2 din 2
2
Curatare MacBook
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

salut

am descoperit din intamplare la austral solutia SMIT, e pt whiteboard-uri.mi-a facut macul sclipitor!

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Astazi pe toate site-urile pe care la vizitez era postata solutia pentru curatare macbook negru   http://gizmodo.com/gadgets/laptops/quick-tip-use-the-mr-clean-magic-eraser-to-clean-a-black-macbook-244582.php    si cea pentru macbook alb   http://www.freemacblog.com/how-to-clean-your-white-macbook/ 

Uitati - va si voi si spuneti-mi si mie daca se gaseste acest mr proper magic eraser si pe la noi ca eu nu l-am gasit la supermarket-ul de linga mine

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Austria
Macuser din: 01.11.09

Salut!

Stiu ca este (foarte) vechi postul, dar nu am gasit cu Search unul mai nou si am zis sa scriu aici.

Am vazut ca majoritatea solutiilor de curatare se refera la Macbook-uri albe, dar eu am un model mai nou care este cu carcasa din aluminiu. Cei care aveti asa ceva, cu ce il curatati? Ma refer daca aveti alte metode decat cele prezentate pana aici.
In al doilea rand am citit in acest thread si in altul, despre o posibila problema la Macbook-urile albe, cum ca “se duce vopseaua” acolo unde iti sunt palmele de obicei cand tastezi. Si modele noi (cele cu unibody) au aceasta problema? Dar cele de aluminiu (in sensul ca nu imi dau seama daca aluminiul are sau nu un strat subtire de vopsea deasupra)?

Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

In primul rand, felicitari pentru ca folosesti Search-ul! smile

Eu sunt la al treilea aluminiu si nu am folosit altceva decat o carpa moale (laveta curata) inmuiata in apa si stoarsa bine; e suficient.
La Macbucele albe era (mai este?) o problema cu calitatea plasticului, reactiona cu aciditatea transpiratiei.
Unibody = aluminiu. In principiu, nu ar trebui sa se cojeasca, ca e metal cu o foarte subtire pojghita de oxid, pentru protectie, dar au fost cateva cazuri la MBP-urile timpurii; iaru a patit asa, pe undeva sub randul de jos de taste.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
ExcalIbvr - 07 Martie 2007 05:24 PM

Cu ce solutie va curatati masinile portabile? Nu vreau sa risc cu “trial and error”...

Pe sprayul meu scrie, în limba română, „soluție pentru curățat ecranul monitorului” și, avînd miros ușor de spirt, îl folosesc la curățat tot: de vreme de ce gentil cu monitorul, nu s-or supăra nici tastele că le șterg tot cu șpreiu ăla.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 04.08.09

eu am folosit pana acum doar wet wipes speciale pentru ochelari, lentile de camera foto si ecrane lcd. am dat cu ele si pe tastatura si pe carcasa. am un macbook white. palm rest-ul nu pierde culoarea ci capata mizerie, o sa ai si tu problema asta din cauza ca suprafata este un neteda(poroasa), nu lucioasa. in rest, fiind alu, nu ar trebui sa iti faci probleme in privinta curatarii cu spray pentru monitor. atat sa nu incerci cu axion sau alte aberatii. altero ti-a oferit maxim de informatii deja.

Semnătură 

Nu semnez dom’le nimic

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08

Pentru ecran eu folosesc un spray de curăţat lentilele aparatului foto: Giotto - Multi Optical Cleaning Solution. Am învăţat din greşelile altora şi NU pulverizez niciodată soluţia direct pe ecran, ci pe cîrpa moale cu care curăţ.

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.06.09

eu la fel o solutie primita de la tata, o am acasa la Sinaia oricum ca numai acolo il curat. dar doar ecranul, ca in rest e acoperit de invisible shield, si se sterge usor si nici nu se zgarie.

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 03.01.09

Eu am luat de pe la Metro o cutie cu servetele umede si uscate, cele din imagine. Sunt 10 seturi in cutie pe care scrie ‘ednet. LCD Wet & Dry Tissues’
Unul imi ajunge sa sterg display-ul si unibody.
Mai folosesc uneori un spray similar pe care il aplic pe o carpa de microfibra.

Semnătură 

iThink, therefore iMac.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 17.01.09

Ce spuneti de stramoseasca radiera? http://equinox-of-insanity.com/2008/06/easy-way-to-clean-an-apple-keyboard/

Semnătură 

MacBook Air (2011)
Iphone 4
iPod shuffle (castigat la tombola macuser :D)

2 din 2
2