2 din 7
2
The Macbook is back !
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Către ce cred eu că se îndreaptă Apple

Jack-ul de caști o să dispară. În curând; cel mai probabil la iPhone 7. Deja e prea gros și pentru noile MacBook-uri.
Următoarele MacBook-uri o să aibă doar un port, prin care o sa poți scoate și audio. Sau audio o sa fie prin Bluetooth? De ce nu?
Alimentare prin inducție? De ce nu?
Un Mac fără fire, fără hard-drive și fără ventilator: un vis aproape real. Deja camerele foto încep să aibă toate WiFi, flash drive-urile sunt înlocuite de Cloud, filmele sunt trimise către TV prin TV.

Tastatura o să fie înlocuită de una software. Adică, următoarele generații de Mac-uri o să aibă doua display-uri, din care cel de jos o sa fie tastatura virtuala și trackpad-ul. Totul cu haptic feedback.
Ăsta o să fie iPad killer-ul?

Mac Pro-ul deja nu mai apare în linia de produse care sunt arătate în keynote-uri. Păcat. Dar deja Apple a arătat ca nu mai pune preț pe utilizatorii pro.

Watch: nu pot să cred ca Ive a făcut un produs de lux (gama de vârf) care ar deveni perimat în vreo 2 ani. De aceea cred ca hardware-ul ceasurilor este (va fi) înlocuibil. E vorba de o pastila (System on a Chip), deci nu ar fi complicat de pus alta când apare noua generație.

De ceva vreme deja mi se pare că Apple e ținut în loc de Intel. Cam la fel cum s-a întâmplat cu procesoarele PPC ale IBM. Si cum Apple face procesoare, ar cam fi vremea pentru Mac-uri cu procesoare Apple.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09
altero - 10 Martie 2015 02:13 PM

Jack-ul de caști o să dispară. În curând; cel mai probabil la iPhone 7. Deja e prea gros și pentru noile MacBook-uri.
Următoarele MacBook-uri o să aibă doar un port, prin care o sa poți scoate și audio.

Exact asta am scris si eu aseara intr-un Thread pe forums.macrumors.com
E logic.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Ăăăă .. question:

Cum cuplezi noul MacBook la un Thunderbolt Display ?  ohh

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Am postat eu un link in pagina anterioare care te duce pe store.apple.com la adaptoarele oficiale

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Așa, și cum procedez ? Cuplez Adaptorul Digital AV / USB Type-C cu un cablu .. HDMI to miniDisplayPort ? Care merge doar de la miniDisplayPort către HDMI ?

Răspunsul este că totuși se poate:
http://www.anandtech.com/show/8558/displayport-alternate-mode-for-usb-typec-announced

Dar n-am văzut încă adaptorul.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

La inceput mi-a placut dar acum imi dau seama ca mi-ar fi inutil mie. O sa fie trist daca indreapta si pro-ul spre asa ceva, pe ce mai lucram programatorii, fotografii…?
Nu vad de ce ar renunta la jack, ar insemna sa-l faca mai subtire de 3.5mm, chiar mai e loc de baterie? In loc sa-l faca mai gros si sa aibe autonomie zeci de ore ei se tin de cretinatati… Eu zic ca e de ajuns, ne-au demonstrat ca se poate dar nu vreau sa tin o foaie de hartie in mana. Plus ca castile mele fac cat un ceas, ce fac le arunc?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
.ral:cr - 10 Martie 2015 07:14 PM

Plus [..] castile mele fac cat un ceas, ce fac le arunc?

Eh, cumperi matale un adaptor.  raspberry

Eu abia acum înțeleg viziunea strategică Apple: vor face zeci de miliarde din adaptoare.

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

Procesorul din noul MacBook este un dual core la 1,2 GHz in timp ce in telefoane gasesti quad la 2,5 GHz. Mda, performant nu am ce zice. O fi fanless dar e si powerless. In plus, ‘geaba e subtire si usor de carat dupa tine daca trebuie sa umbli si cu traista de adaptoare. Apple devine incet incet o firma de cocalari: performante mai slabe la generatiile noi dar “e din haur manca-ti-as”.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Aberdeen
Macuser din: 21.09.14
Petea - 10 Martie 2015 10:14 PM

Procesorul din noul MacBook este un dual core la 1,2 GHz in timp ce in telefoane gasesti quad la 2,5 GHz. Mda, performant nu am ce zice. O fi fanless dar e si powerless. In plus, ‘geaba e subtire si usor de carat dupa tine daca trebuie sa umbli si cu traista de adaptoare. Apple devine incet incet o firma de cocalari: performante mai slabe la generatiile noi dar “e din haur manca-ti-as”.

+1 Deja imi imaginez la acest Macbook sa ai acel adaptor conectat la el + un hdd extern+ modem 4g sau 3g…o sa arate PENIBIL DE URAT!!!  Un “tren de mate” legate la el. Indiferent de ce o sa faci pe el tot o sa conectezi un hdd extern, un stick de memorie etc si daca nu ai acel adaptor va fi “care pe care” iar alimentarea va castiga de fiecare data in caz de low battery. Vor sa mai scoata niste bani pe aceste adaptoare dar clientul va fi cel care va avea ultimul cuvant! Oare cum vor fi pro-urile?! Cumparati acum cat mai puteti ce este pe piata pentru ca pe viitor nu stii ce vor mai scoate. Cum spunea cineva mai devreme decat o foaie de hartie in mana mai bine ceva mai solid si muult mai performat chiar daca bateria nu tine 9 ore.

Semnătură 

Macbook air 13’/ i5 / 4Gb/  SSD 128 Gb/ HD 4000
Iphone 5s-16 gb
Ipod 3 8gb

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Sa fim seriosi, acest macbook nu e pentru tinut pe birou conectat la monitor, mouse, hard extern si mai stiu eu ce, pentru asta exista alte variante.
E un laptop perfect pentru cine are nevoie de super portabilitate si un iPad nu ii satisface nevoile.
E netbook-ul perfect, si nu l-au prezentat drept netbook pentru ca suna ieftin si expirat, dar defapt asta e, un laptop mic cu care sa iti faci toate nevoile via wifi.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Stai că mie abia acuma mi-a picat fisa: ca să ajungă cu placa de bază la dimensiunea aia minusculă au lipit tot, ram și SSD. Nu mai e nimic upgradabil. Decât poate toată placa ... mai știi ?

“PCIe-based onboard flash storage”

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj

Mda, sa vedem cate vor vinde. pana la urma, asta e important pentru Apple.
Dar renuntarea la chargerul cu mufa magnetica e o mare greseala.
Sa vedem cati se vor cara cu ei cu un pachet de adaptoare. Sau probabil cum zicea Altero, este doar pentru mobilitate pura, lucru pe icloud.
Daca o tinem tot asa, desfiintam si SSD-ul… Incep sa cred ca Apple a bagat din greu bani in serverele de iCloud sau vrea sa le dezvolte puternic si acum ne “educa” prin noile produse sa urmam calea i-norului.

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

R*hatul ăsta de semi-laptop auriu o să-l cumpere non-utilizatorii - cei care-l iau doar să se laude cu el și îl vor folosi pe post de iPad + tastaură. Să dea Laici pe Facebuci din Starbuci.
Să vezi în câteva luni ce de posturi cu “cum instalez windows XP pe macbook ?” apar pe aici.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj

Ai uitat macdo-urile si kfc-urile. In plus, cei cu air se vor simti frustrati si ei. Eu cred ca nu prea se vor vine, mai degraba air-urile. Sa asteptam sa vedem concluziile despre vanzari. S-ar putea ca macbook-urile second hand se vor vinde in draci. Singurul lucru (poate) inteligent pe care l-ar fi putut face ar fi fost:
- o mufa pentru cuplat o baterie externa (daca te lasa cea originala, neavand posibilitate de reincarcare) si
- o zona undeva cu celule solare, sa-i mai dea ceva zeama bateriei cand nu esti cuplat la priza.

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 03.04.12

Vă agitați atât de parcă Apple v-a furat banii de întreținere.
Vă obligă cineva să cumpărați?

2 din 7
2