Salut, de curand am facut rost de un Power Mac G4 MDD, Dual 867Mhz. I-am facut upgrade la HDD si Ram dar mai vreau sa ii fac niste upgrade-uri si doresc cateva sfaturi de la posesorii de Power Mac G4 de pe forum.
1. Pot sa schimb placa video cu alta de PC pe slot AGP?
2. Se poate monta o placa Wireless in slot PCI?
3. Se poate monta o placa USB 2.0 in slot-ul PCI?
Salut, de curand am facut rost de un Power Mac G4 MDD, Dual 867Mhz. I-am facut upgrade la HDD si Ram dar mai vreau sa ii fac niste upgrade-uri si doresc cateva sfaturi de la posesorii de Power Mac G4 de pe forum.
1. Pot sa schimb placa video cu alta de PC pe slot AGP?
2. Se poate monta o placa Wireless in slot PCI?
3. Se poate monta o placa USB 2.0 in slot-ul PCI?
1. E o lista de compatibilitate modele, dupa care trebuies intervenit la reinscriptionarea GPU-rilor Mac aferente modelelor in cauza: http://themacelite.wikidot.com/start
1. Atentie! Multe placi grafice au nevoie de modificari fizice dupa reinscriptionarea eprom-ului. Ma refer la dezactivarea pinilor 3 si 11. Sa nu uiti de asta ca ai ocazia sa pui Mac-ul pe butuci. Citeste cu atentie indicatiile date mai sus de colegul nostru si eu zic ca o sa fie totul ok.
2. Am testat cateva placi wireless pci pe QuickSilver-ul meu. Cele cu chipset realtek si broadcom au mers, doua din ele au si avut drivere de OSX pe site-ul producatorului. Una singura nu a vrut sa mearga nici in ruptul capului, dar am aflat ulterior ca era defecta.
3. Am in PowerMac-urile mele controller-e usb pe pci. Nici unul nu are chipset NEC din cate tin minte, si merg perfect. Culmea, mi le recunoaste inclusiv MacOS 9. Nu am incercat sa vad daca merg conectate periferice de genul hdd-urilor externe sub OS9 sa vad ce rata de transfer am, dar stick-uri, joystick-uri, tastaturi si soareci au mers perfect.
E normala temperatura de 51C? Am montate 3 HDD-uri in mac, unul langa heatsink si doua sub DVD-RW. E posibil sa afecteze pe termen lung faptul ca ventilatorul nu trage direct aer si are 2 hdd-uri in fata lui? Am presupus ca nu ar fi o problema, altfel Apple nu ar fi montat caddy-urile in locurile respective.
Nu e o temperatura anormala. Bine, ai putea eventual sa te asiguri ca pasta termoconductoare e ok. Asta in cazul in care a mai fost schimbata pana acum. Daca nu a fost schimbata, e posibil sa ii mai scazi nitel temperatura cu cateva grade daca cureti procesoarele si radiatorul corespunzator si pui niste pasta de calitate.
Nu e o temperatura anormala. Bine, ai putea eventual sa te asiguri ca pasta termoconductoare e ok. Asta in cazul in care a mai fost schimbata pana acum. Daca nu a fost schimbata, e posibil sa ii mai scazi nitel temperatura cu cateva grade daca cureti procesoarele si radiatorul corespunzator si pui niste pasta de calitate.
Am suflat tot praful din radiator si ventilatoare, am curatat carcasa de praf si gurile de ventilatie. La pasta nu am umblat, o sa il desfac ca am o seringa de pasta. E ok atunci, ma gandeam ca se incinge cam tare avand in vedere ca cele 2 HDD-uri sunt in fata ventilatorului. Multumesc de raspuns