Salutare,
Am un MacBook 13” unibody late 2008. Anul ăsta în toamnă face 7 ani. Am fost foarte mulțumit de el. Singurele plângeri în momentul de față: anul trecut s-a dus bluetooth-ul (nu mai pot folosi Magic Mouse-ul) și bateria ține maximum 40 de minute. Tot anul trecut i-am făcut și un upgrade la RAM, de la 2 la 4 GB. Anul ăsta plănuiam să îmi iau un Retina 13”, 128 GB. Tocmai au apărut și la noi ultimele modele lansate la începutul lui martie. Planul meu era să stau până în toamnă și să iau un model nou cu ocazia Black Friday. Anul trecut au avut reduceri interesante în săptămâna cu Black Friday, de 1.000 - 1.500 RON dacă țin eu bine minte. Prețul modelului nou este în momentul de față pe la 7.000 RON. Pe de altă parte, tot ieri, navigând pe net am găsit o informație cum că datorită scumpirii dolarului prețurile la IT-urile fabricate în China vor crește în următoarele luni cu 10-15%.
Oare acest preț actual (7.000 RON) include și aprecierea dolarului față de euro, sau peste două-trei luni același model va costa 8.000 RON?!
Pe de altă parte, trecând ieri pe la iStyle am văzut o ofertă super interesantă: Retina 13” 128GB model 2014 la 5.000 RON!
Marea mea dilemă este: oare merită să aștept să îmi iau un model nou, cu 1.000-1.500 RON mai mult (considerând reducerile ipotetice de Black Friday sau reducerea academică de 5%), doar pentru Force Touch trackpad, pentru noile procesoare și noile flash-uri?!
Mai am o întrebare! În momentul în care am cumpărat noul MacBook, se poate face un restore manual, selectiv, din ultimul backup efectuat pe un HDD extern prin Time Machine de pe vechiul Mac? Adică nu vreau să îmi transfer toată muzica din iTunes, toate pozele din iPhoto, toate aplicațiile? Plus că vreau să scap de niște iNode files care ocupă pe actualul Mac aproape 10 GB!! Dacă folosesc Migration Assistant înțeleg că toate porcăriile care s-au adunat pe Mac-ul vechi merg pe cel nou.