Întrebări MacBook Pro nou!
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 29.12.08

Bună,
Tocmai am achiziționat un MacBook Pro Retina 13’’ Dual-Core i5 2,6GHz/8GB/256GB SSD nou-nouț. Sunt foarte happy! Încă nu l-am scos din cutie!
Am însă o mare dilemă. Vechiul laptop e un MacBook 13” Aluminium late 2008, pe care intenționez să îl păstrez. Nu m-am hotărât încă cum să fac transferul de date!
Vechiul Mac are ocupat 100Gb din 160GB. Cel nou are un flash de 256GB. Spațiu de stocare e prin urmare arhisuficient. Aș putea să folosesc Migration Assistant din ultimul backup făcut prin Time Machine pe un HDD extern. Problema e că în acest fel băniuiesc că aș transfera toate mizeriile adunate timp de 8 ani. De exemplu am văzut la o scanare efectuată cu Daisy Disk că am niște iNode files de vreo 8 GB. Și cine știe câte porcării ascunse or mai fi existând. Am înțeles că nici Office for Mac nu e recomandat să fie transferat cu Migration Assistant.
Sau aș putea să fac un transfer manual de date, să redownloadez toate aplicațiile etc., chestie care mi-ar lua bănuiesc o grămadă de timp. Oare merită să fac acest clean install, în condițiile în care repet am spațiu de stocare arhisuficient de 256GB, sau pot să merg liniștit pe soluția mai simplă, folosind Migration Assistant?
Aș putea să șterg iNode files-urile de pe vechiul Mac, să șterg Office-ul (am discul de instalare și product key-ul, deci pot să îl re-instalez) și să transfer totul cu Assistant-ul!
Ce mă sfătuiți?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Eu te sfatuiesc sa pui cu mana (stick, HDD extern) documentele importante si sa instalezi aplicatiile.
Dureaza mai mult, dar la un sistem nou, cum ai tu, merita sa faci asta. Bubele alea de vreo 8 GB pot sa ramana si sa creeze probleme.

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Așa o să și fac. Singura problemă era că am unele aplicații la care nu mai pot face re-download: Bento, Chronories.
Dar la Bento de exemplu am găsit ultimul .dmg în folderul cu downloads și am backupuri lunare!
Mulțumesc pentru răspuns!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Migration Assistant poate fi cât de ascultător îi spui tu să fie.
Poți migra un sistem întreg, un user profile, parte din setările vechiului user, sau doar o singură aplicație; îl poți rula de mai multe ori, șamd.

În situația în care nu ai fi avut kit-ul de Bento de exemplu ai fi putut transfera doar aplicația respectivă.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Tot la clean install am rămas. Marea majoritate a aplicațiilor le am din Mac App Store, deci e simplu. Și o să fac și o selecție riguroasă. Unele nu le mai folosesc demult. Pentru documente și o mare parte din poze am Dropbox și Google Drive.
Mailurile mi-au venit toate din iCloud și prin adăugarea conturilor de yahoo și google.
La iBooks și iTunes store va trebui să dau click pe deauthorize this computer la vechiul Mac ca să pot folosi ce am cumpărat?
E recomandabil să îi calibrez bateria de la bun început?
Oricum, nu e o corvoadă. Dimpotrivă!!!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Este recomandabil să calibrezi bateria de la bun început.
Poți autoriza pe iTunes până la 5 Macuri sau PC-uri cu un cont. Cele care nu au mai fost folosite de un an sunt eliminate automat.

https://support.apple.com/en-us/HT201251
https://www.apple.com/support/itunes/authorization/

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

“Current Apple notebook batteries are pre-calibrated and do not require the calibration procedure outlined in this article. These batteries should be replaced only by an Apple Authorized Service Provider.”- Apple Support
Se pare că bateriile noi nu trebuie deci calibrate!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Bună!
Mai am o întrebare. Tocmai am conectat prin USB imprimanta de la servici HP Deskjet 3050A J611 series la noul Mac. La settings printers&scanners; am selectat modelul respectiv. La location îmi apare: Sever’s MacBook Pro și la kind: Generic PCL Laser Printer! Dar imprimanta mea nu e laser!!
Îi dau print, îmi apare pentru o secundă printerul în Dock, după care dispare și nu se întâmplă nimica!
Am înțeles că Mac-ul descarcă automat driverele pentru printere.
Ce-i de făcut?
Mulțumesc!