Gafa diplomatica de proportii la Bucuresri.
Cred ca stiti deja in mare ce s-a petrecut insa unele intrebari imi macina dupa-amiaza.
Ma intreb cum a fost posibil sa scape o asemenea chestie,sa fie vinovata Agerpress sau lipsa de vigilenta a celor ce trebuia sa verifice corectitudinea datelor inscrise pe brosura cu prerul slujbei?
Sigur cine a comandat brosura era obligat sa verifice tot,acest lucru nu l-a facut.
Ca masura de siguranta puteau da la verificat altei persoane ca sa fie o dubla verificare.
Sa zicem ca unu de la agentie a gresit,dar cum a ajuns bun de tipar in conditiile in care o dubla verificare se face obligatoriu standard.
Cum a plecat gresit de acolo este un mister.
Daca si la Minister nu a verificat nimeni sa zicem,cum de in momentul de dinaintea prezentarii marele oficial nu a sesizat imensa greseala si nu a anulat prezentarea?!
Sincer sunt socat de nivelul inacceptabil de incompetenta la care s-a ajuns la nivel de Stat si cum de mai este in functie seful diplomatiei ?!
Acum inteleg de ce milioane de cetateni au tot plecat din Tara ca nu se mai poate asa ceva.
Daca la nivel inalt se petrec astfel de fapte ce pretentii sa ai la cei de sub?!?!
Asta e inca o dovada de crasa incompetenta care nu suporta niciunfel de scuza,doar demisii in lant.
păi se vede rezultatul privitului la televizor ...
iar lanțul slăbiciunilor este așa:
art director - detepist - client service - secretare - alte secretare - consilieri - secretare - subsecretari de stat - secretare - directori - tipografie - secretare - directori - ministru de externe…
Gafa asta iar ne-a facut de ras la nivel international, insa asa devine tot mai vizibil si pentru straini cum sunt cei din fruntea tarii si cu timpul poate se mai schimba ceva.
In cazul firmelor mici cand firma comanda realizarea brosurilor / flyerelor, continutul este verificat de multe ori chiar si de mai multe persoane, cu scopul de a exclude posibilitatea unei greseli. In cazul de fata, chiar daca brosura a trecut prin multe maini, se vede clar ca nimeni nu a fost interesat sa verifice daca totul este in ordine. O alta explicatie ar fi ca toti care au tinut brosura in mana, sunt inculti care nu stiu cum arata Germania si Franta. Acest lucru nu m-ar mira deloc, avand in vedere ca “in sistem” se ajunge doar pe baza de pile si relatii…
Sunt curios cati bani s-au cheltuit pentru realizarea acestei brosuri, am senzatia ca iar s-au cheltuit sume mult mai mari decat valoarea reala cat ar costa in mod normal, asa ca si in cazul logo-urilor bine cunoscute din ultimii ani…
Vad ca toata lumea este interesata de cum vom fi noi vazuti in afara. Ok, greseala facuta este impardonabila, dar totusi, de ce ar trebui sa ne intereseze ata de mult parerea unor tari care ne considera un fel de colonie/sclavi? Sincer, desi nu ii suport, prefer felul ungurilor de a se raporta la UE.
Ne intereseaza pentru ca aia nu sunt niste prosti si avem lucruri si interese comune,pe deasupra avem mare nevoie de ei.
Asta nu inseamna sa fim cu nasul pe sus chiar daca nu avem dreptate,ar insemna prostie crasa si mindrie gratuita.
Problemele sunt ale noastre in primul rind cu propriul sistem de valori/nonvalori pe care l-am creat.
Ce punem in loc e important daca vrem sa ajungem undeva intregi ca Tara si Natie.
Fie…asta inseamna ca acum va izbucni un scandal diplomatic pt ca nu poti face o astfel de greseala cu un partener egal de care ai atat de mare nevoie, iar noi ca stat vom suferi; sau, cel mai probabil nu se va intampla nimic pt ca noi ne imbatam cu apa rece ca avem interese comune cand, de fapt, sunt doar interesele marilor puteri pe care si le realizeaza si prin intermediul,nostru.
mi se pare ca te contrazici un pic: o data zici egal, iar un rand mai jos"sunt doar interesele marilor puteri pe care si le realizeaza si prin intermediul,nostru. ”
se vor intampla multe, de care probabil vom afla, sau nu, dar e clar ca vom fi desconsiderati in continuare. cu atat mai mult daca ii vom pastra pe idioti in continuare pe posturile lor. a cerut cineva niste demisii in MAE? nu am auzit.
mi se pare ca te contrazici un pic: o data zici egal, iar un rand mai jos"sunt doar interesele marilor puteri pe care si le realizeaza si prin intermediul,nostru. ”
se vor intampla multe, de care probabil vom afla, sau nu, dar e clar ca vom fi desconsiderati in continuare. cu atat mai mult daca ii vom pastra pe idioti in continuare pe posturile lor. a cerut cineva niste demisii in MAE? nu am auzit.
. Ai dreptate ca ar trebui sa pice niște capete, dar nu vor pica cum nu au picat nici acum 3 saptamâni cu gafa de la Paris. Cat priveste exprimarea de mai sus, chiar nu ma contrazic! Prima parte era concluzia le ce zicea un coleg, a doua parte este ceea ce cred eu ca se va întâmpla de fapt.
Dtp-istu oare mai are job? Eu cred ca ala-i cel mai prost dintre prosti. Sincer eu nu mi-as fi dat seama si sunt sigur ca sunt f multi la fel, forma celor doua tari seamana destul de mult si nici nu avea proportiile corecte fata de Romania. Nu e ca si cum a pus Italia.
Dtp-istu oare mai are job? Eu cred ca ala-i cel mai prost dintre prosti. Sincer eu nu mi-as fi dat seama si sunt sigur ca sunt f multi la fel, forma celor doua tari seamana destul de mult si nici nu avea proportiile corecte fata de Romania. Nu e ca si cum a pus Italia.
E clar că el e primul vinovat. DTP-istul ăla a decupat harta de undeva. Sau a căutat harta deja decupată undeva. Ce scuză are? Însă el are un șef căruia i-a arătat o variantă intermediară, ceva. Ăla nu a văzut? Sau cei din minister care au contractat lucrarea, ei nu au verificat? Totuși, nu i s-a dat lui nea Gică din colțul străzii un pliant cu reduceri la haine, nu?
Însă el are un șef căruia i-a arătat o variantă intermediară, ceva. Ăla nu a văzut? Sau cei din minister care au contractat lucrarea, ei nu au verificat?
Păi… șefu’ s-a bazat pe DTP-ist…
Cei de la minister pe contractant – pe șeful DTP-istului…
Puțini au fost atât de buni la geografie încât să le miroase că nu-i ceva în regulă cu conturul…
Contururile sunt totuși un pic similare…
…
……
……… Comedia erorilor, ce mai!
Da’ nu prea îmi dau seama cum de le-a încurcat DTP-istu’…
O masura total dementa,vinovatii sunt cel putin trei pe lant.
Principalul e la minister si are functie pe care nu o poate sacrifica intru binele Tarii ca deh,o sa o comita si data viitoare…
Daca raminem fara incompetenti moare presa cita mai e… si altii de grija noastra unde mai pui ca nu se mai supara Lumea ...si e nasol atunci ca ne apropiem de perfectiune si asta nu e bine deloc