Salutare, ma intereseaza sa conectez sistemul Logitech Z5500 prin intrarea optica la Macbook Air 2014 cu OSX 10.9.5
Pentru asta voi folosi o placa de sunet pe USB, intrebarea este, ce placa de sunet sa iau?
Personal ma uitam la Creative X-FI Surround PRO 5.1 sau Creative OMNI 5.1 (cea din urma vad ca are si drivere pe site-ul oficial pentru mac)
Oricare dintre cele două plăci este suportată nativ de OSX. Class device, Audio output.
Devreme ce dorești să conectezi sistemul ăla audio via toslink, deci vei ‘sări’ peste DAC-urile din plăcile Creative, îți recomand s-o cumperi pe cea mai ieftină.
Ambele suportă multicanal via TOSLINK/SPDIF deci nu vei avea probleme la audiția 5.1, indiferent de codec - Dolby sau DTS.
Dacă dorești, totuși, să lași partea de conversie D-A în sarcina plăcii audio (pentru că DAC-urile din Z5500 sunt niște mizerii) îți recomand să te orientezi către ceva ce ‘sună’ o idee mai bine - Asus Xonar U7, spre exemplu.
Am si Xonar U7 in calcul, este tot in acelasi buget. Daca vreau sa folosesc conversia placii de sunet trebuie sa conectez sistemul la placa de sunet prin cablurile cu jack-uri ci nu prin optic, am inteles bine?
Salutare, ma intereseaza sa conectez sistemul Logitech Z5500 prin intrarea optica la Macbook Air 2014 cu OSX 10.9.5
Pentru asta voi folosi o placa de sunet pe USB, intrebarea este, ce placa de sunet sa iau?
Personal ma uitam la Creative X-FI Surround PRO 5.1 sau Creative OMNI 5.1 (cea din urma vad ca are si drivere pe site-ul oficial pentru mac)
Ce recomandati?
Multumesc.
Dar de ce folosesti placa de sunet usb? Cumpara un adaptor jack 3,5 la optic si baga-l in iesirea de casti de la macbook.
Eu asa faceam la Macbook pro si scoteam tot in Z5500 si se auzea foarte bine.
Ce recomandati?
Multumesc.
Dar de ce folosesti placa de sunet usb? Cumpara un adaptor jack 3,5 la optic si baga-l in iesirea de casti de la macbook.
Eu asa faceam la Macbook pro si scoteam tot in Z5500 si se auzea foarte bine.
Am si Xonar U7 in calcul, este tot in acelasi buget. Daca vreau sa folosesc conversia placii de sunet trebuie sa conectez sistemul la placa de sunet prin cablurile cu jack-uri ci nu prin optic, am inteles bine?
Am luat azi de la emag un asus xonar u7 dar cred ca este defect pentru ca pe cele 3 mufe de jack 3.5 nu am nici un fel de semnal, doar pe mufa de casti. Am incercat si pe windows si pe 2 macbook-uri unul cu maveriks si unul cu yosemite, le detecteaza pe ambele functioneaza butonul de volum de pe placa dar nu se aude nimic oricum as baga mufele. Maine sper sa ajung s-o schimb.
pai stiu ca doar PRO-ul are iesire optica in mufa de casti, AIR-ul nu are.
Nu! si Airul are iesire optica,nu inteleg se ce mai investesti intr un dispozitiv USB pentru sunet digital care nu face absolut nimic in plus fata de placa ta audio integrata…