Am hotarat sa nu mor prost tare si sa invat cate ceva. Si am zis sa incep sa invat sa fac si io un site prapadit… Asadar, am fost impins, din mai multe surse, catre dreamweaver. Faza de downloadat si instalat a mers perfect. Apoi l-am deschis si de atunci ma uit ca boul si nu inteleg nimic. Desi am hotarat sa ma lsa de fumat, mi-am aprins si o tigare dar tot degeaba, nu prea pricep nimic. Ma simt ca aia care-si fac abonament la net, le instaleaza conexiunea si apoi se aseaza pe scaun in fata calculatorului si se uita la monitor si asteapta, ca in fata televizorului, sa se intample ceva….sa apara ceva pe ecran. Aveti, stiti unde gasesc ceva tutoriale pt persoane foarte newbie spre catatonici?! Screencastonline e deja pt profi. Ceva video ar fi perfect. Un torrent…ceva….
adica nu-s chiar atat de lenes, am pana acum 10torrenti dar nu vreau sa pierd vremea si sa-mi tin banda ocupata cu download-uri aiurea si care sa nu ma ajute…adica sa le scot degeaba… mi-ar fi de mare ajutor, dupa cum am spus, ceva video cu explicatii elementare…
[ Modificat: 08 Martie 2007 06:45 AM de Mediaconvertor ]
Daca vrei sa inveti sa faci un site (adica sa inveti HTML si CSS in principal), te-as sfatui sa NU folosesti Dreamweaver. Invata sa scrii codul “de mana”. O sa zici mersi mai tarziu - asta daca iti place si continui in domeniu. Si eu am facut asta - mai ales dupa ce am trecut pe mac- dupa aproape 6 ani de Dreamweaver. Problema cu el este “bloatware-ul” adica are o gramade de rahaturi care .... sincer mai bine nu ar fi fost. Eu folosesc TextMate si CSSedit.
BASICS-urile HTML-ului si CSS-ului le inveti de pe W3C. http://www.w3schools.com/. Ai acolo si pentru HTML, CSS si pentru JavaScript.
Ca jucarii aditionale ti-as recomanda Web Developer Toolbar pt . Mozilla Firefox.
E cam tarziu acu si nu stiu ce ti-as mai putea spune / recomanda. PM / Mail….. iti stau la dispozitie.
asculta-l pe equinoxe ca sit ce spune si eu am inceput de o luna sa fac siteuri si sa sti ca doar in coduri il fac fara mai stiu eu ce programe
si sunt mult mai satisfacut cand stiu ce face fiecare cod pe care il tatstez decat sa vad efectele fara sa stiu care e sursa
lor din spate…cred ca ma intelegi perfect
am si eu niste cursuri destul de bune pt HTML si nunumai , si mai sunt si in limba materna
da eugen, ma intereseaza orice imi poate face putina lumina in cap. ti-am trimis un pm cu datele ftp-ului, unde, daca vrei, imi poti urca acele tutoriale in limba romana
Ma alatur antevorbitorilor mei si-ti recomand cod scris de manuta ta. Pentru un newbie e mana cereasca. Dreamweaver-ul nu face decat sa-ti arate partea finita si ajungi sa spui ca stii sa faci un site, dar sa te uiti patrat la unu’ care te-ar intreba ce-i ala un tag. Si ai sa vezi ca, dupa ce ajungi sa stapanesti cat de cat codul html si, eventual, php, n-o sa-ti mai trebuiasca Dreamweaver. E prea complicat chiar si pentru cineva care stie html si php. Complicat in sensul ca, conectarea la un server SQL te trece prin cateva ferestre cretine cu intrebari si setari la fel de cretine iar codul generat este:
lucru pe care-l poti tasta tu si nu-ti ia mai mult de 30 sec.
O sa caut eu cand ajung acasa, ca am niste cursuri de PHP scanate, dupa care am inceput eu. P-orma iti recomand cu caldura ceea ce pentru mine se numeste “Biblie”: “Apache, PHP si MySQL”, Ed. Corint, 500.000 acu’ vreo 2 ani.
daca faci intr-un editor text( mie-mi place textmate, dar sunt unele care-ti autocompleteaza comenzile) v-a trebui sa inveti ca lumea si html si css, apoi si php, nu prea merge pe jumatati, spre exemplu sa stii sa faci un tabel cu ceva coloane da apoi sa nu stii sa-i faci linii.
daca faci intr-un editor text( mie-mi place textmate, dar sunt unele care-ti autocompleteaza comenzile) v-a trebui sa inveti ca lumea si html si css, apoi si php, nu prea merge pe jumatati, spre exemplu sa stii sa faci un tabel cu ceva coloane da apoi sa nu stii sa-i faci linii.
Bună ziua vreau să editez și eu pe mac niște fișiere php și css. Există un editor free care să facă syntax highlighting?