Probleme cu calea fisierelor la redenumirea HDD-ului
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mangalia
Macuser din: 28.11.11

Salut,

Ieri m-am confruntat cu o problema ciudata. Initial am crezut ca este de vina dar Quark-ul, dar se pare ca nu. Problema se manifesta asa: incercand sa export niste pagini in pdf, am constatat ca se exporta numai textul fara poze. Am incercat sa sterg pozele si sa le inserez, dar primeam un mesaj de eroare de genul “Unable import preview. The file contain unsuported character… [338]” (mesaj era un pic mai lung, am scurtat). Am incercat sa recreez documentul, aceeasi problema. Am deschis un document mai vechi, acceasi problema - exporta doar text fara poza. La incercarea de update picture - imi dadea format unsupported.
Acum stand si gandindu-ma la problema, am ajuns la urmatoarea concluzie: fii-miu (8 ani) care e “maniac” dupa mac, a redenumit HDD cu diacritice. Am schimbat denumirea HDD cum era (asta ieri dimineata) si tare mi-e ca de acolo mi se trage problema. Exista vreo metoda prin care sa fortez mac-ul sa rescaneze fisierele si sa le faca calea corecta?

Multumesc.

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Daca “Repair Disk Permissions” nu rezolva problema, creeaza un user nou si vezi daca face la fel si pentru acel user. Daca da, reinstaleaza sistemul de operare, fara a reformata HDD-ul. Nu vei pierde documentele si aplicatiile instalate.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

“Repair Disk Permissions”, “Reset Home Folder permissions and ACLs” nu a functionat. Faza e ca am refacut documentul in InDesign si nu am avut probleme.. aceleasi poze, acelelasi materiale. O sa verific cu alt user (mai am vreo 2 useri creati) diseara cind ajung acasa.

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Acum, după ce ai toate device-urile cu nume conținând doar caractere ASCII 7bit valide, după ce dai un restart, dacă creezi un document nou în Quark, tot la fel face ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Da, face la fel, am reinstalat si Quark-ul, am marit cache-ul (crezind ca acolo am o problema…). Am recreat docuemntele, le-am salvat cu alt nume… la fel. Tipul de eroare, dar cu alt cod [330] aparea cind ai o imprinata non-postscript instalata. Dar asta nu a contat pina acum.
Poate e un semn sa renunt la Quark (il folosesc dde la 3.0) si sa trec pe InDesign? smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

Sa treci de la Quark la inDesign este, cu adevarat, un progres, dar sa stii ca nu in toate cazurile. Depinde la ce folosesti quark-u; daca nu ai nevoie de optiunile suplimentare oferite de inDesign, nu vad rostul.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

Dacă nu te duci tu în utilities / usage să faci update la poze, oricum te anunță softul cînd vrei să exporți pdf că nu găsește imaginile - știi asta.
Faptul că nu poate face pdf-ul poate ține de modul în care sunt salvate pozele…
Suita Adobe a integrat postscriptul și funcționează mai bine.
Eroarea nu e cauzată de schimbarea numelui sau a locației pozelor.
Pe vremuri am pățit astfel de erori din partea QxPresului - soluția era mereu deschiderea și resalvarea imaginilor în Photoshop.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Chiar daca ma duc in usages sa fac update la poza, tot nu merge.
Mai jos mesajele de eroare pe care le primesc. Faza este ca documentul a fost facut sambata, iar numele discului l-am schimbat ieri. Ieri am lucrat fara probleme, aseara au aparut probleme, chiar si la importul pozelor, tif sau jpg.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Deci chiar e ciudat! Am schimbat limba sistemului în română și functionează! Acum vreau să-l dau înapoi în engleză... sunt deja curios!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Dat în engleză... a dispărut problema! Ciudat!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

Aaaaa ...
Pai ai schimbat si Limba, nu doar numele HDD-ului. Pai de ce nu zici.
De la 10.6 in sus, Finder foloseste nume diferite, localizate pentru a afisa anumete directoare (Biblioteca in loc de Library). Fizic pe disc directorul se numeste tot Library.
Am impresia ca Quark-ul inca contin bucati vechi de cod prin el, nu foloseste librariile din XCode din ultimii 5+ ani, asa ca se incurca cand apar “schimbari” de astea.
Da cu “ls -l” si “cd” din Terminal ca sa vezi cum sunt numite exact pe disc toate directoarele din calea catre fisierul respectiv - daca au “bozometi” in nume le real sau nu. Si le redenumesti din Finder cu “mv”

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Păi tocmai asta e… Nu am schimbat limba sistemului, doar acum să văd ce se întâmplă.
Fisierele apar așa:

2952 -rw-r--r--@ 1 florian  staff  1434340 Mar  1  2014 consilieri.tif
 136 
-rwxrwxrwx1 florian  staff    67485 Feb 28 14:53 consiliul_local_mangalia-820x300.jpg
 376 
-rw-r--r--@ 1 florian  staff   191756 Feb 28 16:10 consiliul_local_mangalia-820x300.tif 

Nu înțeleg ce inseamna acel @!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

O să-mi răspund tot eu smile. Se pare că fișierele au niște atribute extinse. O să văd când ajung la terminal despre ce este vorba…

Oricum, se poate închide, problemă rezolvată.

Mulțumesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

Se pare ca in cazul Quark-ului, se salveaza ca atribute extinse vechile date pe care inainte, pe MacOS Classic, le salva in Resource Fork-uri. http://en.wikipedia.org/wiki/Resource_fork

Si se pare ca apelurile ruginite de sistem uitate prin OS X pentru a lucra cu asa ceva se confuzeaza cand apar schimbari de limba - nu uitati ca MacOS Classic nu stia de mai multe limbi - Voiai sa treci Mac OS in Franceza ? Reinstall de pe CD-ul sau Floppy-ul de French Mac OS.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

O sa pun eu ce am gasit la fisierele mele, dupa ce am rulat ls -ls@, deoarece i-am trimis lui psergiu un mesaj privat si a raspuns pe topic:

392 -rw-r--r--@ 1 florian staff 196936 Feb 28 15:46 poza.tif
 com
.apple.FinderInfo 32

xattr 
-l poza.tif
com
.apple.FinderInfo:
00000000 54 49 46 46 38 42 49 4D 00 00 00 00 00 00 00 00 |TIFF8BIM........|
00000010 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 |................|
00000020

165416 
-rw-r--r--@ 1 florian staff 84690496 Mar 1 20:48 pag1.tif
 com
.apple.FinderInfo 32
 com
.apple.quarantine 22 
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Yep - atributul com.apple.FinderInfo este vechiul Resource Fork

TIFF - formatul de fisier
8BIM - PhotoShop 8 Bit/channel IMage

Pentru a curata Resource Fork-ul unui fisier:

xattr -d com.apple.FinderInfo poza.tif

Semnătură