Exista vreo posibilitate de a mari viteza de download la Mac mini (model 1.1-2006, 1,66 GHz Intel Core Duo / 2 cores / 2 MB L2 Cache (per processor),Memory 2 GB / 667 MHz /DDR 2 , HDD 60 GB / 5400 rpm ) ?
In prezent am 24 Mbps la download de pe un router Linksys E100 / internet de la RDS (Digi Net Fiberlink 100) .
Nu o sa prinda niciodata viteza aceea prin WiFi deoarece placa suporta maxim 802.11 G 54MBit/s
Pai nici nu am pretentia la o asemenea viteza pentru ca stiu ca este limitat, dar de ce nu merge macar cu 50 Mbs si se limiteaza la jumatate / 24 Mbs, aici este problema ?!
Nu o sa prinda niciodata viteza aceea prin WiFi deoarece placa suporta maxim 802.11 G 54MBit/s
Pai nici nu am pretentia la o asemenea viteza pentru ca stiu ca este limitat, dar de ce nu merge macar cu 50 Mbs si se limiteaza la jumatate / 24 Mbs, aici este problema ?!
Mi-a fost lene sa scriu asa ca am dat copy-paste:
“Below is a breakdown of actual real-life average speeds you can expect from wireless routers within a reasonable distance, with low interference and small number of simultaneous clients:
802.11b - 2-3 Mbps downstream, up to 5-6 Mbps with some vendor-specific extensions.
802.11g - ~20 Mbps downstream
802.11n - 40-50 Mbps typical, varying greatly depending on configuration, whether it is mixed or N-only network, the number of bonded channels, etc. Specifying a channel, and using 40MHz channels can help achieve 70-80Mbps with some newer routers. Up to 100 Mbps achievable with more expensive commercial equipment with 8x8 arrays, gigabit ports, etc.
802.11ac - 70-100+ Mbps typical, higher speeds possible over short distances without many obstacles, with newer generation 802.11ac routers, and client adapters capable of multiple streams.”
Ai raspuns singur la intrebare. Daca telefonul are maxim 802.11 N e clar ca o sa foloseasca aceasta banda mai ales ca ii permite router-ul. Poti incerca cu un stick usb care suporta 802.11 N, doar sa te asiguri ca merge pe Mac
Cablul este sfânt.
Fi fericit că-ți merge wireless-ul la viteza aia - în clipa în care un vecin își va pune și el un router wireless pe același canal cu al tău - o să scadă la jumate.
Cablul este sfânt.
Fi fericit că-ți merge wireless-ul la viteza aia - în clipa în care un vecin își va pune și el un router wireless pe același canal cu al tău - o să scadă la jumate.
Pai schimb canalul daca se va intampla ce ai zis !
Dar prin cablu pana la ce viteza ar putea sa mearga / REAL, ca sa stiu daca se merita sa-i cumpar cablu (desi nu ma prea incanta firele intinse prin casa / mai ales raportat la pozitia in care este pus Mac-ul) .
Ai raspuns singur la intrebare. Daca telefonul are maxim 802.11 N e clar ca o sa foloseasca aceasta banda mai ales ca ii permite router-ul. Poti incerca cu un stick usb care suporta 802.11 N, doar sa te asiguri ca merge pe Mac
Pai si cu stick / fiind prin usb, pana la ce viteza ar putea sa mearga ?!
Poti testa singur viteza, muta mac-ul langa router pt 10 min, infige cablul si acolo intra pe speedtest.net. Apoi vei decide singur daca merita. Eu zic ca merita cablul ...