Ce cacao se întâmpla cu euro
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Aseară am vrut sa iau un iPad de la Amazon warehouse, preț trăznet in lire. Dau da plătesc la sfârșit surpriza la sfârșit îmi arată Amazon ca îmi schimba drăguțul la 1.48 😳. Am renunțat la Tranzacție intru de atunci pe .de sa văd ce e pe acolo si m-a trezesc ca iau un Asus 😁 din ăla tableta/laptop am zis sa ii dau o șansa preț refurbrishd 189€, 7,5 la un MacBook nu rău pentru aflași lucru. Am ecran mai mic dar pot scapă de tastatura 😛. Tot eram pe acolo am luat si un nokia 930 refurbrishd la 268 euro. 700 euro iPhone mi s-a părut prea scump. Asta vara am vândut si macul si m-am întors la pc. Deci acum am 8.1 pe toată linia 😜.
Concluzia, mi-am salvat Amazon.de la favorite. Amazon .com si .uk momentan la gârla.
Dar ce se întâmpla cu noi europenii. Am înțeles ca acum ceva timp banca europeană se temea de deflație si a zis dobânzi negative tipărim mai mult, etc. Se vorbește pe la Colțuri ca e manevra sa încurajeze exporturile nemților si importurile din orice alta zona. Vom vedea. Vom lua allview made in EU, nu. Mârlanii de la Apple care au fabrici in Irlanda (eu) vor ieftini tel in euro, nu.
Se vor mai vinde apartamentele in euro sau in lire/dolari vom vedea. Ce face banca cu rata pe care o am in euro ? Ce va face facultatea Româno Americană. Am intrat la ei in 98 erau 400$ prin 2000 au schimbat in 400 de euro. Ulterior am aflat de la soție care termina in 2009 ca la căderea euro au schimbat prețurile in RON, acum or sa facă in $ din nou, probabil.
La toamna sa iau ferry si sa vin in uk, intra in calcul pt ca am rata la banca BRD in euro. La 500£ pe zi as scapă de ea mult mai repede 😛. Si as deveni milionar in euro mai curând 😎.
Cum e prin Londra cu contracte daily rate? Cât e impozitul pe profit la un LTD? Am văzut ca avm ceva colegi prin uk 😉.
Tot îmi doream sa văd US, dacă un $ ajunge 1,2 € poate e mai bine sa îmi îndeplinesc visul la anu smile. Ținetiva bine la toamna când Aaple va alinia prețurile si iPhone va pleca de la 900€ si MacBook-ul va fi 1800€. Poate o sa constatați ca Windows 10 nu e așa de rău va luați dell făcut in Irlanda 😄.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

n-am inteles nimic.

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.05.12

De acord cu GabrieL.

Sadface.

Semnătură 

*am multe device-uri Apple si nu simt nevoia sa le expun aici*

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Eu am inteles. Pe amazon.de sunt preturi mai mici, nu stiu de ce. Poate ca vand cantitati mult mai mari (Germania este tara cu cea mai mare populatie cred). Sau nemtii au mai multi bani…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

macold, sa inteleg ca te ocupi cu integrame, anagrame, rebusuri si ghicitori. nice man.

fara niciun misto, f tare ca ai inteles ce vroia sa zica.

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Si eu am inteles, dar initiatorul topic-ului chiar a scris “ciudat”, m-am chinuit si eu un pic sa inteleg continutul…

Amazon in Germania este pe primele locuri la magazine online, defapt cred ca este chiar pe primul loc la cantitatea de marfa vanduta / profit facut. Nemtii cum sunt zgarciti, tot timpul cauta sa cumpere lucrurile la pret mai bun ... asa a ajuns Amazon acolo unde este in ziua de azi. Preturile produselor de pe Amazon sunt de obicei mult mai mici decat preturile produselor in magazinele obisnuite, ei cumparand cantitati extrem de mari, au si reduceri mari. Firmele mai mici au deseori pretul de achizitie mai mare decat pretul de vanzare cu TVA de pe Amazon, deci practic firmele mai mici nu au nici o sansa sa reziste pe piata.

Insa partea negativa despre care nu se vorbeste, este cum trateaza Amazon angajatii din Germania. Multi angajati sunt “Leiharbeiter”, adica sunt persoane angajate de alte firme care se ocupa de imprumutarea oamenilor la diferite companii, asa ajung si ei la Amazon. Angajatii respectivi sunt destul de prost platiti, totusi se straduiesc sa lucreze cat mai bine ca sa nu fie dati afara de firma respectiva, ca atunci raman fara loc de munca si devin someri. O alta categorie de angajati sunt someri care sunt trimisi acolo de agentia pentru ocuparea fortei de munca. Aceste persoane lucreaza la Amazon de obicei doar cateva luni cat dureaza “perioada de proba”, ca in perioada de proba Amazon nu trebuie sa plateasca salar mare. Cum expira perioada de proba, Amazon nu prelungeste contractul de munca cu acele persoane, ci prefera sa aduca alti someri care sa lucreze iar pentru bani putini cat sunt in perioada de proba. Si asta tot se repeta.

Asa se explica de ce poate Amazon sa ofere produsele la preturi asa mici. Alte firme care platesc angajatii cat de cat decent, nu au posibilitatea sa ramana mult timp pe piata…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Eu am inteles altceva. Ca ar exista un alt magazin online (al carui link a fost omis sau sters ulterior) care are preturi mai mici decat amazonu’. smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Scuze pt topic,
Eram usor obosit si nemultumit cand am descoperit ca noua politica monetara a europei imi devalorizeaza euroi si imi reduce puterea de cumparare. Si asa m-am facut din nou windowzar smile. Aparent produsele cu windows au preturi foarte bune refurbished, nu a aura apple ceea ce ajuta facundule best value for money.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05
GabrieL - 13 Martie 2015 01:00 PM

macold, sa inteleg ca te ocupi cu integrame, anagrame, rebusuri si ghicitori. nice man.

fara niciun misto, f tare ca ai inteles ce vroia sa zica.

Nu, raspunsul e atat de simplu: mi-au spus prietenii din Germanie de amazon.de si am verificat reteta in mai multe randuri. Working!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu in ultimii 7-8 ani cam toate lucrurile pe care mi le-am cumparat, le-am cumparat din Germania deoarece preturile sunt mai mici decat in Romania, nu vorbesc numai de Amazon ci si in general. Cand am luat un MacBook Pro 13” nou din magazin din Germania, am economisit 200 € fata de pretul de vanzare din momentul respectiv din Romania. Cand mi-am cumparat un set de tobe electronice Yamaha, am economisit 400 € fata de pretul cat as fi platit in Romania pentru acelasi produs. Osciloscopul meu tot din Germania l-am cumparat, acolo am economisit aproape 400 € fata de pretul de aici. As putea sa mai dau o gramada de exemple ce mi-am mai cumparat si cat am economisit, dar nu ar avea rost. Pe scurt spus, la noi si TVA-ul este mai mare decat in Germania dar si vanzatorii din Romania pun adaos comercial nesimtit de mare la produsele vandute. Culmea este ca la noi salariile nu ajung nici la 50 % fata de salariile din Germania, totusi se cumpara lucruri si in Romania… La alimente stam si mai prost, in Germania este doar 7 % TVA pentru alimente pe cand noi platim ca tampitii 24 %. In ultimii ani si alimentele am inceput sa cumpar din Germania si chiar si cu taxa de transport ce platesc pentru pachet, ies mai ieftin decat daca as lua aceleasi lucruri din Romania.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

eu am luat de mai multe ori de la bike24 care e in Germania si au preturi bune, si multe reduceri reale.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Eu mi-am luat acu doi ani MacMini din Amazon.co.uk nu din .de fiindca era culmea, mai ieftin.
Acu de vre-un an, e cam invers smile
Long live Germany!

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Asta cu preturile de pe Amazon poate sa difere din cand in cand, nu stiu cum se aprovizioneaza ei si cum gestioneaza stocurile din depozite, dar cateodata comanda facuta pe Amazon din Germania a fost expediata de Amazon din Anglia, produsul fiind doar acolo pe stoc. Sunt insa si produse care sunt destinate doar pentru Germania si nu se gasesc pe celalalte pagini Amazon.

Trebuie avuta grija cu produsele cu pret foarte bun pe Amazon, deoarece s-a mai intamplat (foarte rar) ca Amazon sa vanda din greseala si produse neoriginale (nu ma refer la produse de la magazine de pe Amazon Marketplace, ci la produse vandute direct de Amazon). Probabil atunci cand un produs nu se mai gaseste deloc la producator, atunci cei de la Amazon cauta acelasi produs si la alti distribuitori si se pare ca au cateodata ghinion si se aprovizioneaza cu produse contrafacute, ce doar ulterior se afla din review-urile clientilor care toti returneaza produsele respective…