Și mă zgândăre și mai tare faptul că NIMIC cu este upgrade-abil. NIMIC.
La cat s-au chinuit cu carcasa aia chiar ar fi un lucru destept ca peste 2 ani sa upgradezi logic bordul, el are tot cpu, ram ssd, video, etc. Sunt sigur ca costurile carcasei + display depasesc acum cu mult logic board-ul.
Mă refeream la faptul că, prin culoarea aurie, noul MacBook este marketat pentru cei care cumpără tehnologie pe post de accesoriu de îmbrăcăminte.
Pai cel auriu are acelasi pret ca cel gri deschis sau inchis. Nu cred ca e marketat in nici un fel. E un macbook care acum vine in 3 culori, pentru ca acum au tehnologia sa le faca asa in masa. Nu ne place cand toate iDeviceurile vin intr-o singura culoare, nu ne place nici cand apar mai multe culori. Din poze, cea mai frumoasa culoare de aluminiu pare a fi cea aurie. La ifon pare fake, ca nu te crede nimeni ca e din aur, dar parca sugereaza asta; la macbook e clar ca e doar o nuanta de aluminiu. Eu mi-as lua tot auriu daca as schimba air-ul.
Jumatatea mea a avut Air primul model si din prima zi, si din cel vechi si din cel unibody. Singurul port pe care l-a folosit vreodata a fost USBul pentru un PkParis K1 de care a avut nevoie pentru ca am fost eu scartzar si n-am luat imediat upgrade-ul de 256GB la SSD. M-am invatat deja. N-o sa mai aiba nevoie nici de el.
Eu folosesc:
- rar (o data pe luna): USBul pentru backupurile TM (la 80MBps pe AE ac nici asta nu mai e nevoie, e mai simplu sa fac prin retea),
- mai des? (in medie o data pe saptamana) SD-ul pentru cardul din camera (nu vreau sa renunt la el, de aia noul macbook nu ma atrage)
Nu folosesc niciodata:
- celalat USB
- portul de casti (am BT si-mi place fara fire)
- magsafe: da, il incarc numai cand nu folosesc Macul, noaptea
- thunderbold: nu l-am atins niciodata, prefer sa car ATVul dupa mine decat sa iau adaptorul la HDMI
E stupid ca in 2015 nu au toate camerele un modul de wifi. As cumpara un DSLR de la apple in prima zi cand ar iesi. Dar am o camera tot timpul cu mine, si cu photo stream n-am mai infipt ifonul in Mac de nu mai stiu cand… Ar trebui sa faca un adaptor wifi pentru carduri SD, stand alone. (Kickstarter anyone?) Sau poate au inventat deja unul. Descarc pozele doar acasa oricum, ar fi un device care sta in coltul foto si ar urca pozele pe dropbox sau direct in iPhoto/Photos.
Si atunci chiar ca n-as mai avea nevoie de nici un port fizic.
Dar chiar si asa, Belkin au anuntat deja toata gama de adaptoare si cabluri, inclusiv USB-A to USB-C cu care inteleg ca poti sa-ti incarci macbookul de la un port USB normal. Imagineaza-ti un flash USB-C… cat de mic poate sa fie, cat jumate de unghie. In 2 ani o sa uitam cu totii ce e USB3 si USB-A.
Revening la culoare, unele doamne prefera pantofii de lac cu talpa rosie. Toti pantofii de la producatorul ala au talpa rosie. Nu cred ca au marketat pantofii vreodata cum ca ar avea ceva special, prin culoarea talpii, dar absolut oricine vede unii stie imediat ce vede. Eu cred ca oamenii o sa vada un mac, indiferent de culoare. Dar proprietarul o sa vada macul lui, auriu. 🍯🍎
Eu am rezolvat de mult problema cu cardul sd. Scot sd din dslr, compact, etc, il infig in nas (synology ds 212+), pas pe buton nas, in 2 min 4-8 GB de foto se afla pe un server de stocare cu raid 1, asa am si backup la RAW-uri dupa care de pe PC (am renunta la MAC) trag pozele pe SSD intern editez si le export in RAID 1 intern al PC. Easy pisy . Cei drept PC are port de retea gigabit! si trag cu 720 Mb/s (90 MB/s) de pe nas.
La cat s-au chinuit cu carcasa aia chiar ar fi un lucru destept ca peste 2 ani sa upgradezi logic bordul, el are tot cpu, ram ssd, video, etc. Sunt sigur ca costurile carcasei + display depasesc acum cu mult logic board-ul.
Exact ca la Apple Watch, upgradezi pastila. Și bateria, la un moment dat. În service.
Apropos de baterie, designul ăsta “în foi” presupun că ajută la eliminarea mult mai rapidă a căldurii din masa bateriei, ceea ce ajută la încărcare mai rapidă.
Una din foile alea poate fi una de aluminiu, cea care se reazămă pe “terasa” carcasei.
Până anul ăsta am fost ok cu ce tot scoteau ăștia de la Apple.
Dar acum…..
Tot mai subțire devine retardat. Serios. Încet încet devine Fagbook.
MacBook Pro Retina 17” GROS-GREU-GRI asta avem nevoie!
Dar ăsta sunt eu….nu îmi place direcția asta cu totul mai subțire.
Să nu mai zic că imediat după anunțul Fagbook-ului ăsta, ăia de la ASUS au anunțat și ei unu și mai subțire….să intre mai bine în coor
Eu am rezolvat de mult problema cu cardul sd. Scot sd din dslr, compact, etc, il infig in nas (synology ds 212+), pas pe buton nas, in 2 min 4-8 GB de foto se afla pe un server de stocare cu raid 1, asa am si backup la RAW-uri dupa care de pe PC (am renunta la MAC) trag pozele pe SSD intern editez si le export in RAID 1 intern al PC. Easy pisy . Cei drept PC are port de retea gigabit! si trag cu 720 Mb/s (90 MB/s) de pe nas.
Noul MacBook e clar destinat clientului care vrea o tabletă care să nu fie tabletă ci laptop… nimic rău în asta. În plus, sunt convins că vor vinde o grămadă — arată bine pe masă la Starbucks, lângă cafea. Modelul auriu însă... the horror! Probabil se va asorta excelent cu lanțu’ gros, ghiulu’ cu potcoavă, mărțădăsu’ neapărat negru și dinții de haur. Haules Happle!
Bună ziua,
Macbook-ul slim 2015 încearcă să stabilească un nou mod de lucru. Apple încearcă să ne “reînvețe scrisul”. Se va cumpăra foarte bine sau nu - nu știu. Eu personal cred că va fi un semieșec și va fi modificat în următoarea generație. Dar se poate să greșesc. Oricum pentru modul meu de lucru și a multora este complet nepotrivit. Financair, la același preț poți lua un MBP Retina de 13 ce este mult mai util, are cca 0,5 kg în plus și nu te obliga să cari un sac de adaptoare.
Principală lipsă la noul model - în opinia mea- este renunțarea la mufa de alimentare magnetică. Puteau să nu pună jack-ul de căști dar să lase alimentarea magnetică. Rezultatul: multe din ipadurile acestea cu tastură este posibil să fie stricate din neatenție.
Și concluzia: “Quality matters more than speed. That is especially true in a tech industry where speed advantages perish almost as soon as they appear. I’d love to see the new MacBook legitimately overshadowed by a better competitor. With Windows 10 on the horizon, that’s a real possibility. But as of today, Apple’s best competitors seem lost chasing their spec tails and neglecting what matters. Beat the Mac’s experience, not its numbers.”
are cca 0,5 kg în plus și nu te obliga să cari un sac de adaptoare
657 grame mai exact.
Cat despre sacul de adaptoare, cu macbook cari doar un cablu USB A to C pentru alimentare. N-ai nevoie nici macar de incarcator. Cine cumpara MB nu il ia pentru versatilitatea lipsa care trebuie compensata cu adaptoare…
sa pariezi ca un produs Apple recent va fi un esec… nici nu pot sa gasesc un epitet potrivit pentru asta, care sa fie decent pentru forum. E impotriva experientei.
“Quality matters more than speed. That is especially true in a tech industry…”
Si uite asa mai “pupam” un pic la Apple. Sincer sa fiu nu prea inteleg care e calitatea: aia a ecranelor “patate” de iMac, a placilor grafice cu probleme din MacBook-uri, a iphoanelor cu lag la tastatura sau fara semnal? Sau poate se refera la ultimul sistem de operare (Yosemite) care a reusit sa imi scoata mai multi peri albi decat orice versiune de Windows (si de la Windows 3.1 le-am butonat pe toate). In plus, Apple s-a cam indepartat de segmentul pro asa ca nu prea inteleg nici chestia aia cu “tech industry”. Dar timpul o sa ne spuna daca noul MacBook va avea sau nu succes.
are cca 0,5 kg în plus și nu te obliga să cari un sac de adaptoare
657 grame mai exact.
Cat despre sacul de adaptoare, cu macbook cari doar un cablu USB A to C pentru alimentare. N-ai nevoie nici macar de incarcator. Cine cumpara MB nu il ia pentru versatilitatea lipsa care trebuie compensata cu adaptoare…
sa pariezi ca un produs Apple recent va fi un esec… nici nu pot sa gasesc un epitet potrivit pentru asta, care sa fie decent pentru forum. E impotriva experientei.
Fanatismele Apple-iste , fără suport, nu cred că își au locul aici. Nu cred că este nevoie să ne atribuim unii altora epitete, nu am văzut acest scop pentru Macuser. Fiecare putem avea opiniile noastre, așa cum fiecare utilizăm iSculele pentru anumite scopuri ce pot implica un set caracterisitici diferite ale mac-urilor. Repet, cenzura ca mod de adresare nu servește unui dialog pe teme de specialitate.
Toate cele bune!
Eu cred ca pentru un consumator normal ma refer financiar azi, acest Macbook este un “esec”,poate peste cativa ani nici n-o sa mai avem nevoie de atatea porturi si atunci o sa fie in regula .Nu poti trece cu privirea cat e de subtire ,are un design elegant, dar din pacate nu ma atrage nici pe mine.La banii astia mai bine alegi un Pro de 13”.