Bună,
Am și eu o întrebare. Există posibilitatea în Photos de a edita manual informații despre GPS location la pozele efectuate cu camere care nu au această facilitate? În iPhoto era posibil (add location). În Photos, dacă dau click pe Info, pot să adaug Faces, dar nimic despre location! Doar la pozele efectuate cu iPhone-ul îmi apare harta cu localizarea.
Nu am gasit cum s-ar putea face asta. Singura chestie ar fi sa adaugi o pagina cu harta intr-o Book, in care poti adauga locatii. Dar asta nu le adauga in metadatele pozelor. Probabil ca o sa apara ca groundbreaking feature intr-o versiune urmatoare…
O metoda ar fi sa folosesti un GSP tracker (cum ar fi MyTracks, sau similar) pe iPhone, in timp ce faci poze cu camera ta foto, dupa care sa tag-uiesti pozele, dupa care sa le importi in Photos.
Ieri am aseară am facut un up-date la 10.10.3, acasă.
S-a instalat Photos!
Librăria de pe iPhoto era pe un HDD extern conectat la Airport!
Am aproximativ 15.000 de poze.
A început aseară la 18.00 sa-mi actualizeze librăria, si acum, dupa 25 de ceasuri a ajuns la 11%.
WTF merge asa greu? Înseamnă ca o săptămana nu mai opresc mac-ul! :((
mi-am salvat pozele din iphoto si am instalat pe curat yosemite. acum vreau sa le import dar am o nelamurire, ce se intampla cu calitatea pozelor. bag poza de 7mb si daca vreau sa o sharuiesc pe desktop apare ca avand 5mb. unde se duc cei 2mb de informatie? de ce nu poate sa-mi tina pozele fara sa le altereze? cum fac sa ramana calitate 100%? fac backup frecvent salvand din iphoto in foldere pe care le scriu pe diverse spatii de stocare.
ma deranjeaza maxim chestia asta.
Am facut un album nou cu fotografii in Photos.
Unde gasesc in finder fotografiile stocate in acel album? Cum pot sa-mi inscriptionez un dvd cu fotografiile din albumul respectiv?
Gata, nu mai rezist. Am abandonat Photo Stream, folosesc dropbox pentru sincronizari si import in Photos. Ultimul pai: cand am venit din vacanta, am reusit si pierd toate pozele si apoi sa le am de doua ori in librarie. A trebuit sa iau 1200 de poza la mana sa sterg duplicatele.
In alte stiri: am abandonat si Apple Music (dupa 24 de ore de incercari) si acum si Apple Match (iCloud Music ii zice acum). Am cumparat un album cu Louis CK de la el de pe site si l-am adaugat in librarie sperand sa apara usor si pe ifon. Dupa o ora de rugat sa-l urce (nu mai exista buton Match) is right click (urca-l in nori, pls!!!) am reusit sa urc toate trackurile mai putin una (Bats). Nu pot sa pun muzica, pentru care am platit, din computerul meu in iPhone-ul meu. Gata! Ajunge! Disable si off auto-renew. Ar trebui sa le dau telefon si sa le cer refund pentru perioada ramasa…
F&@# them. Got my money back.
“after reviewing the circumstances of your case, we’ve determined that a full refund for your iTunes Match subscription is an appropriate exception to the iTunes Store Terms and Conditions, which state that all sales are final. In five to seven business days, a credit of 21.99 GBP should be posted to the credit card that appears on the latest receipt for the subscription.”
Am facut update la El Capitan , dupa mici probleme cu internetul (am pe stick in alta tara) am revenit la Yosemite ... nu pot sa bag pozele inapoi pentru ca versiunea de “Photos-Library” este mai noua pe El Capitan decat pe Yosemite ! Eu facand back-up pe TimeMachine cand am avut El Capitan ! Ce pot sa fac ??? Am vreo 14.000 poze :D