1 din 3
1
Digi Mobil - ce parere aveti?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

La ora actuala am 3 abonamente voce/date la Vodafone. Sunt multumit de acoperire, servicii etc dar total nemultumit de suma pe care o platesc lunar (400-600 lei).
Daca mi-as porta numerele de telefon in reteaua Digi, as plati cu mult mai putin. Acum, intrebarile mele sunt:
1/ cum sta Digi Mobil cu acoperirea voce si date in Bucuresti? Dar in restul tarii?
2/ au conventii de roaming cu alte tari?
3/ functioneaza roamingul national intre Digi si Vodafone? Este valabil si pentru date sau numai pentru voce?
4/ credeti ca merita sa trec la Digi Mobil?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Digi e o firma din Oradea… Aici cam toata lumea a trecut pe Digi Mobil.

Am un prieten care are un iPhone 5s si vorbesc cu el aproape zilnic.
Cam asa stra treaba :

Il sun, dar nu ii suna telefonul.
Il sun si vorbeste la telefon, (iar Digi) nu are apel in asteptare asa ca imi zice ca nu are semnal.
Ii trimit iMessages cand e pe 3G, nu le primeste.
Digi nu are 4G.
3G-ul de la Digi e mai incet ca la Orange.
Ce-i drept, in unele locuri are semnal mai bun ca mine (eu is pe Orange), deobicei in cluburile subterane sau cafenele din Pasajul Vulturul Negru. (click pe poza sa vezi structura daca esti curios)

PS : inainte era pe Vodafone si avea acelasi telefon si nu pateam astea, deci nu e de vina iPhone-ul.

Eu am Digi pe iPad.
E ok-ish doar pentru internet. Semnal decent in cafenele din zone cu mult beton, dupa cum ziceam.
Singurul motiv pentru care am Digi e ca am avut un stick de internet de la ei prin casa si mi-a fost lene sa merg sa imi iau un PrePay.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ah, legat de Roaming-ul national !
In vara am fost in excursie la Colibita (Bistrita) si a venit si el. Pe drum a trecut pe Vodafone sa stea pe internet ca Digi nu avea semnal. I-au umflat factura cu costuri de numa. Cat a fost nu mai stiu, ca a trecut 1 an…

smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 07.03.11

Sunt din mai 2014 portat in reteaua Digi, cu 3 numere de telefon (eu, sotia si fata) si prin prisma experientei in reteaua Digi iti pot raspunde la intrebarile tale dupa cum urmeaza:
1. Nu stiu foarte bine cum sta Digi cu acoperirea in Bucuresti, eu fiind in Ploiesti. Din punctul meu de vedere, acoperirea este OK, atat in Ploiesti cat si in tara (munte, mare, Bucuresti - cat am fost etc). Este adevarat ca se mai intampla sa pice reteaua, dar extrem de rar, in general roamingul national cu Vodafone functionand OK.
2. La capitolul conventii roaming, poti verifica foarte usor la RDS pe site daca au conventie roaming cu o anumita tara care te intereseaza. Personal, in Europa nu am avut probleme. Mai mult decat atat, am avut surpriza sa imi mearga roamingul in Congo, unde atat Orange cat si Vodafone nu au roaming, si pot spune de asemenea ca merge fara probleme in Guineea Ecuatoriala (testat personal). Singurul impediment la roamingul Digi este ca in general in afara Europei el nu este automat, trebuind activat manual prin schimbarea setarii IMSI (aplicatie de pe sim-ul Digi). De apreciat este faptul ca si la roaming Digi este considerabil mai ieftin decat competitorii sai nationali (Vodafone, Orange), mai ales pe Africa, unde sunt in general preturi mari.
3. Merge OK roamingul national cu Vodafone atat pe voce cat si pe date, dar pe date in limita a 100 Mb lunar.
4. Din punctul meu de vedere se merita clar. Mai am cunostinte care s-au portat din Orange/Vodafone/Telekom, si in marea majoritate a cazurilor sunt foarte multumiti. Pe multi ii nemultumeste faptul ca Digi nu are LTE ci doar 3G la serviciul de date, dar pentru mine este OK si asa.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
gerrygrigore - 03 Martie 2015 02:40 PM

Pe multi ii nemultumeste faptul ca Digi nu are LTE ci doar 3G

Nici un operator din Romania nu are LTE.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Hamilton, daca nu stii ce vorbesti, nu este cazul sa induci lumea in eroare. Atat Orange Romania cat si Vodafone Romania au 4G LTE. Pentru informarea ta, 4G reprezinta a patra generație în tehnologia comunicațiilor mobile, oferită pe baza standardului LTE (Long Term Evolution).

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Au 4G. Punct.

De ce imi scrie sus langa Orange 4G si nu LTE, ca la AT&T sa zicem.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dar vai, exista mai multe tipuri de 4G smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

4G inseamna acelasi lucru cu LTE, ca standard de viteza, tocmai ti-am dat mai devreme definitia 4G. Eu cand eram la Orange in iPhone imi aparea LTE.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Atat Orange Romania cat si Vodafone Romania specifica pe site-urile proprii ca au LTE. Also, ask Google, Wikipedia etc and you’ll be surprised. smile Cu asta inchei discutia, intrucat nu imi plac discutiile in contradictoriu cu oameni incapabili sa cedeze atunci cand nu au dreptate.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu inseamna acelasi lucru. De ce naiba e incadrat 4G si la HSPA+, care nu tine de LTE ?
4G-ul de la noi nu e LTE ci e HSPA+.

Nu cred ca iti aparea LTE, chiar nu cred.
Orcine imi arata un clip de 2 secunde (nu screenshot, ca se poate edita, si multi membri vor sa imi inchida gura) cu un iPhone pe Orange la care apare LTE o sa imi cer scuze furmos si o sa iti dau dreptate.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

http://www.orange.ro/4g/

Unde scrie LTE ? Te rog frumos sa imi arati ! smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

PS : In State daca iei un iPhone cu cartela de acolo si mergi la Settings / Cellular este switch pentru LTE.
Daca iei un iPhone d’aci cu cartela Orange si mergi la Settings / Cellular este switch pentru 4G.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

FYI:

https://www.telegeography.com/products/commsupdate/articles/2014/09/19/orange-romania-launches-300mbps-capable-lte/

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Compand reteaua Digi in Bucuresti cu cea AT&T in zona Dallas, Digi este un vis - nu trebuie sa iesi din cladire ca sa ai semnal, nu merg datele la viteza GPRS single-channel (sau EDGE cand ai noroc) cand te indepartezi de centru, nu pierzi semnalul complet cand mergi pe sosea intre orase ... As vrea o retea ca Digi aicea ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Deja m-ati convins, maine dimineata ma duc la Digi sa semnez contractul de portare.

Am uitat sa va povestesc o alta magarie Vodafone. Azi primesc un SMS de la ei prin care ma anunta ca mi-am păpat abonamentul de date si din acest moment utilizarea datelor pe iPhone va fi taxata suplimentar. Trec peste faptul ca sunt de-abia la jumatatea perioadei de facturare, inchid (plin de draci) “datele” din telefon si-mi continui treaba de la birou. De-abia ma calmasem cand ... surprise ... inca un mesaj de la Vodafone. “Din acest moment beneficiezi si tu de 4G, testeaza cea mai rapida retea de date din RO bla bla bla”.
Pai bine bai operatorule, dupa ce ca ma faci de ani de zile cu cca 150 EUR/luna, tocmai acum, cand mi-am consumat toate “datele” tu ma pui sa testez 4G-ul tau? @#!$#@#$@!!@#!@!!

1 din 3
1