Cand sculele vechi vor muri, vom fi obligati sa cumparam. Dumneavoastra ati trece pe un PC cu Windows? Eu nu!
Si daca toy e sa achizitionez unul nou, am si eu dreptul sa am niste preferinte referitor la configuratie, upgradare, costuri pentru o eventuala reparatie etc.
Iar referitor la banii de intretinere - destul de acid comentariul - DA, daca va trebui sa cumpar un macbook nou va trebui sa fac economii SI la intretinere / cheltuieli. Nu toti se plimba pe alei pavate cu iepuroi…
Plus [..] castile mele fac cat un ceas, ce fac le arunc?
Eh, cumperi matale un adaptor.
Eu abia acum înțeleg viziunea strategică Apple: vor face zeci de miliarde din adaptoare.
Intrucat USB-C nu e specific Apple, o sa se gaseasca adaptoare de la toti producatorii. Pentru prima oara o sa poti sa cumperi un incarcator de Macbook de la Griffin, fara sa platesti si taxa Apple de MFI.
Intrucat USB-C nu e specific Apple, o sa se gaseasca adaptoare de la toti producatorii….
Nu as baga mana in foc pentru asta. Nu acum mult timp cei care au cumparat cabluri lightning mai ieftine facute de alti producatori au constatat cu “bucurie” ca Apple isi luase masuri de siguranta.
jumatatea mea foloseste Air-ul in browser 98% din timp. Pentru ca poti sa gasesti orice pe net, si pentru ca e macul personal, nu de munca.
Jumătatea ta (căreia te rugăm să-i trimiți salutările noastre) folosește browserul pentru chestii inteligente și utile.
Mă refeream la faptul că, prin culoarea aurie, noul MacBook este marketat pentru cei care cumpără tehnologie pe post de accesoriu de îmbrăcăminte.
Mi-ar place foarte mult un mac portabil subțire și ușor precum acest MacBook dacă are avea porturile de extensie ale unui Macbook pro. Am nevoie de cabluri. Și nu-mi plac dongle-urile.
Și mă zgândăre lipsa familiarului măr luminat de pe spate.
Și mă zgândăre și mai tare faptul că NIMIC cu este upgrade-abil. NIMIC.
Zicând eu acestea, ca un hater mic ce sunt, sunt sigur că în anul 2015 Apple va vinde mai multe MacBook-uri decât MacBook Pro-uri.
Și că la anul, dacă reușesc să scadă costurile de producție ale ecranelor retina, va renunța la liniile de Macbook Air și MacBook Pro non-retina.
Acum că am zis toate asta și m-am ușurat, să mă întorc la browsat internet-ul pe iPad-ul meu fără logo luminat, cu o singură mufă și complet ne-upgradabil. Și să-i admir noua husă ce i-am luat-o ca să se asorteze la costum și adaptorul pentru conectat cablul ca să leg aparatul foto să pun niște poze pe ...
Mă refeream la faptul că, prin culoarea aurie, noul MacBook este marketat pentru cei care cumpără tehnologie pe post de accesoriu de îmbrăcăminte.
Pai cel auriu are acelasi pret ca cel gri deschis sau inchis. Nu cred ca e marketat in nici un fel. E un macbook care acum vine in 3 culori, pentru ca acum au tehnologia sa le faca asa in masa. Nu ne place cand toate iDeviceurile vin intr-o singura culoare, nu ne place nici cand apar mai multe culori. Din poze, cea mai frumoasa culoare de aluminiu pare a fi cea aurie. La ifon pare fake, ca nu te crede nimeni ca e din aur, dar parca sugereaza asta; la macbook e clar ca e doar o nuanta de aluminiu. Eu mi-as lua tot auriu daca as schimba air-ul.
Jumatatea mea a avut Air primul model si din prima zi, si din cel vechi si din cel unibody. Singurul port pe care l-a folosit vreodata a fost USBul pentru un PkParis K1 de care a avut nevoie pentru ca am fost eu scartzar si n-am luat imediat upgrade-ul de 256GB la SSD. M-am invatat deja. N-o sa mai aiba nevoie nici de el.
Eu folosesc:
- rar (o data pe luna): USBul pentru backupurile TM (la 80MBps pe AE ac nici asta nu mai e nevoie, e mai simplu sa fac prin retea),
- mai des? (in medie o data pe saptamana) SD-ul pentru cardul din camera (nu vreau sa renunt la el, de aia noul macbook nu ma atrage)
Nu folosesc niciodata:
- celalat USB
- portul de casti (am BT si-mi place fara fire)
- magsafe: da, il incarc numai cand nu folosesc Macul, noaptea
- thunderbold: nu l-am atins niciodata, prefer sa car ATVul dupa mine decat sa iau adaptorul la HDMI
E stupid ca in 2015 nu au toate camerele un modul de wifi. As cumpara un DSLR de la apple in prima zi cand ar iesi. Dar am o camera tot timpul cu mine, si cu photo stream n-am mai infipt ifonul in Mac de nu mai stiu cand… Ar trebui sa faca un adaptor wifi pentru carduri SD, stand alone. (Kickstarter anyone?) Sau poate au inventat deja unul. Descarc pozele doar acasa oricum, ar fi un device care sta in coltul foto si ar urca pozele pe dropbox sau direct in iPhoto/Photos.
Si atunci chiar ca n-as mai avea nevoie de nici un port fizic.
Dar chiar si asa, Belkin au anuntat deja toata gama de adaptoare si cabluri, inclusiv USB-A to USB-C cu care inteleg ca poti sa-ti incarci macbookul de la un port USB normal. Imagineaza-ti un flash USB-C… cat de mic poate sa fie, cat jumate de unghie. In 2 ani o sa uitam cu totii ce e USB3 si USB-A.
Revening la culoare, unele doamne prefera pantofii de lac cu talpa rosie. Toti pantofii de la producatorul ala au talpa rosie. Nu cred ca au marketat pantofii vreodata cum ca ar avea ceva special, prin culoarea talpii, dar absolut oricine vede unii stie imediat ce vede. Eu cred ca oamenii o sa vada un mac, indiferent de culoare. Dar proprietarul o sa vada macul lui, auriu. 🍯🍎
Ce ma mira e ca nimeni nu se plânge de 12” ecranul.
Mie si 13” de la MBP mi se pare la limita pt modul cum funcționează GUI-ul din OSX, d-apăi 12”.
Întotdeauna m-a enervat ca un SO care prin definiție favorizează lucrul in ferestre nh in fullscreen e pus sa ruleze pe ecrane atât de mici încât ai nevoie de fullscreen mode ca sa poti lucra in Excel cât de cât decent de exemplu.
Ul-tra-por-ta-bil. E o alegere. Oricât am cârcotit și eu pe tema adaptoarelor.
Nu e ca și cum ar fi singurul Mac disponibil.
Și se pot rula câte aplicații duce el simultan în full screen.
Între timp a scos și Gogu ChromeBook Pixel 2. Cu două porturi USB Type-C . Și niște accesorii USB Type-C, de la Google și Belkin, printre care și un adaptor Gigabit.
Din punctul ăsta o să înceapă să curgă cu accesorii USB-C.
Culmea e că a ajuns MacBook mai portabil decât ChromeBook, care pare o cărămidă pe lângă el.
Eu aș fi fost mulțumit cu un MacBook Air 14” cu aceași miniaturizare în interior, cu baterii pentru o autonomie mai mare, două porturi USB-C, port MagSafe, ecran Retina, noua tastatură și noul touchpad.
Eu aș fi fost mulțumit cu un MacBook Air 14” cu aceași miniaturizare în interior, cu baterii pentru o autonomie mai mare (18 ore de exemplu), două porturi USB-C, port MagSafe, ecran Retina, noua tastatură și noul touchpad.