Daca zici ca financiar iti permiti sa cumperi un iMac, atunci nu mai sta pe ganduri. Eu nu mi-am regretat alegerea ca am trecut pe Mac OS in loc de Windows, dar trebuie sa tii cont si de faptul ca poate cateodata vei avea nevoie de programe care functioneaza doar pe Windows si pentru asta probabil vei avea si o masina virtuala cu Windows pe Mac OS. Dar macar pentru restul lucrurilor vei avea Mac OS, de care sunt sigur ca vei fi multumit. Oricum, in cel mai rau caz daca va fi neaparat nevoie, poti instala Windows-ul si direct pe iMac, deci nu se pune problema ca nu il vei putea folosi…
Recomandarea colegului care a scris de linux este foarte buna, mie imi pare rau ca in timpul liceului am stat pe Windows si nu am trecut deja pe atunci pe Linux. Sunt multe beneficii pentru cei care stiu sa lucreze bine cu linux-ul. Poti instala si o distributie de linux pe o masina virtuala pe Mac OS, mai ales acum in timpul liceului presupun ca ai ceva timp liber, deci iti recomand ca in timpul liber sa mai studiezi si acest sistem de operare.
Legat de Mac OS, cum scria si colegul de mai sus, pe acest forum vei primi garantat ajutor daca vei avea nelamuriri. Sunt multi utilizatori pe acest forum care sunt oameni exceptionali, dornici sa ajute pe oricine.
Si nu uita ca mai exista si un ghid gratuit realizat de cativa membri ai acestui forum, care a ajuns deja la versiunea a 2-a: http://www.iscule.ro/