functii ipod nano 2GB si ceva sfaturi la cumparare, va rog mult!
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.03.07

Bine v-am gasit!
Ma bucur ca sunt oameni care mai discuta si altceva decat politica ...(gluma- nu stiu inca sa lucrez cu emoticoane, si sunt de felul meu foarte glumet).

M-am hotarat sa-mi cumpar un ipod nano de 2 GB, cu scopul primar de a asculta podcasturi, dar si muzica, atunci cand merg cu metroul prin Bucuresti, sau cand stau la vreo sedinta plictisitoare.

Sigur insa ca as dori sa scot din el tot ce poate (macar ca mi-e simpatic… vreau sa-l exploatez grin).

Marile mele rugaminti ar fi prin urmare ... urmatoarele:
a) de unde sa-l cumpar, pentru a fi sigur ca e original dar si la un pret normal - cred ca in jur de 570 RON (m-am gandit la macgallery din Piata Natiunile Unite- eu locuiesc in bucuresti); la ce sa ma uit cand il cumpar, ce sa probez?
b) care ar fi avantajul utilizarii aac in loc de mp3 la fisiere vorbite, asta pentru ca am vazut ca pot converti mp3 la aac cu itunes, dar pana acum nu mi-a folosit la nimic?
c) recunoaste oare ogg? Am incercat sa caut pe forum, dar - ghinion- cineva a scris “varogg” in titlul topicului si mi-a paradit cautarea… (asta de la sfarsit e doar o gluma, sper sa nu fie suparare.).

Mii de multumiri, atat pentru raspunsuri la intrebari, cat si pentru orice alta indruamre!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.02.07

Salut..
Din pacate nu stiu sa iti daun nici un raspuns la intrebarile tale.
Eu am Un Ipod video de 30 gb , si sunt multumit ...la istyle te-ai uitat ?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile

istyle e magazinul acela de linga tine… vei gasi acolo raspuns la toate intrebarile tale

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

Multumesc mult!

Nu stiu cat de cunoscatori sunt cei de la mag amintit. Sper sa fie.

La alte magazine (nu de Mac, e-adevarat), pe cand cautam ce mp3player sa cumpar, la intrebarea “recunoaste ogg?” de cele mai multe ori am primit raspunsul “nu stiu” sau “cum se scrie?”.

Sincer, ce m-a atras la ipod nano a fost combinatia cu itunes pentru podcasturi si chiar pentru muzica. Plus ca 2G la pretul ala nu e chiar putin.

In sfarsit, mai am un 10% nesiguranta in alegerea facuta si de-aia ma gandeam poate ca raspunsurile de pe ac forum ar inclina poate balanta poate spre un alt model (ishuffle?). Nesiguranta vine din lipsa mea de experienta cu asemenea echipamente (desi sunt un pasionat de calculatoare, nu am suficient timp si energie sa aflu si sa experimentez tot ce vreau).

Il voi cumpara probabil zilele astea si tare as vrea sa-l pot folosi chiar din prima zi asa cum trebuie. De-aia, orice sfaturi, chiar daca pentru avansati ar parea puerile, mie mi-ar fi de mare folos.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

iPod nu stie de ogg decat dacă îi pui firmware iPodLinux sau RockBox - si in cazul ala decodarea de ogg se face cu cpu principal care consuma mai mult la baterie decat cel specializat de decodat aac & mp3.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Iar ogg-urile le poti converti…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cat despre aac vs. mp3: aac este un codec mai bun decat mp3. Un aac la 128 ar fi comparabil cu un mp3 la 192. Dar pentru podcasturi nu cred ca ar conta asa mult calitatea sunetului.
Insa: fisierele aac fiind mai mici decat mp3-urile, sunt si mai prietenoase cu bateria (se acceseaza mai rar memoria: HDDul sau flashul).
Daca il iei de la un magazin “Mac” (iStyle, store.apple.ro, sau NouMax) poti fi sigur ca e original si ai si garantie in caz de nevoie.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie

rolleyes Gasisem un review pe undeva (imi pare rau ca nu mai am link-ul) in care tipul zicea ca pentru a avea o calitate buna a sunetului (adica, sa se inteleaga macar ce se aude…) e nevoie la aac de peste 160 kbps , in timp ce pentru mp3 -calitatea e buna si la 90-100 kbps. De acord, nu tot ce-i pe net se mananca, dar tipul ala parea ca stie ce spune.

Cam nedumerit (emoticon). Apropos- cumplita fereastra aia cu emoticoane.  rolleyes

Despre ogg: pare sa fie cel mai “fidel” format, plus ca ar fi cross-platform. Daca am inteles bine.

Cu podcasturile, probabil ca aac e solutia oricum. Sunt insa curios cum o sa le identific in flash-ul lui ipodnano. Probabil ca se pot pune niste etichete, pe care sa fac jump, dar mi-e neclar in primul rand daca e posibil sa le pun manual (sau raman doar alea pe care le-a pus broadcaster-ul?). Face oare chiar ipod asta, sau e ceva ascuns prin itunes pe undeva?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Baia Mare
Macuser din: 30.10.06

Referitor la cumparere, MacGallery = iStyle. Daca vrei in rate il cumperi de la ei deoarece apple.ro nu ofera asta. Daca esti din bucuresti de la ei e cel mai bine. Daca esti din tara, e mai bine de pe store.apple.ro deoarece nu trebuie sa platesti anticipat.

legal de podcasturi .. . le iei de pe itunes store sau ai alte surse?

oricum, orice bagi audio in itunes poate fi pus automat si pe ipod smile

Semnătură 

Lucky
MacBook Pro 15” 2.4 GHz i5 + 24” Acer S243HL LED

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Baia Mare
Macuser din: 30.10.06

btw .. daca doar audio, e suficient si un shuffle, dar recomand un nano atat pentru ecran cat si pentru bateria care dureaza dublu.

Semnătură 

Lucky
MacBook Pro 15” 2.4 GHz i5 + 24” Acer S243HL LED

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: Bucureti
Macuser din: 11.11.06

Apropos de formatele audio wav-ul ramane la putere ! Pe plan secundar poate fi mp3-ul si aac-ul . Ideea este ca ,intre mp3 si aac,sincer sa fiu,nu am obs diferente notabile asa ca am ramas tot pe formatul mp3 (pt calitate maxima,logic,foloseste 320-ul numai ca,atentie,depinde foarte mult de calitatea materialului pe care il convertesti de pe cd) . Am ramas pe acest format pt ca,daca as fi trecut pe wav ocupam spatiu enorm !
A,si ia-ti o pereche tare de casti !

Semnătură 

Feel the Vibe