânele sau ce stiu eu ce.

Am mașini la firma de 8 ani cu peste 300.000 km parcurși. Si acum sunt din punct de vedere tehnic ca si noi, pentru ca respect programul de service conceput de producător. Merg impecabil, si nu mi-e frica sa plec oricând oriunde….

Cam la orice, daca ai grija, respecți Instrucțiunile de utilizare sî service nu prea ai probleme…

La faza cu legea la 10 Ani este vre-un ministru sau secretar de stat care are interese la un importator sau producător de centrale. Si nu cred ca va trece legea aceasta de Ccr.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 02.05.08

Adriane, scuza-ma dar vorbesti cam prea ca „din carte”... . Nu stiu ce varsta ai dar daca nu esti un copil care nu este constient de mismasurile care se fac in ”politica din tara noastră” atunci sigur te ocupi cu comercializarea Centralelor temioce!! smile
  Un procentaj foarte mare din tara, au centrale de apartament. Reviziile sunt facute la zi pentru ca altfel le taie gazul. Nimeni nu le repara singur pentru ca au nevoie de documente care sa ateste lucrarea!
  Este un bir aberant la fel ca taxa de prima inmatriculare la masini (ministrul care a propus taxa respectiva are masinile inmatriculate in Bulgaria… ). Iar cu poluarea ... sa fim seriosi! 10 case de tigani (si români… sa nu se supere), care fac focul cu cauciucuri si PET-uri polueaza cat 10 blocuri cu centrale de apartament care functioneaza maxim doua ore pe zi!! Sa nu mai vorbesc ce CET-uri! Asta cu poluarea este o gogorita care aduce miliarde la bugetele tuturor tarilor! Daca era asa de importanta, am fi vazut mult mai devreme pasi mai hotarâţi in directia asta (in tot ce inseamna industrie in primul rând!). Singura chestie (concreta) care se face in aceasta directie este sa ne bage mana in buzunar cu japca sub deviza „asa e legea”. TOTUL se rezuma la interese ”de stat”!
  Scuze daca am fost prea pătimaş, dar mi se pare o aberatie!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

Cristian, am 40 de ani, si nu ma ocup ca vanzarea centralelor.
Eu stau la curte. Vecinul meu nu a mai facut revizia la gaz de 6 ani si nici la centrala. Merge cu ea asa….o repara singur. Crezi ca e ok? Lasand la o parte interesele unora, este corect asa?
Daca tu asta consideri aberatie…nu stiu ce sa mai zic. Parerea mea este ca numai cu legea (cu batul in mana) se poate face ordine.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 02.05.08

Suntem de-o vârstă!
Nu stiu cum face vecinul tau, dar la bloc (la noi cel putin), daca nu ai revizia de 2 ani facuta de WIROM sau de o firma autorizata de ei, opreste gazul pana te pui in regulă. Si da, este o greseala din partea vecinului tau! Nu este de joaca!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

„Eu stau la curte. Vecinul meu nu a mai facut revizia la gaz de 6 ani si nici la centrala. Merge cu ea asa….o repara singur. Crezi ca e ok?”
Sa fii consecvent si sa nu schimbi macazul! Ce are de a face intretinerea autorizata cu o lege aberanta, care obliga sa cumperi ceva nou, chiar daca ai ceva ce merge prefect?!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

salut,

la 2 ani se face verificarea tehnica a instalatiei, iar revizia se face la 10 ani. 

daca revizia nu o faci la timp, distrigaz iti taie gazele(adica iti sigileaza robinetul si te taxeaza cu 140 de lei pentru aceasta sigilare)

distrigaz nu se mai joaca cu chestia asta de cativa ani.

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Te obliga s-o schimbi din doua motive:
1. Siguranta in functionare;
2. Eficienta termica (in toata Europa deja nu se mai comercializeaza decat centrale in condensatie).

Cel care ti-a facut revizia trebuia sa-ti spuna toate astea inainte de a-ti lua banii. Si in plus, nu stiu daca are voie sa puna stampila de verificare pe o centrala mai veche de 10 ani.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Asta cu siguranața nu ține!
Ce o mașina de 10-15 ani e praf, sau un avion? Si acum sunt B747 din 1970 care zboara. Totul e chestie de mentenanta….
Ca de acum incolo cine-si pune centrala trebuie sa se conformeze unur noi reguli, e alt ceva…

Sistemul de securitae la gaze si la o centrala veche si la una noua e același, care de fapt e cheia funcționarii centralei.

Repet: Faza asta e conceputa de cineva care are interes in a obliga prostimea de noi sa schimbam centralele, si sa cumparam un anumit tip.

Asta e o tara de abuz de putere.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
D_A_N - 02 Martie 2015 10:59 AM

Te obliga s-o schimbi din doua motive:
1. Siguranta in functionare;
2. Eficienta termica (in toata Europa deja nu se mai comercializeaza decat centrale in condensatie).
Cel care ti-a facut revizia trebuia sa-ti spuna toate astea inainte de a-ti lua banii. Si in plus, nu stiu daca are voie sa puna stampila de verificare pe o centrala mai veche de 10 ani.

Exact ca si mirsavia cirpita de pe vremuri cu 8 ani vechime la inscriere autoturismelor, de la care au trecut la mirsavia si mai mare cu taxa de prima inmatriculare, schimbata cu taxa de poluare, dar de fapt toate pentru un segment comercial al unui grup de interes mirsav.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 12.05.09

si ce sa facem la 10 ani desemenea sa ne schimbam si masinile ca nu se mai pot repara ? ba ma lasi cu chestiilea astea ? totul este sa cumparam sa ne facem datorii la banci si fim sclavii lor toata viata.

Semnătură 

Why join the navy if you can be a pirate ?
Steve Jobs

MacBook Pro Retina late 2012 256 ssd
iPad Air Wifi 16gb 8.1
iPhone 6s plus 64gb iOS 11.2.2

Apple TV 2 5.2 jailbroken

1 din 2
1