5 din 7
5
The Macbook is back !
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

De ce sa fie un esec? atat am dat pe un iBook G3 in urma cu 12-13 ani, pe urma cam tot atat am dat si pe un macbook din 2008, deci pentru consumatorul normal apple, e un pret de entry level.
Sa nu uitam de primul Air care a fost vreo 1700-1800. Iar in ce priveste porturile, cine are nevoie de asa ceva cumpara un macbook PRO

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 09.02.08

Evident că va avea un succes deosebit Macbook-ul ăsta. Pentru scris e-mailuri, deschis pdf-uri, folosit word, excel și ppt on the go nu-ți trebuie niciun port. 90% din angajații multinaționalelor (nu mă refer la blue collar workers, evident) nu au nevoie de mai mult. Ai mei mulți șefi și colegi, care-s jumătate din lună plecați, doar cu așa ceva se vor plimba după ei (bine, cu Windows rulat prin Citrix, că așa e configurat sistemul la noi). La fel cum se vor plimba și clienții șefilor mei. Și nu pentru că-s unii sau alții cocalari și au lanțuri de aur (unii au totuși Mercedes-uri, netunate, cu numere de Ro și nu pe gpl), ci pentru că e ce le trebuie.

Ok, nici eu nu-s de acord să îți iei the 2000 $ Facebook machine, mai ales dacă faci un efort pentru asta și doar pentru că e hip. Dar să nu-mi fie cu bănat, atitudinea asta de “nu le ai ca noi și nu folosești Mac-ul intens ca noi, atunci ești cocalar” e insultătoare și lipsită de orice fundament. Și mă mai gândesc la ceva: eu încă nu am cunoscut live utilizator de Mac care să fie cocalar. Dar poate poate sunt eu norocos, iar cunoscătorii ghinioniști.

N.b. Insist asupra faptului că mai sus mă refeream exclusiv la utilizatorii de Mac, nu la utilizatorii de Apple.

Semnătură 

La Vita e Bella…

[ Ignoră ]   [ # 63 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

Prin participarea Apple la dezvoltarea USB-C e au reusit sa dezvolte/impuna un “Thunderbolt” ce va fi adoptat rapid de tot producatorii din IT.

USB-C e mic, alimenteaza, e output/input de diverse alte periferice (deocamdata alte adaptoare), capabil de viteze mari de transfer (viteza e inca la jumatatea lui Thunderbolt 2, dar atentie e la viteza lui Thunderbolt , parca 10Gb/sec).

E mai ok decat Thunderbolt pt ca poate sa si incarce macul/ideviceul !

Acum ne doare ca Apple schimba iar porturile dar intr-un an mai toate perifericele vor avea usb-c (vezi monitoare, TV-uri, stick-uri, casti etc) si nu va mai fi intrebarea daca mufa de la periferic se regaseste sau nu pe idevice.

Cred ca:

- Apple Thunderbolt Display va primi cat de curand o intrare usb-c pe langa cea de Thunderbolt (sau in locul ei). Monitorul fiind priza va incarca macul si va fi si hub de periferice
- Macbook Air va disparea complet fiind inlocuit de Macbook
- Macbook Pro va deveni mai subtire si va avea 1 Thunderbolt si 2 usb-c pe el
- iPhone - cand usb-c va deveni standard universal, Apple va inlocui, la cablu de incarcare Lightning, mufa standard cu una usb-c astfel incat sa poti face sync cu macurile (pana atunci o mufa adaptoare gen ..
- iPhone - usb-c va inlocui in final Lightning (si totodata jack-ul analog de casti), usb-c fiind marginal mai mare dar mult mai complet
- jack-ul de casti va disparea

Tranzitia e dureroasa acum dar finalul suna bine.

Pacat ca usb-c nu e magnetica.

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 64 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Toate . vor disparea cand usb-c va fi standard pe toate echipamentele IT

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 65 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Link la adaptoare usb-c

Semnătură 

iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 66 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanța
Macuser din: 17.01.10

Will your new MacBook crash to the ground without MagSafe? (Yes.):
http://www.macworld.com/article/2895694/will-your-new-macbook-crash-to-the-ground-without-magsafe-yes.html

Performante posibile:
http://9to5mac.com/2015/03/16/macbook-12-benchmarks/

Semnătură 

iMac Retina 5K, 27-inch, Late 2015 3,2 GHz Intel Core i5 macOS 10.13
Retina Macbook Pro 13.3” Early 2015 Intel i5 la 2,7GHz , 8 GB RAM, SSD 256 GB, Intel Iris Graphics 6100 macOS 10.13
iPhone 6s Plus 16 GB
iPad Air 2 4G
MacBook Air 11,6” 2010 64 GB
Macbook Pro 2009 13,3”, 2,26 GHZ, 500 GB, 8 GB RAM
iMac Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, RAM 3 GB , HDD 320 GB
iPad 2 3G

[ Ignoră ]   [ # 67 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Plictiseala maxima daca le-a trebuit fizica ca sa-si dea seama de asta. Adevaru-i ca f rar se intampla sa dea cineva peste cablu, fie el magsafe sau nu. Dar magsafeul era prea cool, asta-i problema reala, trebuiau sa-l pastreze si sa mai puna si vreo 2 usb-c pe langa.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 68 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 28.04.13

[quote author=”.ral:cr” date=“1426518886”...Dar magsafeul era prea cool, asta-i problema reala, trebuiau sa-l pastreze si sa mai puna si vreo 2 usb-c pe langa.

Cred ca te costa un sfert din baterie si inca 100 de dolari in plus tongue laugh si cred ca-i prea subtire, mai trebuia sa faca alt model de magsafe.Magsafe 3 !?

[ Ignoră ]   [ # 69 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Braila
Macuser din: 17.09.08

Noul Macbook 2015. Povestea designului
https://www.youtube.com/watch?v=KHZ8ek-6ccc

[ Ignoră ]   [ # 70 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Design din viitor, performanțe din trecut...

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 71 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Scris un pic cam din topor articolul ala. (nimic nou pentru MacRumors)

Da, procesorul e mai incet; e normal, de aia nu se incalzeste si nu are nevoie de ventilator. De aia e pus pe situl Apple la stanga, inainte de Air si mult inainte de Pro. E noul Air al liniei Macbook: superportabil si mai catinel.

Air-ul meu din 2013 face 2600/5100 la teste si Airul early 2105 zice 5700 la multi-core, dar cu SSD de doua ori mai rapid si cu placa video mult mai buna, ma astept ca nou Macbook sa mearga mai fluid decat Airul meu sau altele mai vechi.
Singura problema pe care o vad azi (unde Macul trage greu si nu face fata) e cu afisarea a 46k de thumbnails in iPhoto (la deschidere si la inchidere). Cu Photos mai bun care foloseste mai rational placa video si SSSul, ma astept sa nu mai vad nici o arie unde Mac-ul nu face fata. Nu fac render si nici procesari imagine in PhSh, e clar ca retina 12’’ nu e facut pentru asa ceva, e stupid sa te astepti sa faci cu un device de dimensiunea unui ipad ce poti sa faci cu un Mac Pro.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 72 ]
RankRankRankRank
Administrator

http://www.macrumors.com/2015/04/09/retina-macbook-review-roundup/

interesante benchmarkuri. nu e asa de rau cum credeam.

maine la ora 8am (UK) imi comand 2 bucati MB (varianta 256GB) si un Apple watch. Wish me luck!

[ Modificat: 09 Aprilie 2015 06:42 PM de huk ]
 Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 73 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Benchmark-uri mai slabe decat un macbook pro 2011.  long face

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 74 ]
RankRankRankRank
Administrator

... dar perfect comparabile cu air-ul 13’’ pe care il am.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 75 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11
huk - 09 Aprilie 2015 06:38 PM

interesante benchmarkuri. nu e asa de rau cum credeam.

Totul tine de asteptari. Daca iti satisface nevoile, sa te bucuri de el. Personal nu pot sa imi iau un portabil care in multicore are performante similare cu iPad-ul (mai bine iau direct iPad-ul, ca macar e mult mai portabil).

5 din 7
5