Probleme Mac mini [semnal WiFi]
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Dr. Tr. Severin
Macuser din: 19.11.07

Salutare,

Am primit un Mac mini 1.1 cu urmatoarea configuratie : 1,66 GHz Intel Core Duo / 2 cores / 2 MB L2 Cache (per processor), Memory 1 GB 667 DDR 2, HDD 60 GB si am probleme de semnal cand ma conectez la un Router Linksys WRT54GL de la o distanta de 2,5-3m, mai bine zis aseara aveam mac-ul pus cu 0,5m mai departe fata de distanta mentionata, adica in coltul celalalt al biroului si cand mergea cand nu mergea iar astazi de dimineata nu a mai vrut de niciun fel si i-am schimbat pozitia punandu-l in coltul opus al biroului si cand merge cand se deconecteaza pentru ca semnalul este foarte slab dupa cum arata mac-ul, desi pe tel imi arata semnal full de la aceeasi distanta .

Mentionez ca in toate situatiile imi vedea routerul/user-ul, insa cand bagam parola imi dadea eroare desi am verificat sa fie totul in regula de foarte multe ori , ba mai mult, am restartat si routerul si mac-ul, am bagat parole noi si am incercat si cu acelea si imi facea la fel !

Care sa fie problema ?

Multumesc !

[ Modificat: 23 Martie 2015 03:44 PM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member

Am uitat sa mentionez, are Mac OS-X Version 10.4.11 .

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

probabil ca antena e slabita/deconectata. trebuie desfacuta jucaria si re-atasata

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Ai cumva un HDD extern pus deasupra mini-ului sau orice alt obiect metalic care sta pe mini ? Antena mini-ului este sub acel capac alb - daca pui orice obiec metalict deasupra, creaza o atenuare a semnalului WiFi.

Folosesti Bluetooth in mod activ pe mini ? Daca nu, tine-l oprit - Bluetooth foloseste aceleasi canale intre 2400 Mhz si 2483 Mhz ca WiFi-ul

PS: Ce motiv ai de stai tot pe 10.4 ? Ii poti face usor upgrade la 3.1Gb de Ram (2 x 2Gb din care nu vede decat 3.1) si poti pune 10.6 pe el.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
psergiu - 23 Martie 2015 08:56 PM

Ai cumva un HDD extern pus deasupra mini-ului sau orice alt obiect metalic care sta pe mini ? Antena mini-ului este sub acel capac alb - daca pui orice obiec metalict deasupra, creaza o atenuare a semnalului WiFi.

Folosesti Bluetooth in mod activ pe mini ? Daca nu, tine-l oprit - Bluetooth foloseste aceleasi canale intre 2400 Mhz si 2483 Mhz ca WiFi-ul

PS: Ce motiv ai de stai tot pe 10.4 ? Ii poti face usor upgrade la 3.1Gb de Ram (2 x 2Gb din care nu vede decat 3.1) si poti pune 10.6 pe el.

Nu, nu am pus absolut nimic pe el si este pus la o distanta de 2,5 m de router iar semnalul este foarte slab, oscileaza mereu si se deconecteaza foarte des, la interval de cateva minute .
Pe bluetooth am conectat doar tastatura /Logitech k811 si mouse-ul /Logitech MX Performance .

Cat despre OS pot spune ca ai anticipat raspunsul deoarece urmatoarele intrebari pe care vroiam sa le pun erau legate exact de acest lucru si anume:
1. raportat la configuratia mentionata in primul post, care ar fi sistemul de operare maxim care ar putea fi suportat si sa mearga fara probleme
2. daca raman doar la 1 GB de RAM, pot pune alt OS ca nu stiu cat ar costa, unde se poate gasi si cum sa le schimb ca pare cam dificil la asta mic
3. cine ar putea sa ma ajute cu un OS bun pentru ca am inteles de la cineva ca ar fi cam dificila treaba cu sistemele de operare la Mac deoarece ai nevoie de un anumit serial dat de Apple in baza serialului Mac-ului etc…. si nu prea stiu in ce ma bag si cum sa fac sa nu am probleme dupa aceea .

P.S. Mac-ul il am cu acest OS deoarece l-am primit acum 2 zile, sambata pe 21 .

Multumesc !

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Routerul este ok? Alte dispozitive legate prin WiFi la acel router merg bine?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Da, router-ul este bun, pe tel am semnal full de la distanta mult mai mare .

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

S-a rezolvat :
- a fost schimbata placa de retea / acum este semnal full
- s-a trecut de la 1 GB la 2 GB RAM
- s-a montat sistemul 10.6 dupa care a fost actualizat online la 10.6.8, insa am ramas cu un OS chel, fara GarageBand, iPhoto etc…
Cost total 100 lei

Cum o rezolv cu acest OS chel (de unde iau un CD/DVD cu ce imi lipseste si ce versiune imi trebuie…) ?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Fă-ți un cont pe AppStore. Sau pe iTunes.
Dar sînt și eu curios, cine-i mașterul care ți-a ștrs aplicațiile? raspberry

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
iaru - 25 Martie 2015 08:52 AM

Fă-ți un cont pe AppStore. Sau pe iTunes.
Dar sînt și eu curios, cine-i mașterul care ți-a ștrs aplicațiile? raspberry

Baiatul care mi-a schimbat placa de retea si RAM-ul, mi-a instalat si OS 10.6 de pe un DVD in care nu sunt decat cateva aplicatii iar dupa aceea l-am actualizat online la 10.6.8 .

iTunes nu mai merge (sare odata in sus dar nu vrea sa se deschida), la fel face si Preview, asta este ce am descoperit pana acum .

Poate ma mai ajutati cu ceva idei, detali…

Multumesc !

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Mă tem că a instalat cu picioarele un crac.
Miroase a reinstalare.
Îți dau PM.