MBP Retina 2014 Probleme monitor
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 30.03.15

Salutare,

Am achizitionat recent un MBP Retina dupa +10 ani de Windows. Momentan nu sunt foarte impresionat, ma asteptam la ceva mai ... complex.
In fine, iata de ce probleme am dat si as fi dorit sa stiu daca mai sunt si altii cu aceleasi sau daca le-ati gasit vreo rezolvare:

1. Inainte lucram pe 3 monitoare de 22. Prostia mea a fost ca n-am citit ca sa imi dau seama ca MBPR13 suporta doar 2. Cand il leg pe al 3-lea prin HDMI se inchide aleatoriu unul din ele.
Acum ma gandesc sa trec pe un ultra wide de 29, dar vad ca exista o problema majora cu jucaria asta. Din nu stiu ce cauza el recunoaste multe monitoare ca fiind TV iar fonturile se vad ca naiba. Am patit asta si cu monitorul de 22 prin HDMI. Am pus acel script care il forteaza sa recunoasca precum un monitor dar degeaba, fonturile arata ca naiba, mai rau ca pe Windows.
Care e faza, ce monitor merge la asta?

2. Probleme cu periferice. Razer Naga cu 12 butoane laterale (chiar le folosesc pe toate) da dublu click in loc in de 1 din cauza softului. Ma rog, asta e problema lor de la soft.
Ma uit la mousi logitech si o groaza au probleme cu Mac si recunoasterea softului sau chestii de genul. Serios ca nu mai stiu ce sa cred. Acum am comandat un Logitech G602, sper sa fie ok.

3. Chrome si Firefox papa CPU in prostie. Pe Chrome daca ma uit la un clip youtube CPU e la 80%, Firefox sta la 30%. Serios, pt un clip youtube? Flash e instalat ok, am dezinstalat, reinstalat, degeaba. N-am pluginuri suspecte, totul pare ok dar nu e.

4. Safari e un browser nasol care accepta cookies in prostie. Le-am dat disable, dar pe unele siteuri chiar am nevoie. Un site care ruleaza in procese desi tabul nu e deschis.
Ca sa nu mai spun ca taburile au un design naspa, la fel si bookmarks fara niste faviconuri.

O sa recunosc, are si partile lui bune, el ca laptop intrece multe pocnitoare pe windows, dar Yosemite asta pare un mic fail.
Laptopul l-am primit pe Mavericks si i-am facut update la Yosemite. E vreo diferenta daca Yosemite din nou, clean?

Multumesc pt raspunsuri.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

@el ca laptop intrece multe pocnitoare pe windows
Nu sunt comparabile. Nu cred ca ai dat pe MBP retina nou 150€. Daca iti iei un laptop la 1500€ pe windows sunt sigur ca nu e pocnitoare. Diferentele dintre windows si osx nu mai sunt mari. Daca ai numai scule apple le poti administra mai usor.
@E vreo diferenta daca Yosemite din nou, clean?
In general nu se recomanda instalarea clean, dar sunt multi printre care si eu care prefera o instalare clean la cateva distributii puse una peste alta.
@Chrome papa CPU in prostie
Pe windows am renuntat sa mia folosesc altceva decat IE, la fel si osx. In windows chrome deschide multe procese care papa memorie la greu. In zilele noastre nu stiu daca mai sunt diferente mari intre browsere. E merg pe idea cat mai putin instalate

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Fara sa fiu carcotas uitate cata lume se plange la imac cu deteriorarea monitourlui, la MacBook-uri cate placi video au cazut, inclisv eu am fost lovit de o astfel de problema. Chiat nu am auzit pe nimeni la un laptop windwos sa se fi dezlipit placa video.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06
Cristian Ceobanu - 01 Aprilie 2015 08:42 AM

Fara sa fiu carcotas uitate cata lume se plange la imac cu deteriorarea monitourlui, la MacBook-uri cate placi video au cazut, inclisv eu am fost lovit de o astfel de problema. Chiat nu am auzit pe nimeni la un laptop windwos sa se fi dezlipit placa video.

Vrei sa zici ca reballing se face numai pentru laptopurile Apple ? smile

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Aici pe forum e normal sa discutam doar de macuri dar sunt destule laptopuri cu windows care au probleme.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 30.03.15

Adevarat despre Chrome, papa memorie multa, prea mult pt un browser.
In legatura cu Windows. De Black Friday mi-am construit o unitate de 3500 lei la pret de 2500. 16 GB RAM, i5, placa video decenta, SSD intel, HDD separat, o configuratie buna. Sa vezi cum stateam eu si ma uitam la Photoshop ce fel incarca filtrele sau la Save as Web el procesa secunde bune un fisier de 3000 pixel wide. Nu ma grabeam nicaieri, dar asa ca idee. Inainte am avut un i3 Sandy si ii lua la fel de mult cu 4GB Ram.
Pe Mac e instant. Ce sa mai spui despre asta?
Dai pe un laptop cu Windows aceeasi bani ca la Mac dar ce primesti in schimb la soft e porcarie. Ca sa nu mai zic de baterie.

In fine, alte chestii care ma enerveaza la Mac e animatia expose care are un framerat de 1fps. Am pus-o la 0. Cu PS, AI, browser, mail si itunes ma asteptam totusi sa fie mai ok. Dar pe de alta parte un prieten are un retina de 15 cu 16gb ram si ii animeaza la fel de prost.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Hai lasati-o mai moale cu windows vs mac ca s-a mai discutat de enșpe mii de ori. Cristian am inteles, ai renuntat la mac, stai pe windows daca iti place. Eu am la munca un pc mult mai bun decat laptopul meu si se misca mai prost programele sub windows, sa nu mai zic de cate ori a crapat ram-ul, hdd-urile, sursa, etc.

Shackss nu am intampinat problemele mentionate de tine, si asta pe un mac din 2011, poate sa fie un bug in yosemite pentru mac-urile cu ecran retina.
Pe mavericks totul imi merge fara probleme de asta nu am facut inca update la yosemite, eu zic sa incerci mavericks, chiar daca doar pe o partitie separata, sa vezi cum merge.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen