Pentru DJ-ing nu lua nimic inainte de generatia i de la Intel. Deci nimic core 2 duo. Doar i5 si i7 quad core. Depinde si cu ce faci DJ-ingul. Daca te bazezi pe macbook sa-ti analizeze piesele si sa faca si beat matching-ul atunci iti trebuie procesor rapid. Daca il legi la hardware extern si deja ai facut analiza pieselor si beat maching-ul il faci manual atunci chiar nu conteaza procesorul. Eu zic sa cresti bugetul la 3000 pentru ceva OK. Un mbp 13 sau chiar 15 2012-2013 il gasesti la pretul asta.
Am decis sa cumpar un MacBook Pro in perioada urmatoare…
Budgetul alocat este in jur de 2500 RON.
Care ar fi modelul cel mai potrivit pentru DJ-ing / daily use?
La ce trebuie sa fiu foarte atent cand cumpar un MBP second-hand?
In afara de macuser si site-urile de anunturi, unde ar fi mai OK sa ma uit dupa mac-uri?
Am vazut cam la toate anunturile ca se dau fara cutie…
Merita sa aleg pe una mai scumpa ca sa am si cutie?
Daca vrei 2011 -2012 15/17inch grija mare ca pica pe capete placile video, pentru o meserie gen DJ iti recomand 13 inch care e un laptop foarte stabil.
La 2500 ron gasesti 13inch i5 2012 2,5GhZ, usb 3,sau 2011 2,4ghz usb 2
Partea cu cutia sincer nu vad la ce te ajuta, da e frumoasa dar… cam atat
Mersi pentru raspuns!
Deci sa ma feresc de cele de 15” sau 17”
Am gasit un MBP, late 2011 13” cu cutie, cu tot la 2100. Cred ca are un pret foarte ok
e un sfat,pentru ce vrei sa folosesti nu ai nevoie de placa video dedicata,deci poti scapa de grija ca te lasa placa video a Mac ului fix in timpu showului:)
eu am zis de retina 15 , e greseala mea ca nu am specificat de 15 da nici asa fara 4500-5000 nu iei
Un mic update la acest post :
Am mai adunat ceva bani pentru un Mac, dar acum trebuie sa decid…
Macbook Pro non-retina sigilat la 3300 RON
SAU
Macbook Pro Retina sigilat la ~4100-4200 RON (8/16 GB)
La retina nu prea am cum sa fac upgrade, daca il cumpar cu 16GB de RAM e ok, dar cu 8… I don’t know about that…
SSD-ul e doar de 128 GB, care nu e deloc suficient pentru mine (vreau sa-l folosesc pentru DJ-ing si am nevoie de o gramada de muzica)
SSD-urile sunt prea scumpe pentru acest model, deci un upgrade la 240 GB nu cred ca merita.
Merita oare procesorul mai nou si ecranul retina, sa car un HDD extern dupa mine (cam peste tot)?
La non-retina as putea face upgrade la 16 GB RAM + SSD in optibay, si as ajunge cam la acelasi pret.
nu inteleg cum ajungi tu la 4100lei…i si vezi ca upgrade urile se fac direct de cand il iei de nou si cred ca te duce la 7000lei ... parerea mea e sa ti strangi bani ceva mai multi si sa iti pe ala de 13 cu ssd de 256 e suficient si da se merita si ssd ul si retina fata de non retina ...
nu inteleg cum ajungi tu la 4100lei…i si vezi ca upgrade urile se fac direct de cand il iei de nou si cred ca te duce la 7000lei ... parerea mea e sa ti strangi bani ceva mai multi si sa iti pe ala de 13 cu ssd de 256 e suficient si da se merita si ssd ul si retina fata de non retina ...
Nu am de gand sa il cumpar din magazin, cu pretul mentionat de tine.
Gasesti pe internet in jur de 1000 de euro usor, in configuratia mentionata de mine, sigilat, cu garantia internationala. Model Mid 2014
Il vreau pentru un singur scop. DJ-ing. Nu vreau sa dau chiar 8000 de RON pe un laptop pe care il folosesc doar la gig-uri.
By the way, SSD pot pune si in non-retina super-usor si super-ieftin.
Am verificat benchmark-urile si cam astea sunt rezultatele :
Macbook Pro Mid 2012 i5 2.5 Ghz
32-bit Single : 2511
32-bit Multi : 5102
64-bit Single : 2781
64-bit Multi : 5742
Macbook Pro Retina Mid 2014 i5 2.6 Ghz
32-bit Single : 2773
32-bit Multi : 5824
64-bit Single : 3058
64-bit Multi : 6560
Asta e o diferenta imensa in lumea MacBook-urilor ?
Eu inca am ramas la parerea ca nu merita retina daca nu ai nevoie de ecran.
Probabil are racirea mai buna si probabil si bateria mai mare, dar in rest parca prefer sa-i pot face eu upgrade.
Ah si inca ceva, as lua un i7 daca tot cumperi non retina
Eu inca am ramas la parerea ca nu merita retina daca nu ai nevoie de ecran.
Probabil are racirea mai buna si probabil si bateria mai mare, dar in rest parca prefer sa-i pot face eu upgrade.
Ah si inca ceva, as lua un i7 daca tot cumperi non retina
Din pacate nu am gasit nicaieri non-retina sigilat cu i7.
Doar cu i5…
eu am dat 6700lei fara tva pe unul de 15 2014 , vezi fii atent cu samsari de mb ca am auzit ca acum iti cer si actele de provenienta la garantie , mult succes in alegerea pe care o s-o faci
eu am dat 6700lei fara tva pe unul de 15 2014 , vezi fii atent cu samsari de mb ca am auzit ca acum iti cer si actele de provenienta la garantie , mult succes in alegerea pe care o s-o faci
Fain pret, fara TVA. Dar din pacate nu pot sa-l cumpar si eu asa :(
Eu stiam ca garantia se da pe Serial Number. De ala e international. Daca am toata cutia, toate chestiile, nu ar trebui sa fie problema
Correct me if I’m wrong :-?