Airport Express, model curent - compatibilitate RO
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 10.12.13

Salut, am gasit un Airport Express, ultima generatie, dar din cate am inteles este luat din America.
Am citit pe aici ca ar functiona cu alte frecvente si ca asta ar insemna ca nu este compatibil cu macuri sau alte device-uri Apple cumparate din EU.
Mai mult, am inteles ca utilizarea este neconforma/“ilegala”... desi chiar nu inteleg la ce se refera acest aspect dpdv legislatiei nationale.
Va rog frumos daca stiti sau aveti routere asa, sa ma lamuriti si pe mine ca sa nu cumpar degeaba.
Multumesc anticipat!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

- Emite cu putere mai mare decât unul de EU - dar cum nu are antene externe puterea totală emisă este mult prea mică pentru cauza interferențe pe care să le “simtă” duba - nu ai nici o problemă aici.
- Nu poate folosi anumite canale - dacă îl setezi ca “repetor” wireless pentru un Airport cumpărat din EU, va trebui să setezi canalele de mână pe acel Airport - dacă le lași pe Auto, Airport Expresul are cam 15% șanse să nu vădă Airport-ul deloc. Și cu ocazia asta te asiguri că merge pe aceleași frecvențe cu cel de EU - deci e 100% legal.
- Dacă face plici, centrele de service din RO nu au cum să-l schimbe decoarece Apple nu trimite echipamente cu acel modul radio de US în România.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Sa inteleg ca aceleasi probleme ar fi si cu un Time Capsule 4th gen cumparat din State?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 10.12.13

Multumesc mult pentru raspuns!
Intentionez sa-l folosesc ca router primar, in care intra cablul de net.
Din cate stiu pe frecventele superioare (5GHz) raza de acoperire este mult mai mica… Si spatiu deservit fiind mic, presupun ca nu “bate” nici macar in fata blocului smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

macold: da

pitonu: 5 Ghz este atenuat de peretii de zidarie/beton mai tare decat 2.4 Ghz
(sursa: http://www.motorolasolutions.com/web/Business/_Documents/static files/Interference_TB_0809.pdf pagina 11 )

Trebuie sa te gandesti ca mai toate echipamentele Wireless au fost inventate de catre americani care stau in case cu pereti de lemn si rigips si cel mai apropiat vecin care ar putea avea si el un router este la 50m sau mai mult distanta. Ce merge in US Suburbia nu merge perfect in stupurile de beton unde pe o raza de 20m mai sunt cel putin cinci vecini cu routere wireless.
Aici ajuta sa ai echipamente americane “ilegale” deoarece puterea lor de emisie este mai mare ( a se vedea acelasi document pdf, pagina 12 )

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP