Salutare,
Am achizitionat recent un MBP Retina dupa +10 ani de Windows. Momentan nu sunt foarte impresionat, ma asteptam la ceva mai ... complex.
In fine, iata de ce probleme am dat si as fi dorit sa stiu daca mai sunt si altii cu aceleasi sau daca le-ati gasit vreo rezolvare:
1. Inainte lucram pe 3 monitoare de 22. Prostia mea a fost ca n-am citit ca sa imi dau seama ca MBPR13 suporta doar 2. Cand il leg pe al 3-lea prin HDMI se inchide aleatoriu unul din ele.
Acum ma gandesc sa trec pe un ultra wide de 29, dar vad ca exista o problema majora cu jucaria asta. Din nu stiu ce cauza el recunoaste multe monitoare ca fiind TV iar fonturile se vad ca naiba. Am patit asta si cu monitorul de 22 prin HDMI. Am pus acel script care il forteaza sa recunoasca precum un monitor dar degeaba, fonturile arata ca naiba, mai rau ca pe Windows.
Care e faza, ce monitor merge la asta?
2. Probleme cu periferice. Razer Naga cu 12 butoane laterale (chiar le folosesc pe toate) da dublu click in loc in de 1 din cauza softului. Ma rog, asta e problema lor de la soft.
Ma uit la mousi logitech si o groaza au probleme cu Mac si recunoasterea softului sau chestii de genul. Serios ca nu mai stiu ce sa cred. Acum am comandat un Logitech G602, sper sa fie ok.
3. Chrome si Firefox papa CPU in prostie. Pe Chrome daca ma uit la un clip youtube CPU e la 80%, Firefox sta la 30%. Serios, pt un clip youtube? Flash e instalat ok, am dezinstalat, reinstalat, degeaba. N-am pluginuri suspecte, totul pare ok dar nu e.
4. Safari e un browser nasol care accepta cookies in prostie. Le-am dat disable, dar pe unele siteuri chiar am nevoie. Un site care ruleaza in procese desi tabul nu e deschis.
Ca sa nu mai spun ca taburile au un design naspa, la fel si bookmarks fara niste faviconuri.
O sa recunosc, are si partile lui bune, el ca laptop intrece multe pocnitoare pe windows, dar Yosemite asta pare un mic fail.
Laptopul l-am primit pe Mavericks si i-am facut update la Yosemite. E vreo diferenta daca Yosemite din nou, clean?
Multumesc pt raspunsuri.