Bună,
Tocmai am achiziționat un MacBook Pro Retina 13’’ Dual-Core i5 2,6GHz/8GB/256GB SSD nou-nouț. Sunt foarte happy! Încă nu l-am scos din cutie!
Am însă o mare dilemă. Vechiul laptop e un MacBook 13” Aluminium late 2008, pe care intenționez să îl păstrez. Nu m-am hotărât încă cum să fac transferul de date!
Vechiul Mac are ocupat 100Gb din 160GB. Cel nou are un flash de 256GB. Spațiu de stocare e prin urmare arhisuficient. Aș putea să folosesc Migration Assistant din ultimul backup făcut prin Time Machine pe un HDD extern. Problema e că în acest fel băniuiesc că aș transfera toate mizeriile adunate timp de 8 ani. De exemplu am văzut la o scanare efectuată cu Daisy Disk că am niște iNode files de vreo 8 GB. Și cine știe câte porcării ascunse or mai fi existând. Am înțeles că nici Office for Mac nu e recomandat să fie transferat cu Migration Assistant.
Sau aș putea să fac un transfer manual de date, să redownloadez toate aplicațiile etc., chestie care mi-ar lua bănuiesc o grămadă de timp. Oare merită să fac acest clean install, în condițiile în care repet am spațiu de stocare arhisuficient de 256GB, sau pot să merg liniștit pe soluția mai simplă, folosind Migration Assistant?
Aș putea să șterg iNode files-urile de pe vechiul Mac, să șterg Office-ul (am discul de instalare și product key-ul, deci pot să îl re-instalez) și să transfer totul cu Assistant-ul!
Ce mă sfătuiți?