Am si eu o mare problema. Am vrut sa créez un mou user admin. Asa ca am restartat mac-ul si am apasat cmd+s. Apoi am bagat linia asta de comanda “mount -uw /” ok, apoi cand am bagat a doua linie de comanda “rm /var/db/.AppleSetupDone” mi-a spus ca nu gaseste fisierul. Bun si atunci am decis sa ii dau un restart si sa vad ce am de facut, asa ca am scris “reboot” si l-am restartat. SI de atunci nu mai mere. Se aude sunetul, apare marul si linia de incarcare, se incarca un sfer si se inchide. Ma puteti ajuta va rog?
Nu cumva ai tastat un spațiu în plus în comanda rm și ai șters “/var” ?
Bootează la loc in single user mode și fă da-i comanda:
ls -l /
trebuie să apară /var în lista de fișiere așa:
lrwxr-xr-x@ 1 root wheel 11 Nov 19 18:43 var -> private/var
Dacă nu este, fă așa:
mount -uw / cd / ln -s private/var var sync reboot
Atenție MARE la ce tastezi UNIX-ul este construit pe premiza că utilizatorul nu este prost și face EXACT ceea ce îi zici - chiar dacă asta înseamnă autodistrugere.
Am bootat. Am intrat iar cu CMD+S si acolo la var aparea doar “var” nu aparea cum trebuie si apoi am facut ceea ce ai spus tu. Dupa restart tot asa s-a incarcat un sfert si s-a stins.
Tot asa race si cand bootez cu shift (in safe mode). Cand bootez cu CMD+V ruleza putin si se inchide direct. O sa revin cu video-ul si poze. Cica sunt prea mari sa le atasez. O sa revin imediat.
Fie s-a troznit cumva structura de fișiere a HDD-ului sau ai rulat altă comandă în Single User atunci la început care a șters/mutat fișiere importante.
Reinstall fără reformatare. Lipsesc prea multe chestii ca să-l poți readuce la viață.
Nu-i așa că ai făcut backup cu Time Machine la tot ?
Nu vad ce ai mai putea incerca. Sistemul de operare e varza, reinstaleaza-l. Prima data, incearca fara sa formatezi HDD-ul, asa cum ti-a zis Sergiu mai sus. Daca asta nu merge, treci la faza a doua, formatare HDD.
Am incercat fara sa formatez hdd. Si acum la logare, nu mai recunoaste parola ) a aparut pe fundal imaginea care o aveam la avatar la fel, numele de utilizator tot, doar ca nu mai merge parola